Nyttårsaften i Polen

Det kan virke at det er ganske lang tid til Nyttårsaften, men det er ikke for tidlig å tenke på det nå! Spesielt hvis du planlegger å reise utenfor Norge til å feire Nyttår. Uansett om du foretrekker en rolig kveld med familie og venner eller gleder deg til en anledning til å delta i en stor fest, i Polen finner du noe for deg! Så hvis du er usikker på dine planer for Nyttårsaften (eller Sylwester som det kalles i Polen) her er det noen ideer som kan være nyttige.

Fest i byen!
Den mest populære måten å feire nyttårsaften på er en stor fest. Det er ikke nødvendig å betale mye for organiserte arrangementer for å ha det gøy. I store byer som Gdańsk, Kraków eller selvfølgelig Warszawa kan du delta i offentlig feiring med gratis konserter og fyrverkeri som skytes opp når klokka slår midnatt. Feiringen starter vanligvis rundt klokka 7 om kvelden og værer til tidlig morgen.

BPiCABPAfzr
BO7z8qxDsb6
BOtEFfZgFy9
 

Dra til sjøen!
I mange av de mindre byene ved Østersjøen kan du også velge offentlig feiring med færre mennesker og litt roligere atmosfære. De er også et godt reisemål hvis du ikke vil ha en stor fest og foretrekker stille kvelder på et koselig hotellrom. Det er også deilig å starte et nytt år med en tur på stranden 🙂

BQbGJW7AhX7
BAAx6ZcyjIf
Les også: Flotte strender i Polen

Reis til fjells!
Et fantastisk landskap, god stemning og spennende vintersport – alt dette kan du få i det polske fjellet! Det finnes ikke et bedre sted for å feire nyttårsaftenen med å suse nedover bakken. Du kan velge ski, snowboard eller bli med på kanefart. Den siste kvelden i det gamle året kan du delta i forskjellige fester organisert av restauranter og hoteller eller bare kose deg med gløgg eller en kopp varm sjokolade.

BOz-R6_DNYa
BOrn7FMDR8p
Les også: Zakopane – sentrum for polsk fjellkultur

Et hus ved innsjøen!
Hvis verken sjø eller fjell høres bra for deg kan du også velge en av de sjarmerende polske innsjøene. Du kan leie et hus, for eksempel i Mazury, og ha en rolig nyttårsaften i nærheten av den vakre naturen.

BQU5EbogCO2
BNmDSAnBKRP

Andre muligheter
Nyttårsfester arrangerte av klubber, puber og restauranter blir mer og mer populære i hele verden. Polen er ingen unntak og man kan velge mellom så mange arrangementer at det er umulig å gi et kort overblikk over dem. Forskjellige steder organiserer tematiske feiringer – det kan være en overdådig nyttårsmiddag, en stor dansefest eller et tjueårene-inspirert selskap. I store byer finnes det mange klubber og restauranter, så konkurranse er sterk og det betyr at man har et hav av muligheter. Likevel, hvis du vil delta i en slags arrangement må du skynde deg for interesse er stor!

Marta Brok
 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top