Tax-free shopping i Polen

Normal
0

21

false
false
false

PL
X-NONE
X-NONE

Hvor kan dere shoppe tax-free og hva er reglene for å kreve pengene tilbake? Les alt om dette her! 🙂

Hvem kan shoppe tax-free?
Alle som kommer fra land som ikke er et medlem av EU og kjøper noe varer i Polen kan få skatten tilbake. Verdi av varene må være høyere enn 200 zloty og dere må spørre selgeren om et spesielt dokument som bekrefter at dere har krav på tax-free shopping. Skatten som dere skal få tilbake kan være opp til 23% av hele prisen.

Tax-free varighet er tre måneder fra den dagen produktet ble kjøpt, hvis dere vil forlate Polen etter mer enn tre måneder så skal dere ikke få pengene tilbake.

Hvor kan man kjøpe tax-free varer?
Dere må legge merke til etikett som informerer at det er mulig å shoppe tax-free i en butikk. Disse etikkettene finnes vanligvis ved inngangen og ved kassene. Dokumentet som gir mulighet om kreve pengene tilbake heter Tax Free For Travellers / Tourists. Noen ganger skal selgeren be om å vise passporten din- Du kan velge om du vil ha penger eller overføring til kontoen din. Hvis du velger det siste, så må du kjenne IBAN og SWIFT nummere av banken din.

Det som er viktig er at dere må huske å be om få Tax Free For Tourists stemplet av tollvesenet, uten det blir dokumentet ugyldig. Du har 10 måneder fra den dagen du reiser bort for å kreve skatten tilbake.

Hvis du vil få pengene tilbake straks, så må du besøke et av punktene som kan finnes på nettsiden HER.

I Gdansk er det for eksempel Currency Express Sp. z o. o. Poland på Dluga gata eller Currency Express Sp. z o. o. Poland på flyplassen Rebiechowo.

Mer om tax-free shopping kan du lese på organisasjons nettside.

Butikkene som tilbyr tax-free shopping
Butikkene som tilbyr tax-free shopping er blant annet Komputronik, Sferis og Euro RTV AGD (PC-er og elektronisk utstyr), Stradivarius, Bershka, Mango, ZARA, Massimo Dutti (klær og sko), Apart, Swarovski, W Kruk (smykker og klokker) og Almi Decorog Duka (hustilbehør).

 


 

Du kan lese mer om shopping i Polen her.

 

Agnieszka

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

12 thoughts on “Tax-free shopping i Polen

 1. Hei! Når det står at verdi av varene må være minst 200 zloty, betyr det hver enkelt vare? Hvis du handler for over 200 zloty i en butikk gjelder ikke det? 🙂

 2. Hildegun: Hei! Nei, dette betyr at du må handle for 200 (eller mer) zloty i en butikk for å få skatten tilbake. Den kan være en ting, men du kan kjøpe flere produkter og verdien må være høyere enn 200 zloty til sammen. Håper at denne forklaringen er bedre enn forrige 🙂

 3. Hei.
  Jeg har nettopp vært i Gdansk og gjort en handel på 2000 zloty. Butikken var ikke med i Global Blue, men jeg fikk ferdig utfylt skjema med kvittering og alt, som jeg da fikk stemplet på flyplassen ved utreise. Men hvordan kan jeg på smidigst mulig måte få refundert skatten? På flyplassen kunne de kun refundere for de med Global Blue-ordning.

 4. Trond: Hei! Jeg tror at du måtte ha handlet i en Tax-Free butikk for å få pengene tilbake. De blir best å komme i kontakt med noen fra Global Blue og spørre om detaljer.

 5. Hei!
  Når man har kjøpt varer i taxfree butikk i Gdansk.
  leverer man global blue papirene på flyplassen i Gdansk eller Norge?

 6. Hei ..
  Bildeler og verktøy ?
  Kor kan ein kjøpe det i Gdansk eller på vei til Sopot !
  Korleis er det best å komme seg til Sopot fra flyplassen i Gdansk ?
  Taxi eller andre fremkomstmidler ?
  Knut

 7. Knut: Hei! Her er liste over sdresser hvor man kaj kjøpe bildeler i Gdansk:
  https://www.google.pl/maps/search/czesci+samochodowe+gdansk/@54.3610873,18.6900271,11z/data=!3m1!4b1

  og i Sopot:
  https://www.google.pl/maps/search/czesci+samochodowe+sopot/@54.4419259,18.5475964,13z/data=!3m1!4b1

  Jeg anbefaler å ta taxi, men hvis dere ikke vil det, ta buss nummer 110 eller 210 og stige av i Gdansk Wrzeszcz eller Gdansk Glowny og så skifte til SKM tog som kjører direkte til Sopot.

 8. Flyplassen er greit å levere taxfreepapirer, men hva når jeg kjører bil og skal ta ferge fra Gdynia til Karlskrona .

 9. Noen som vet om det er billigere å kjøpe røyk på taxfree i Gdansk (flyplassen)eller i butikken i selve Gdansk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top