Julemarkeder i Polen i 2017

Jul nærmer seg med stor hastighet! Derfor kommer jeg med ei liste over de mest populære julemarkedene i Polen, slik at du har nok tid til å planlegge din egen handletur! Best – Polen rundt! Hvor, når og hva er det verdt å kjøpe?

Confectionery stall at Winter Wonderland in London
Bildet: Fotolia

Gdańsk 2-23. desember
Węglowy Torget (Targ Węglowy) var historisk sett en viktig handelsplass hvor man kunne selge og kjøpe kul. I dag er det en parkingsplass, som har en hemmelig kraft. Av og til forandrer det seg til et magisk, glitrende treffested for alle disse som leter etter inspirasjon eller unike gaver. Først og fremst skjer det i desember, før jul! Søtsaker, kunsthåndverk og mange kulturarrangementer skal vente på alle!
 

_NQDQryFHF
BOAzDvHgID-
BNm8ajEBs6j
BODRGNIhLY5
BNrsS5XgNvV

Åpningstider:
11:00-20:00 – mandag til fredag
11:00-21:00 på lørdag og søndag.

Warszawa 25. november – 7. januar
I hovedstaden kan man besøke flere julemarkeder. De to største finner sted på kjøpesenteret Złote Tarasy (1-23. desember) og i gamlebyen (25. november 2017 – 7. januar 2018). For disse som har lite tid er det første forslaget litt bedre på grunn av lokaliseringen av Złote Tarasy. Kjøpesenteret ligger veldig nært til hovedtogstasjonen Warszawa Centralna. Men hvis noen har lyst på en mer tradisjonell atmosfære, og har nok tid, da er det Julemarkedet På Barbakan i gamlebyen et godt valg.  Husk å besøke kafeterier i gamlebyen! Om vinteren kan man alltid finne noe godt der 🙂

BNkHPwfh_Mu
BaABtSKlGj-
BaMKef9FTxh
BaUDsTZnBBl

Åpningstider på Złote Tarasy:
9.00-22.00 – mandag til lørdag
9.00-21.00 – søndag

Åpningstider På Barbakan:
11.00-20.00 – søndag til torsdag
11.30-21.30 – fredag og lørdag

Poznań 2-22. desember
I Poznań heter julemarkedet Poznańsk Betlehem og det har en veldig kunstnerisk ånd. Ved siden av tallrike boder med regionale produkter eller julepynt, kan man nyte konserter, gateteater og beundre isskulpturer! Man kan også skrive et poskort til Stjernemann, fordi det er ham, ikke julenisse, som kommer med gaver på julaften i Poznań J Vent ikke! Selve Snedronningen kommer regelmessig på besøk!

BNmfzANg-F2
BN4tr2XgBSg
BNSPNvrlXey
BN2FBzDDJ2B
BNtSfyVB-qP
_OzxanTe-a

Åpningstider:
mandag – fredag 12:00-20:00
lørdag – søndag 11:00-20:00

Kraków  24. november – 26. desember
I Kraków arrangeres julemarkedet som vanlig i gamlebyen på Hovedtorget i år. Stemningen der er alltid spesiell. Man kan forvente bare det beste – pynt både av nyskapende og tradisjonell design, leketøy som likner på disse fra Disney- filmene samt mye god regional mat og drikke! Alt dette vil skje som vanlig i et fantastisk sceneri av fargerike bygårder og blinkende restaurantvinduer.

BOPcXi3jlWn
BOM-Vh7jXAh
BONnIHWAFyM
BZc-R-HF-4F
BNmz4UlAJBy
BNmx6pdAeWb
BOZQjjLjIkT

Wrocław 17.november – 22. desember
Wrocław er absolutt fargerik i desember og julemarkedet der er uten tvil den største i Polen. Takket være arkitektur av gamlebyen og fantasien til arrangørerne av julemarkedet vil man ha en sjanse til å delta en spesiell fest. Antallet selgere er alltid stort der stort og også i år vil besøkende uten tvil la seg forføre av den spesielle stemningen. Slik var det i fjor!


fot. Pianoforte Agencja Artystyczna – www.jarmarkbozonarodzeniowy.com

BO-RuBlg_yk
Du kan lese mer her.
 
Olsztyn, Toruń og andre steder
Hvis man har lyst til å besøke andre polske byer og vandre rundt boder på et julemarked, da kan det være interessant å reise også til Toruń 1-23. desember eller Olsztyn 14-17.desember. I småbyer arrangeres det også julemarkeder, men ikke med så stort omfang.  
BOYAe8phVUY
BN-CgzEhUjR
_H56qXhjJx
BOVFzSxjNle
Natalia Mazur
Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top