Helgetur til Olsztyn – opplev alt mellom himmel og jord

Det er bare 2 timer med tog fra Gdańsk og man kan oppdage en annen interessant by, som tilbyr turister både kultur- og naturopplevelser. Byen heter Olsztyn og er i dag hovedstad i det ermlandsmasuriske voivodskapet. Selv om det snakkes ikke mye om den, er den verdt et besøk – hvorfor?


Bildet: Fotolia

Gotisk arkitektur
Blant de viktigste severdighetene er det Slottet til Ermlandske Biskoper, Sankt Jakobs Basilika og selvfølgelig gamlebyen. Interessant kan det også være at Olsztyn var en av yndlingsbyene til Nikolaus Kopernikus – den kjente astronomen, som bodde i Olsztyn i noen år. I dag kan man ta bildet med statuen til astronomen i gamlebyen.

BXW9jX-B9wZ
BXxEOi5DG83
BKdwxYfBGwG
BUwjC93FtLW
Planetarium
For alle barn fra den nord-østlige delen av Polen er det obligatorisk å dra på en skoletur til Planetarium i Olsztyn. Der kan man se på animasjoner av planetenes gang og lære om himmelens struktur. Der finnes det også observatoriet, som setter i gang mange uvanlige arrangementer. Man kan delta f.eks. himmelens oppvisning på mandager, onsdager og fredager. 20. oktober kan man delta i “Konsert under stjerner”. Mer informasjon her.
 
BU8u6gZAVuv
BYxi-plAraf
BW7MnePAtIb

Innsjøer og seilbåter
I byens grenser finnes det 11 innsjøer. Den største heter Jezioro Krzywe og er ganske populær blant besøkende og innbyggere – hovedsakelig på grunn av stranda og seilbåter. Lanskapene er også fine der og virker beroligende.
 

BZtUqVjji9o
5MyxmGPjJv
4C15iIvjH_
BYdsg8mBJ3l

Kortowiada
For disse som er avhengige av festivaler kan man uten tvil anbefale Kortowiada. Det er en festival som arrangeres årevis i mai. Den er dedikert studenter og tiltrekker folk fra hele landet. Den kalles for den største studentfestivalen i Polen. Hvis man leter etter musikk av forskjellige slag, trivelige, rart kledde mennesker og en skikkelig fest, da er Kortowiada noe for en.

BSEeBoal_qx
BVogPWnH1qp
BWuAoFlhxDY
BVPuTcUju4C
BYHNFVZlIF5
 

Regionale spesialiteter – øl, fisk og sopper
Olsztyn kan også tilby veldig gode smakopplevelser. Upasteurisert øl fra Kormoran Bryggeri er noe man bør smake på. Det lages etter tradisjonelle oppskrifter og selv om dets popularitet i landet øker, beholder den stadig den samme, gode kvaliteten.

tp2ECCBDik
BYIVoSnnWpv

Når det gjelder ermlandsk mat, er det viktig å smake på ferskvannfisk. Gjedde, gjørs eller abbor er typiske arter for denne regionen. Polakker elsker å spise sopper og ermlandske skoger er rike på dem. Kjøtt i soppsaus eller soppsuppe står også på menyen i Olsztyn.

BUe-8l2gHXJ
BUhd5NWgUNF
BSlKebRgGrr

Bare autoriserte restauranter og spisesteder har kvalitetsstempel når det gjelder regionalmat. Derfor er det verdt å sjekke f.eks. Hotel Dyplomat, Cudne Manowce Restaurant, Malta Cafe.

Tropisk Olsztyn
En ny attraksjon i Olsztyn er papagøy hage. Omtrent 50 nysgjerrige papagøyer venter på turister hver dag fra kl. 13.30 – 19.00. Man kan gi fugler litt snaks og leke med dem. Hagen befinner seg ved Lubelska gata.

BXxNfV1jbLk
BYQYnzoHGs0
Hvis du leter etter noe nytt, sjekk Olsztyn, der finner du alt mellom himmel og jord 😉

 

Natalia Mazur
Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top