Julebord i Polen

Snart er det Jul, og alle norske bedrifter, foreninger, klubber og lag allerede begynner å lure på hvor skal de organisere julebord. Er du lei av vanlig julebord, og har lyst til noe annerledes? Kanskje bør du få et julebord i Polen? 🙂

BOVbwJqlie0

Hos oss er julebord tradisjon ikke så spredt som det er i Norge, men norske arbeidsgivere og alle som organiserer julebord vet at flere polske  restauranter og hoteller tilbyr organisering av julebord. Polen tilbyr det beste av mat og drikke, og en hyggelig service for rimelig pris!

Jeg anbefaler å oppleve magisk julefeiring i Polen med vår beste mat og polsk øl fra lokale bryggerier 🙂 Det er en god anledning til å smake på fantastisk polsk julemat som karpefisk, pierogi eller rødbetsuppe.

BNkJyfOgi_O

Polen kan faktisk være ditt beste valg for julen. Dette kan være julebordet ingen glemmer 😉

Vil dere at jeg anbefaler noen skikkelige steder man kan organisere julebord i Polen på? Kontakt meg gjerne og jeg skal hjelpe dere med å finne noe perfekt for dere, helst i Gdańsk, Sopot eller Gdynia – både når det gjelder transport, hoteller, restauranter og forskjellige attraksjoner (SPA, paintball, osv.)

Les mer om julebord i Polen her

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Sykle i Trójmiasto!

Liker du å sykle? Liker du å utforske byen på den måten? Hvis svaret er JA, da bør du bare komme til Polen, leie sykkelen ut og sykle så langt du kan! For en skikkelig sykkeltur kom til Trójmiasto (Gdansk, Sopot, Gdynia) i nord i Polen. Disse tre byene er fantastisk koblet sammen med sykkelveinettverk. Du kan sykle langs kysten. Fra Gdańsk til Gdynia vil det bli ca. 22 km. Du kan stoppe i mange forskjellige restauranter for lunsj eller slappe av på stranda.

BUcnJvyFo9G
BUrn3n7gkCS

Du trenger ikke å ta taxi eller trikk i Gdańsk – du kan sykle trygt og uten problemer fra Gdansk centrum til f.e. Galeria Baltycka. Med sykkelen er det også mulig å se de bydelene der nesten ingen turister når. Jeg kan anbefale Gdańsk Stogi med sin avslappende atmosfære av glemt bydel. Der skal du finne mange gamle bygninger og postkomunistiske blokker. Du kan besøke der den fineste og roligste stranda i Gdańsk! For å se historisk Gdańsk fra andre side kom til Oliwa. Der er det både parker og skog, gamle villaer og stillheten… Helt magisk! Særlig om høsten.

BbEq34fl_oM

Men å bruke sykkelen er først og fremst  beste måte å se byen fort og føle atmosfæren. Du kan lett få med seg inntrykk av hele byen, ikke bare de stedene de fleste turister besøker. Anbefales!

For å leie ut sykler besøk f.e. den siden http://www.rowerempogdansku.pl/index.php/en/price eller den http://niedotyczyrowerow.pl/about-us/?lang=en. Utleie av en sykkel for en hel dag koster bare 80 kroner!

I Sopot kan du også leie ut sykler gjennom et system ? vennligst spør om det i turistbyrå eller gå på http://www.nextbike.pl/rejestracja0.html. Der kan du registrere deg, betale og deretter bruke syklene i systemet.

 


 

Oversatt skjema:

  1. for Gdańsk, Gdynia og Sopot velg Rower Trójmiejski

  2. telefonnummeret

  3. navn

  4. etternavn

  5. gate, husnummer

  6. postkode

  7. sted

  8. land

 

Deretter får du PIN-kode. Du kan betale med en gang og bruke kontoen når du kommer til Trójmiasto.

 

Her kan du finne en perfekt rute for deg: http://www.mapmyride.com/pl/gdansk-pomeranian-voivodeship/.

 

 

 

Kom til Trójmiasto og sykle! Se byen fra en helt annen side!

 

Zosia

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hva er polakker best i? Flere av dem vil svare at vi er best i å klage.

Kampanjen «Poland. Come and complain.» reklamerer på vår verste ulempe – klaging. Kampanjen bygger på at det er vanskelig for polakker å finne på noe vi er gode i. Men en ting er vi sikre på – vi er kjempegode i klaging. Når sola skinner, er det for varmt, når det ikke skinner, er det for kaldt… Vi har fått for lite nobelpriser og vi klarer oss ikke i IT-bransjen. Men vi greier å klage om alt. Og det ser ut som om vi er glad i det. Er det virkelig noe så spesielt som preger bare oss polakker? Nope.


Jeg har reist ganske mye, vært på folkehøgskolen i Norge, møtt mange folk fra forskjellige land. Og vet dere hva? Alle klager. Noen mer, noen mindre… Men alle folk klarer å finne på noe de ikke er fornøyd med. Dem jeg traff i Norge mente at NAV er håpløs, sommeren er for varm og elektrisiteten koster for mye. Spanjoler klaget på alle regjeringer og på andre spanjoler. Australiere var misfornøyd med det at de er for avslappet…

Kan stemmning full av klaging bli fristende for turister som kommer til vårt land? Det synes jeg ikke, men det er også et annet budskap som kampanjen kommuniserer. Det er nemlig vår sans for humor som ikke hindrer oss mot å le av våre ulemper. Vi inviterer dere å le av polsk klaging sammen med oss i Polen :)


Til sist ønsker jeg å dele med dere sannheten om hva polakker klager om mest. Det er… klaging ;)

 

Se filmene «Poland. Come and complain.» på You Tube og lik fanpagen på facebook

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=

Hva synes dere om kampanjen? Får dere inntrykk at polakker klager mer enn andre? Vil dere komme til Polen og klage sammen med oss? 😉

Zosia

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top