Katowice – den undervurderte byen

Har dere noen gang hørt om Katowice? Denne byen er ikke veldig populær blant turister, men det kan jo endre seg snart! 😉 Byens industrielle preg kan gi intrykk av at den er interessant særlig for dem som er opptatt av industriarkitektur. Likevel er det verdt å bli bedre kjent med byen, fordi den er full av interessante steder og opplevelser. Jeg har snakket med vennene mine som bor i Katowice og samlet informasjon om det som de anbefaler:

Først og fremst, det finnes et interessant område i byen som er helt annerledes enn de andre i byen. Det heter Nikiszowiec. Der kan dere se de mest typiske arbeiderboligene fra det 19. og 20. århundre.

BJXG2-BA01f
BI9x0jqjOI0

Når det gjelder mat, finnes det flere steder i Katowice som kan gjøre dere fornøyde. 🙂 
Hvis dere spiser ikke kjøtt eller har ikke lyst på den akkurat nå, kan det være lurt å velge Złoty Osioł (ul. Mariacka 1). Et perfekt sted for å spise en vegansk middag eller kake. Veldig interessant interiør også!

6utmWLOdni
 

Kjøttelskere kan besøke MAD MICK (ul. Warszawska 13) 🙂 Der kan dere smake på forskjellige burgere, hotdogs, tortilla osv.

BGClC-nId1Q

BAR A BOO (ul. Mariacka 37) og Sezo’novo (ul. Francuska 180) kan dere visstnok spise veldig gode pizzaer.

BIavDSsA9f2
 

En ting som mange utlendinger elsker å spise i Polen er zapiekanki! I Katowice kan dere spise dem på TODOJUTRA (ul. Mariacka 17).

9xbKxnGG3b

Og når dere blir tørst etter å ha spist så mye, har dere kanskje lyst på en øl eller en drink! 😉 Da kan dere besøke Drzwi Zwane Koniem (ul. Warszawska 37) og Biała Małpa (ul. 3 maja 38). Både puber har en hyggelig atmosfære og tilbyr et stort utvalg av alkohol.

BJQ9JYIDxW4
 
BCnpnl2GHf3

Om kvelden er det godt å besøke Fabryka Porcelany (ul. Porcelanowa 23) hvis du vil ha en liten fest!

2wdD5Qg-8b

Ønsker dere å kjøpe håndverk og lokale produkter fra dem som bor i Katowice, kan dere sjekke Geszeft (ul. Morcinka 23-25) og Gryfnie (Plac Miarki 1) ut. Der kan dere kjøpe særlig klær, kopper og notatbøker med ord skrevet i den spesifiske dialekten fra Śląsk (Schlesien). 

3EEQxFD8ku
 

Jeg håper at dere har lyst til å besøke Katowice nå! 🙂 Her kan dere se på byen:

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top