Julebord i Polen!

Snart er det vinter og for meg betyr det bare en ting… JUL NÆRMER SEG! 🙂 Hvis du eller din bedrift vil planlegge et unikt julebord, anbefaler jeg å organisere det i Polen. Selv om det å organisere julebord er ikke så populært i Polen som det er i Norge, finnes det mange gode grunner til å feire jul i vårt land!

BZlkNVwHXRp

Mange polske restauranter og hoteller tilbyr organisering av julebord. Det betyr at man trenger ikke å bry seg om organisering og skal ikke bruke mye tid på det. Det er bare å finne en god restaurant eller et passende hotell! Og utvalget er veldig stort 🙂 Husk å gjøre det så snart som mulig! 

BOW3aacgR4V
BOR15PqD5wp

Polen tilbyr det beste av mat og drikke, så hvis du har lyst på noen deilige matopplevelser er det et perfekt sted for feiring! 
Husk å smake på:
Barszcz – en rødbettersuppe som ofte blir servert med små pierogi eller egg og poteter. 
Pierogi – dumplings med forskjellig fylling. På juleaften er de som oftest med surkål og sopp eller ruskie (ikke russiske!) – med hvitost, poteter og stekt løk.
Karp – Karpefisk er den typen fisk vi spiser bare på juleaften. Den kan stekes eller bakes eller serveres i gele.
Ryba po grecku – “Fisk laget i gresk stil” er et veldig rart navn. Det smaker veldig godt, men har ikke noe med Hellas å gjøre! Det er en sjøfisk som stekes, og dermed bakes med grønnsaker.

BSgiH2mBkBZ
BOR4uLiBY3g
BNkJyfOgi_O
BXHMG5PD1Hm
Det blir stadig mer populær i Polen å tilby øleller vinsmaking, så hvis dere har lyst på slike opplevelser, anbefaler jef å finne et godt mikrobryggeri eller restaurant som spiesialiserer seg i alkoholsmaking.
 
BVNC8XVA0vU
BFpJNdIuNhO

Julebord i Polen er en god mulighet til å bli mer kjent med landet! Det er veldig mange flyforbindelser mellom Norge og Polen, så det er bare å velge en av mange vakre byer og planlegge en liten sightseeing! Dere kan velge mellom veldig mange steder som for eksempel: Gdansk, Sopot, Krakow, Warszawa, Wroclaw, Lublin, Szczecin… og mange andre! 
 

BOZ_I0YDy2O
BOLLFbxBgA1
BNhkePWhRkU

Når man besøker Polen i desember er det også en god sjanse til å kjøpe unike julegaver! 🙂 I mange polske byer organiseres det julemarkeder med mange unike ting som kan bli fantastiske gaver!
 

BN7ozjGB3zL
BOVK3q5je7n
Hvis du vil kjøpe en unik julegave i Polen, kan dette innlegget hjelpe! 

Husk at du kan organisere eller kjøpe mange spennende ting i Polen for rimelig pris. Mange tjenester er billigere her enn i Norge, og det er alltid hyggelig å tan en liten pause og reise til et annet land 🙂 

Hvis du trenger hjelp med å finne et passende sted for julebord eller vil spørre om noe, skriv gjerne til meg på [email protected]. Jeg vil gjerne prøve å hjelpe eller gi deg noen tips 🙂

Noen steder jeg anbefaler: 
Browar PG4 – restaurant og mikrobryggeri i Gdansk
Gdanski Bowke – restaurant i Gdansk
Piwna 47 – restaurant i Gdansk
Whiskey on the rocks – restaurant i Sopot
Projekt 36  – restaurant i Sopot
Hashi Sushi – sushirestaurant i Sopot

Family meeting over Christmas table
Bildet: Fotolia.com

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top