Vi <3 Poznan

Siste helg besøkte vi Poznan som ligger ved elven Warta i Storpolen regionen. Vårt siste innlegg om Poznan kommer fra 2013 så vi bestemte å oppdatere informasjonene om Poznan på bloggen litt 🙂 Nedenfor kommer våre tips til helg i Poznan.

Rådhuset i Poznan

Hvordan komme dit?

Byen ligger mellom Berlin og Warszawa. Poznan er lett tilgjengelig fra Norge, man kan reise dit fra Rygge med Ryanair eller fra Torp med Wizzair. Med tog er det cirka tre timer til både tyske Berlin og Polens hovedstad Warszawa. Vi reiste fra Gdansk med toget. Det tar ca 3,5 timer og koster ca 50 polske zloty (100 kroner).

Torget i Poznan er meget koselig om kvelden!

6 ting man må gjøre i Poznan

    1. Oppleve hovedtorget på gamlebyen
    2. Ta turen ved Malta innsjøen
    3. Besøke Stary Browar (Det gamle bryggeriet)
    4. Slappe av i en av de parkene i Poznan f.eks. parken ved Stary Browar
    5. Drikke øl ved Warta elven
    6. Spise pyry z gzikiem

Hvor å spise?

Yezyce Kuchnia – restauranten ligger litt unna byens sentrum. Den bydelen restauranten befinner seg i bydelen som heter Jezyce. De har altid ferske og lokale produkter.

Pyszna – vi har spist søndagsmiddag i Pyszna restaurant som ligger på hovedtorget. Vi bestilte en tradisjonell forret fra storpolen regionen som heter pyry z gzikiem (poteter med gzik). Det er poteter med kvarg og krydder. Vi spiste også pierogi med blåbær og ungarske potetpannekaker med gulasj.

Pyszna restaurant på gamlebyen

Meskalina – et fint sted for å ta kaffe og kjeks eller en pils 🙂 Meskalina befinner seg i midten av hovedtorget, men er skjult i Arsenal kunstgalleri, det er ikke mye turister der hvis dere trenger et rolig sted i sentrum.

Dragon – Vi besøker Dragon hver gang vi er i Poznan. Det er et perfet sted for fredagspils!

Les mer om spisesteder i Poznan her.

Seiltur i Poznan

Helgen var meget varm, temperaturen ute var 38 varmegrader! Seiling er ikke en populær aktivitet i regionen (det er Masuria med sine vakkre innsjøene som er et populær seiling destinasjon), men vi fikk likevel anledning til å seile i Poznan! Kierskie innsjøen er en liten innsjø som liggen i den nordlige delen av byen. Det er mulig å leie ut en seilebåt der 🙂 Det er en perfekt løsning for en varm dag å dra på utflukt utenfor bysentrum.

Seiletur ved Kierskie innsjøen 🙂


Hvor å shoppe?

Om shopping i Poznan har vi allerede skrevet om i dette innlegget. Den gang besøkte vi Malta kjøpesenter for å spise litt og ta nyte av aircondition og en fin utsikt over Malta innsjøen 🙂

Hvem av dere har vært i Poznan? Hva anbefaler dere å se eller gjøre dit?

Marta

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Vi <3 Poznan

  1. Har besøkt byen to ganger og reiser gjerne tilbake. Torget i Poznan er veldig vakkert, både om sommeren og om vinteren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top