Restaurant i Gdansk – Piwna 47

Forrige lørdag spiste vi middag på en ny restaurant i Gdansk. Restauranten heter Piwna 47 og ligger på gamlebyen. Jeg kan si det uten tvil – vi har funnet vår favorittrestaurant i Gdansk 😀 I dag skriver vi om vår matopplevelsen på Piwna 47.

 
Beliggenhet

For å si det kort – Piwna 47 beliggenhet er perfekt. Restauranten ligger på Piwna 47 gate rett ved Mariakirken i Gdansk på gamlebyen. Det er et perfekt sted å spise middag etter sightseeing på gamlebyen i Gdansk. Det blir også koselig å sitte utenfor og spise frokost (de serverer frokost fra klokka 9), drikke kaffe eller spise nydelig kake og oppleve utsikt over Mariakirken og gamlebyen 🙂

Interiør

Det gjorde et stort inntrykk på oss. Vi satt oss inne siden kvelden ikke var så varm. Interiøret i Piwna 47 er moderne men koselig. Jeg må inrømme at eiere har et godt øye for detaljer. Bare se på bildene nedenfor.


Hva spiste vi? 🙂

Det var medeieren til Piwna 47, Edyta,  som inviterte oss til middag. Vi betalte ikke for maten, likevel skriver jeg hva prisene er.
Piwna 47 serverer klassisk og enkel europieisk mat med polske elementer som f.eks. bruschetta med stekt lever, hjort sous vide eller eggerøre med østerssopp). Det er viktig å nevne at menyen skifter etter årstidene.


Vi begynte med drikk. Jeg bestilte drikken som heter Piwna 47 og består av rum, Lychee likør, basil og rosmarin sirup, lime jus, falernum sirup, granateple og mynteblader. Agnieszka bestilte alkoholfri drikk med banan, blokkebær, gojibær, chiafrø og kokosvann. Alkoholfrie drikker koster ca 15 polske zloty (30 kroner), og cocktail koster ca 22 polske zloty (ca 44 kroner).  

 Til forrett tok vi den tradisjonelle polske suppen żurek (18 zloty/36 kroner). Agnieszka sa at den smakte like godt som hjemmelagde żurek hos bestemoren hennes – i Polen er det en best ting man kan si om mat! 🙂

 Żurek med brød

Vi bestilte også plate for to med blekksprut carpaccio, biff carpaccio, geitost, syltede grønnsaker servert med bagett (retten koster 50/100 kroner). Bare se på disse fargene, retten var deilig!

Blekksprut carpaccio og biff carpaccio


Når det gjelder hovedretter kan man velge mellom kjøtt, fisk og pasta. Jeg og Agnieszka valgte biff med reker, bakte poteter med rosmarin og salat med ruccola, pære og gresskarfrø. Biffen var perfekt stekt! Retten koster 82 zlote (164 kroner).

Kollegaen vår, Adam, tok biff av hjort med røkt poteter, kanel og syltete grønnsaker (88 zloty/176 kroner). Det er noe til alle som liker viltkjøtt. Biffen var kokt ved bruk av sous-vide metode.
Bege retter var deilig! Det var mat med masse smak og farger. Rettene hos Piwna 47 ser nesten kunstnerisk ut, men man kan likevel forsyne seg med mat. En ting som er viktig å si er at de som må holde seg unna gluten eller melk vil sikkert finne gluten/melkefrie alternativer i menyen.


Til dessert bestilte vi sjokoladekake med krem og blokkebær, den var kjempe god! 🙂

Bordbestilling

For å oppsumere – Piwna 47 er en koselig og moderne restaurant som serverer skikkelig bra mat! Vi gleder oss mye at vi har en ny restaurant som er verdt å anbefale til dere! 🙂

Man kan bestille bord på e-post [email protected] eller telefon +48 58 380 88 80.

Restauranten er ny og deres nettsiden er ikke i bruk ennå, men adresse er er Piwna47.com. Følg dem gjerne på Facebook. De har ganske mye plass. Man kan booke restauranten for selskapet opp til ca. 40 personer.

 


Servitørene er meget flinke og hjelpsome, alle snakker bra engelsk og/eller tysk 🙂
 


Marta

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

6 thoughts on “Restaurant i Gdansk – Piwna 47

  1. Hei! Skal en tur til polen den 26. Desember og lurte på om konsentrasjonsleiren stutthoff er åpen da og isåfall når de stenger? Er jo i romjula, så tenkte at åpningstidene var litt annerledes:) hvor mye koster det å komme inn?

  2. Hei! 🙂
    Jeg reiser til Gdansk på lørdag sammen med kjæresten og et vennepar av oss. Venneparet vi skal med skal gifte seg til sommeren 2016, og den kommende bruden kunne gjerne tenkt seg å sjekke ut brudebutikker i Gdansk (eventuelt Sopot eller Gdynia) som har brudekjoler i god kvalitet, men til betraktelig lavere priser enn i norge. Vet dere av noen slike brudesalonger? 🙂
    Takk for en super blogg, forresten! Har brukt den mye, både da jeg reiste til Krakow i fjor, og i forkanten av den turen jeg skal på nå! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top