Vårmat i Polen

Den deiligste årstiden nærmer seg og sammen med den kommer ferske og smakfulle matvarer. Hva slags sesongmat og råvarer kommer til å bli tilgjengelige nå? Hva bør dere spise i Polen nå?

Grønnsaker!

Endelig er det en ekte «grønnsakstid». I butikker begynte vi å kjøpe ferske reddik og de som er heldige nok til å ha sin egen gård skal snart høste pikante, røde røtter. Hva smaker reddik best med? Jo, svaret er enkelt. Med twarog og yogurt (kvarg)! Hakk redikk i små biter, bland med kvarg og en skje yogurt, tilsett litt salt og pepper og spis! Et par strå av hakket gressløk passer også godt med.

BbCo1M3hdZa

Selve gressløken er også noe polakker elsker å spise om våren. Den smaker godt med tomater, agurk, som et tilebhør til eggerøre, stekte egg eller kokte egg med majones.

Karse er en plante som nesten alle i Polen sår på – bommulls vatt. Vi elsker karse og spiser den på rundstykker, i salater, med egg, i supper og i forskjellige slags saus.Karsen er i tillegg til dette et symbol på påske for oss.

BZVfrYPnCzD

Noe som ikke er så populær, men sunnt og med interessant smak er salat med løvetanns blader. Bladene er bitre og fra knopper kan man lage såkalte polske capparis (marinert i eddik). Det blir likevel vanskelig å finne en restaurant som serverer retter med løvetann, for planten er hovedsakelig sett på som ugress.

BTJmj9aBup-
Botwinka, det vil si unge blader av rødbete kan spises gjerne i salat eller i supper. Den har en deilig, delikat smak som vi personlig elsker. Prøv suppe som heter chlodnik – med botwinka, agurk, kokte egg, rømme og reddik.
 
BT17GJHDi09

Våren er kort sagt salatstid, takket være alle de ferske og smakfulle grønnsakene. Vi må vente et par uker på frukt også, men hver dag er vi nærmere våren 🙂 Hav er deres favoritt vårmat?

Agnieszka

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top