Wrocław – én av de vakreste polske byene

Mange sier at Wrocław er én av de vakreste polske byene. De som har vært der minst én gang ville trolig være enig i det. Den vakre, livlige byen er full av muligheter og opplevelser. På grunn av forskjellige arrangementer, cafeer og interessante steder er det helt umulig å bli lei av den. I dag skal jeg skrive om noen severdigheter som dere kan besøke der og steder hvor dere kan ha masse moro på.

Wrocławski rynek (markedsplass) 
Hjertet av byen. Det mest populære stedet for dem som reiser til Wrocław. Vakre, gamle bygninger og dusinvis av kafeer og restauranter gjør at du kan bli forelsket i Wrocław veldig fort 🙂 

BJup65PDnWV

Wyspa Słodowa
Øyen som er alltid full av unge mennesker 😉 Folk liker å sitte der, drikke, spille og tilbrinde tid med vennene sine. Et vakker sted med utsikt mot Odra elven.

BJiX2LIDgXz

Ogród Botaniczny Uniwersytetu Wrocławskiego (botanisk hage) – ul. Henryka Sienkiewicza 23
En oase av skjønnhet og fred 🙂 Både lokalbeflokningen og turister liker å vandre rundt i dette området. Hagen ble grunnlagt i 1811. Området dekker et areal på ca. 7,4 ha og er hjem til rundt 7500 arter av planter.

BJpZctzBIJs
 

 

Aquapark (vannpark) – ul. Borowska 99
Én av de største vannparker i Polen. Der finnes dere forskjellige basseng (utebasseng også), vannsklier, SPA og saunaer. Et perfekt sted for å slappe av og «lade batteriene» sine.

BGJmLHpy2R_
 
BGt1-PgS2R-

Skytower (utsiktspunkt) – ul. Powstańców Śląskich 
Hvis dere vil se byen fra en annen perspektiv, er det verdt å besøke Skytower. En fantastisk utsikt garantert!

GoJump Wrocław (trampolinepark) – ul. Jana Długosza 59-75
Et innendørs aktivitetssenter med opplevelser, spenning og utfordringer. Her er utallige trampoliner sammenkoblet på både gulv og vegger. Der kan dere hoppe så mye dere vil 🙂
BIpItnTgZTm

 

Skal dere besøke byen? Kos dere masse i Wrocław 🙂 Snart skal jeg skrive om kafeer og puber der! Følg med 😉

Les gjerne om Kraków, Warszawa og Gdańsk også.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Katowice – den undervurderte byen

Har dere noen gang hørt om Katowice? Denne byen er ikke veldig populær blant turister, men det kan jo endre seg snart! 😉 Byens industrielle preg kan gi intrykk av at den er interessant særlig for dem som er opptatt av industriarkitektur. Likevel er det verdt å bli bedre kjent med byen, fordi den er full av interessante steder og opplevelser. Jeg har snakket med vennene mine som bor i Katowice og samlet informasjon om det som de anbefaler:

Først og fremst, det finnes et interessant område i byen som er helt annerledes enn de andre i byen. Det heter Nikiszowiec. Der kan dere se de mest typiske arbeiderboligene fra det 19. og 20. århundre.

BJXG2-BA01f
BI9x0jqjOI0

Når det gjelder mat, finnes det flere steder i Katowice som kan gjøre dere fornøyde. 🙂 
Hvis dere spiser ikke kjøtt eller har ikke lyst på den akkurat nå, kan det være lurt å velge Złoty Osioł (ul. Mariacka 1). Et perfekt sted for å spise en vegansk middag eller kake. Veldig interessant interiør også!

6utmWLOdni
 

Kjøttelskere kan besøke MAD MICK (ul. Warszawska 13) 🙂 Der kan dere smake på forskjellige burgere, hotdogs, tortilla osv.

BGClC-nId1Q

BAR A BOO (ul. Mariacka 37) og Sezo’novo (ul. Francuska 180) kan dere visstnok spise veldig gode pizzaer.

BIavDSsA9f2
 

En ting som mange utlendinger elsker å spise i Polen er zapiekanki! I Katowice kan dere spise dem på TODOJUTRA (ul. Mariacka 17).

9xbKxnGG3b

Og når dere blir tørst etter å ha spist så mye, har dere kanskje lyst på en øl eller en drink! 😉 Da kan dere besøke Drzwi Zwane Koniem (ul. Warszawska 37) og Biała Małpa (ul. 3 maja 38). Både puber har en hyggelig atmosfære og tilbyr et stort utvalg av alkohol.

BJQ9JYIDxW4
 
BCnpnl2GHf3

Om kvelden er det godt å besøke Fabryka Porcelany (ul. Porcelanowa 23) hvis du vil ha en liten fest!

2wdD5Qg-8b

Ønsker dere å kjøpe håndverk og lokale produkter fra dem som bor i Katowice, kan dere sjekke Geszeft (ul. Morcinka 23-25) og Gryfnie (Plac Miarki 1) ut. Der kan dere kjøpe særlig klær, kopper og notatbøker med ord skrevet i den spesifiske dialekten fra Śląsk (Schlesien). 

3EEQxFD8ku
 

Jeg håper at dere har lyst til å besøke Katowice nå! 🙂 Her kan dere se på byen:

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Szczecin – en nydelig by!

Har dere noen gang vært i Szczecin? Byen er én av de største i Polen, tilbyr mange severdigheter og atraksjoner. Og jeg synes at den er verdt et besøk! 🙂

BIrzXwUARqr

Szczecin ligger på begge sider av elven Oder, og på en rekke store øyer mellom den vestlige og østlige gren av elven, sør for Szczecin-lagunen og Pommernbukten. I dag skal jeg fortelle litt om forskjellige steder som er kjent blant lokalbefolkningen. Håper at dere skal være oppmuntret til å ha en tur til denne vakre byen 🙂

Kasprowicz parken og Jasne Błonia 
De ideelle stedene for en rolig og avslappende spasertur og til å beundre naturens skjønnhet. 
 

BIjfcCEgxT3

Filharmoni
Det er et sted som ble verdsatt av mange berømte arkitekter. Den ligner på toppen av et isfjell. Likevel er det ikke bare det at filharmonien ser fint ut! Der kan dere høre på mange fantastiske konserter. Se programmet her

BIpGBQ1jVkK
BHuOxLPj4M7

Lodowisko
Når dere reiser til Szczecin om vineteren, kan det være en god idé å besøke en skøytebane. Vanligvis er stedet åpent til kl 21.00. 

Arkonka Recreation Complex ligger i hjertet av Arkoński skogen. Det finnes mange svømmebassenger der, hvor både barn og voksne kan ha masse moro. De har også tennisbaner, en volleyballbane og en skatepark. 

BGOvO84gk1P

Bulwary
En populær promenade ved elven Oder. Jeg anbefaler en spasertur der hvis dere liker flotte utsikter og har lyst til å spise noe, for det finnes en rekke restauranter der!

BJVtcOBho2E

Pommerns Slott
Et fint slott som ble ødelagt i løpet av andre verdenskrig. Etterpå ble det restaurert.

BJcl1I0D-jI

Snart skal jeg skrive om flotte spisesteder i Szczecin! Følg med videre! 🙂

Les mer om Szczecin her.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Vegetar- og veganrestauranter i Gdańsk og Gdynia

Er du vegetarianer? Eller kanskje er du bare lei av å spise kjøtt og vil gjerne prøve noe litt forskjellig? Da er denne posten for deg! Ikke alle liker å spise kjøtt hele tiden og av og til får jeg spørsmål fra dere om hvor dere kan spise ekologisk og vegansk mat. Det finnes flere og flere steder i Gdansk og Gdynia som blir populære blant polske «planteetere» 😉 Her er 5 av dem:

Avocado – Wajdeloty 25/1 og Obrońców Wybrzeża 2, Gdańsk
Stedet er ikke stort, men tilbyr mange forskjellige retter. Menyen endres ofte og prisene er rimelige. De tilbyr for eksempel glutenfri ostekake eller velsmakende falafel. Ikke lang ventetid på maten er også én av fordelene.

BI2E5faAo0G
 
BIhNV3OgDp2

Mikroklimat – Antoniego Abrahama 26, Gdynia
Mikroklimat tilbyr flotte veganske kaker, forskjellige desserter og fantastiske frokost. Der kan dere prøve tapioca pudding, og mange andre deilige ting.

I Krowa Cała – Dworcowa 11, Gdynia
Restauranten finnes i sentrum av Gdynia. Den tilbyr gode burgers, pitaer, smoothies osv. Stedet er ikke stor, så enda de som er kjøttelskere bekrefter det.

BGl-lV3EYvZ

Fukafe – Wajdeloty 22, Gdańsk
Mange av mine vegetarianske venner liker å besøke dette stedet. De tilbyr forskjellige supper, pastaer og kaker. Hyggelig lunsj sted med hyggelig interiør!

BJFfO8MDA03
 
BGzJu7hxMTh

Kos dere masse i Trippelbyen! 🙂 Les gjerne om puber og kafeer i Gdańsk, Sopot og Gdynia.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Kaffe, te eller kake? 5 kafeer du bør besøke i Kraków.

Så langt har jeg vært i Kraków bare 5 ganger, så jeg har ikke stor lokalkunnskap om denne byen. Heldigvis har jeg noen venner som bor der, og de har hjulpet meg med å lage en list av 5 flotte kafeer der! 🙂 Det er jo alltid en god idé å ta en hvilepause, drikke kaffe og spise noe søtt.
 

Blossom – ul. Rakowicka 20
Deilig kaffe, fantastiske kaker og hyggelig interiør. Hva mer kan man ønske seg? 😉 Det er også et fint sted å spise frokost på. Veldig vennlig service som kan snakke om kaffe i timevis. Spør dem gjerne, hvis du har noen spørsmål eller kan ikke bestemme hva å velge!BGT0EMio1SJ
 

Sweet Life – ul. Warszawska 7
Stedet ble åpnet i januar 2016 av tre amerikanere som bor i Polen. Det er en typisk, amerikansk kafé med deilige, nybakte muffins og aromatisk kaffe. Kafeen er ganske stor, men samtidig veldig koselig. Vennene mine anbefaler karamell ostekake 😉

BDkUJqPnR7k
 
BEikwKcHR4g

SpotKawie – ul. Berka Joselewicza 28
Stedet er barnevennlig ? de tilbyr en masse leketøy, fargestifter og kosedyr. Likevel kan også de som trenger fred og ro ha en hvilepause der. Hyggelig atmosfære og vakker interiør.
BEa6epkpq2M

BFlbD82Jq6f

 

Wesoła Café – ul. Rakowicka 17
Wesoła betyr glad 🙂 Alle blir glade der! Stort utvalg av veganske, glutenfrie og laktosefrie retter og desserter. På én av veggene deres kan dere se mottoet til stedet: ?Lepiej pić kawę niż nie? som betyr ?Bedre å drikke kaffe enn ikke å gjøre det? 😉

BIsvh5hB3SZ
 
rO4KHNP4w9

Tektura – ul. Krupnicza 7
Kafeen finnes i nærheten av den gamle byen i Kraków. De har et stort utvalg av kaffe og lager den på forskjellige måter. Stedet tilbyr også forskjellige frokoster!

w8cUbnABMw
 
z4xechgBBh

Kos dere masse i Kraków! 🙂
Les gjerne om kafeer i Gdańsk, Sopot og Gdynia her!
 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

5 klubber du bør besøke i Sopot

Det finnes dusinvis av klubber i Sopot, så det er ingen tvil hvorfor byen er fullt av mennesker hver helg! Polakker elsker å feste, og Sopot er en perfekt by til å gjøre det. Byen tilbyr et stort utvalg av klubber, så man kan finne noe for enhver smak. Jeg har valgt 5 av dem, som jeg synes er ganske flotte og populære blant lokalbefolkningen.

Mewa Towarzyska – gen. Kazimierza Pułaskiego 15
Navnet til klubben betyr en omgjengelig måke 🙂 Dette er et perfekt sted for å tilbringe god tid med vennene deres, men også for å bli kjent med nye personer. Nesten hver dag har de en fest. Dere kan komme, drikke, høre på musikk som tilbys av DJer og danse til daggry 😉

-H3HQkMCJk
Sfinks700 – al. Franciszka Mamuszki 1
Stedet er veldig populært blant unge mennesker i Gdansk, Sopot og Gdynia. Det er en veldig avslappet klubb med fantastisk musikk. Klubben er absolutt verdt et besøk hvis du vil feste som en lokal innbygger og liker ikke elegante klubber med stiv atmosfære.
BCM8gBIOYUJ
 
BBW3MS_uYQx

 

Dream Club – Bohaterów Monte Cassino 53
Denne klubben er ganske populær. De har fire barer og nesten 1000 kvadratmeter hvor dere kan danse eller sitte og drikke. De inviterer også mange DJer fra hele verden. Inngang koster vanligvis fra 10 til 20PLN.

_EK6lYDk9m
 
BC1O5_-PhSn

Unique Club & Lounge – Plac Zdrojowy 1
Et fint sted for dem som liker å feste på en elegant måte. De har mange forskjellige drinker og retter også! 

BIaSjDIDqMO
5QRUdbB_od

 

Libation – Bohaterów Monte Cassino 60
Mange sier at det er et uvanlig sted med interessant musikk. Klubben ble åpent i fjor, og har allerede blitt et ganske populært sted. 

BChpTBJkbwo

Har dere lyst på en fest i Sopot nå?

Kos dere masse!
Les gjerne om puber i Gdańsk, Sopot og Gdynia her.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

En liten tur til Westerplatte

Polens historie er en fortelling om et land i stadige forandringer. Derfor finnes det mange historiske plasser her, som er verdt et besøk. I dag skriver jeg om én av dem, som ligger i nærheten av Gdańsk. Hvis dere er historie elskere, å besøke Westerplatte er sikkert en god idé. På Westerplatte ble de første skuddene av den frykteligste konflikten, andre verdenskrig, avfyrt. På dette stedet begynte den heroiske forsvaret av kysten. Det skjedde 1. september 1939.

BI19xxqgaFY
 

I dag kan dere finne fred og ro, og mange besøkende der. Hele stedet er godt ivaretatt. Ofte finnes det også der en utendørs utstilling som presenterer historien til Westerplatte. Der kan dere se gamle forstørrede bilder, kart og beskrivelser. Utstillingen viser stedets historie på en tilgjengelig måte og hjelper å forstå hva som skjedde for nesten 80 år siden.
 

BImtRucAye7
 
BIvkbbIAryW

Men Westerplatte i dag er ikke bare et historisk sted. Det er også et fantastisk sted for å møte familien eller vennene, slappe av eller ha en liten tur. Stedet er svært godt utviklet. Det finnes en bred promenade, monumenter og en masse grønne områder. Dere kan også se krisesentre og bunkere som ble ødelagt etter andre verdenskrig.

BH7iLHLhVZM
 
BIE1AyOBKil

Hvis dere vil reise til Westerplatte, kan dere ta buss nummer 106 eller 138 fra sentralstasjonen (Dworzec Główny).

God tur! 😉

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hva kan du gjøre i Warszawa når det regner?

Alle vet at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. 😉 Men det er ikke alltid trivelig å rusle rundt i byen når det regner og blåser. Derfor har jeg snakket med noen av vennene mine som bor i Warszawa og laget en liste over forslag til aktiviteter i Warszawa, som er fantastiske uavhengig av været!

Panoramic view of Warsaw in a summer day n Poland

Bildet: Fotolia

Brettspill på Solec 44 (ul. Solec 44) og Klub KiciaKocia (al. Stanów Zjednoczonych 68)
Til dere som tror dere ikke liker brettspill 😉 Der finnes det så stort utvalg av spill at alle finner noe som passer. I tillegg til god mat og drinker kan dere spille med deres venner eller tilfeldige personer. Mye moro garantert!

BEn182OKuJ4

Museer
I dag blir museer mer og mer interessante. Dere kan ikke bare se på forskjellige utstillinger, men delta i dem også! Mange av dem er interaktive. Jeg anbefaler The Warsaw Rising Museum  hvor dere kan lære mye om polsk historie. Galeria Zachęta (Plac Małachowskiego 3), Centrum Sztuki Współczesnej (Museet for Samtidskunst; Jazdów 2) og Muzeum Narodowe (Nasjonalmuseet; Al. Jerozolimskie 3) er også verdt et besøk, særlig hvis dere liker kunst!

h_LPUxkf1V
 
BB75Mq0MF68
 

Bowling&Biljard 
Bowling er en sport hvor det er lett å være nybegynner. Det finnes ingen kompliserte regler, og det er gøy for alle. I Warszawa kan dere spille for eksempel på ARCO (ul. Bitwy Warszawskiej 1920r. nr 19) eller 7club (Jagiellońska 7). Hvis dere foretrekker snooker eller biljard, kan jeg anbefale 147break (ul. Nowogrodzka 84/86).

BF1fak1PZFH
 

Vannpark – Wodny Park Warszawianka (ul. Merliniego 4)
Hvis dere har lyst til å bade og svømme, kan det være en god ide til å besøke dette stedet. Det finnes mange vannsklier, men også SPA. Derfor kan det være et perfekt sted for å slappe av også.

_T6rpSOuq-
 

Escape room: Enigma Room Warsaw (ul. Puławska 33/7)
Et escape room er en spesialbygd rom fyllt med gåter, hint og gadgets. Du og vennene dine blir låst inne i et av disse spesialbygde rommene. Målet er å unnslippe med tid til overs! For å gjøre det, må dere jobbe som et team og løse oppgavene. Høres ut som gøy? 🙂

Ha det gøy i Warszawa!

Les gjerne her om hva dere kan gjøre med barna der! 🙂

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

10 puber du bør besøke i Gdansk, Sopot og Gdynia

Er du i Gdańsk, Sopot eller Gdynia og har lyst på en pils, men har ikke lyst til å besøke populære, fancy steder som er alltid fulle av turister? Lurer du på om hvor alle lokale innbyggere drikker? Da er du på rett sted 😉 Jeg har valgt 10 puber som er veldig kjent blant lokale folk.

Józef K. – Piwna 1/2 gate, Gdańsk
Min personlige favoritt. Dette stedet har en helt unik atmosfære. Det er åpent fra kl.10 og fungerer også som en kafe. Om kvelden kommer mange folk med venner for å snakke, drikke vin eller øl. Det er en eklektisk, fargerik og interessant plass. Av og til kan dere høre på jazzkonserter der.  Definitivt verdt et besøk.
 

6o_NFtu2_Q

Bruderschaft – Długa 81/83 gate, Gdańsk
Et unikt sted med karakter, anbefales særlig hvis dere liker å høre på live musikk. Minst en gang i uke har de en jazzkonsert.

BGJpcEZIbWE
BHIRD91Bdgk

Pub Lawendowa – Lawendowa 8 gate, Gdańsk
En liten pub med god øl og konserter. Populær særlig om sommeren ? mange kommer og slapper av ute.

BHDAlUcB5Pa
 
BGL82uug6hG

Młody Byron – Czyżewskiego 12 gate, Sopot
Veldig koselig og avslappende sted. Du kan sitte ute på fluktstoler eller inne. De tilbyr forskjellige kaffer og teer, men har også veldig gode øl og musikk! 🙂 Og mange eventer også – fra konserter og utstillinger til yogatimer.

6aowkgCiFb
 
8GmzAJFnJG

Browar Port – Bulwar Nadmorski im. Feliksa Nowowiejskiego, Gdynia
En plass med utsikt mot sjøen, så ingen tvil at øl smaker utrolig godt der 😉 De har også en omfattende meny med forskjellige retter.
 

Flisak’76 – Chlebnicka 9/10, Gdańsk
Gode drinker – de vet hvordan man bør lage drinker! Mange kule folk og hyggelig atmosfære.

usfwXqk_RZ
 
qPinSek_f8

No To Cyk – Chlebnicka 2, Gdańsk
Jeg får et inntrykk at denne plassen er alltid full av mennesker. Kanskje på grunn av utrolig billig alkohol. Stedet er stylisert på tiden av Folkerepublikken Polen. Og det er alltid høyt og morsomt der. 🙂

7DvB5wsZc9

Cafe Absinthe – Targ Węglowy [Teatr Wybrzeże], Gdansk
Mange sier at det er den beste plassen å avslutte fester på. Dere kan innta drinker og høre på DJ-er som spiller der ofte.

BCBYwWRGX5u

Tam gdzie zawsze – Zygmunta Augusta 3 gate, Gdynia
Stedet er ganske ny, for det ble åpent i april 2016, men blir raskt populært. De har en interesant valg av øl og forskjellige drinker.

BEyfWAMy0hp

Underground Sopot – Bohaterów Monte Cassino 60, Sopot
Sopot er en by som først og fremst tilbyr forksjellige klubber. Underground Sopot er et sted hvor dere kan sitte med en pils, snakke og høre på musikk men også danse. Veldig ofte spiller forskjellige band der.

3PPbzqjwdX

Kos dere masse i Gdańsk!

Her kan dere lese om puber i Kraków!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

5 ting du bør smake på i Polen

Når jeg reiser til et sted, er jeg alltid interessert i den lokale maten som jeg kan få prøve der. Matopplevelser er jo alltid en viktig del av ferien! Derfor bestemte jeg å skrive litt om polsk mat som dere kan smake på når dere er i Polen.

bigos - a traditional Polish cuisine dish
Bildet: Fotolia

Pierogi er en av de best kjente polske retter. Man kan spise pierogi med forskjellig fylling: kjøtt, ost-potet fylling, surkål og sopp eller med ferske frukt. Man kan si at fyllingen er bare begrenset av fantasien 😉 I Gdańsk anbefaler jeg å prøve dem på Mandu eller Bar Mleczny Turystyczny.

BZhZU31FY9n
BaUNkcgn246
 

Żurek er en typisk polsk suppe som har en karakteristisk sur smak. Suppen serveres vanligvis med egg og pølse.

BaQ95IMB3J0

Gołąbki – Kålruletter som er vanligvis en kombinasjon av kokt kjøttdeig, ris og krydder som er plassert på en kål blad og rullet opp. De serveres ofte med tomatsaus.

BaDxQROA_26

Bigos er veldig kjent blant polakker. Retten er en slags gryte eller stuing med blant annet kål, polsk surkål (kapusta kwaszona), kjøtt eller pølser og krydder. Bigos egner seg godt når en vil lage mat til mange. Det brukes kun en tallerken, dyp eller flat, samt en skje eller en gaffel til servering.
 

BaTfZh3hxn0

Placki ziemniaczane er polske potetkaker. Det tar litt tid og det er ikke vanskelig å lage dem. For ikke å nevne at de smaker veldig godt!

BaV0ybSHf0N

Har dere prøvd disse polske rettene? Jeg anbefaler å prøve på dem så snart som mulig! 🙂

 
Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top