Helgetur til Poznań – hva er verdt å se?

Planlegger du en kort, to eller tre dages tur til Poznań? Det kan være vanskelig å bestemme hva du skal gjøre når det finnes for mange muligheter. Det er likevel helt mulig å få det beste av byen selv om du ikke har mye tid! 🙂 For å gjøre det enklere å velge det som passer best for deg presenterer jeg et par forslag.

Hvis du liker klassisk sightseeing
Noen sier at det er kjedelig å vandre rundt byen og se på «gamle bygninger» mens for andre er det et must å se alle de viktige severdighetene. I Poznań er det mange muligheter for begge deler. Hvis du liker tradisjonell turisme bør du først og fremst besøke Gamlebyen. Markedsplassen er en av de vakreste og nydeligste bydelene. Du kan besøke Det gamle vekthuset eller Rådhuset. Hver dag, klokka tolv er det mulig å se Poznańs symbol ? de små, mekaniske bukkene som tørner sammen på Rådhustårnet. Det er også et fint sted å nyte en kopp kaffe eller et godt måltid for i gatene rundt Markedsplassen finnes det en god del flotte kafeer og restauranter.

BZyhm2-hmOP
Main square of the old town of Poznan, Poland on a summer day evening.
Bildet: Fotolia.com
 
BYydN9inhdO
BZtsI47gouO

Katedraløya (Ostrów Tumski) – den eldste delen av Poznań er et annet viktig sted å gå hvis du planlegger å se litt av byen. Her kan du gå tilbake i tid og besøke den første polske domkirken – en fin opplevelse spesielt for dem som er interessert i historie.

BYV0PWvAcbW
BUO5HifgV8Z

Poznań har også interessante muligheter når det gjelder museer. En av de mest populære er Nasjonalmuseet (Muzeum Narodowe w Poznaniu). Det består av ni avdelinger, hvorav seks er i Poznań. Jeg anbefaler Galleri for meleri og skulptur (Galeria Malarstwa i Rzeźby Muzeum Narodowego w Poznaniu, adresse: Al. Marcinkowskiego 9) og det nyåpnede Brukskunst Museet (Muzeum Sztuk Użytkowych w Poznaniu) som finnes i Det kongelige slottet like ved Markedsplassen.

BZV1n1GFMZK
BZq49R4FdMx
BYqV7RmARev
BUPFStMFFJV

Med Barn
I Poznań finnes det mange steder hvor barn vil ikke ha det kjedelig. Først og fremst er det verdt å besøke Den zoologiske hagen. Den ligger i nærheten av Malta Innsjøen på et område på 117 hektar. Dyrene holdes i store areal i så naturlige forhold som mulig og dyrehagen sørger for at de trives. Mange av dyrene er rare og noen av dem ble reddet, for eksempel fra sirkus eller pelsgård.

BZEKEJ9jhUJ
BNABU67jvuy
BM8jC7SjP16

Et vannpark – Termy Maltańskie er også en bra mulighet når du letter etter spennende opplevelser. Her finner du forskjellige vannsklier, for både små og litt større barn, saltvannsbasseng og mange andre attraksjoner.

BUbsK5IFYEu
BUHT16LF9Qt
BZ0S8ZBn8AB

Hvis du har litt tid så er det også verdt å besøke Palmehuset hvor man kan se planter fra forskjellige kontinenter og klimasoner. På stedet er det også et akvarium med over 170 arter fisk fra ulike deler av verden.

BY7yZbRHBtg
BZYuIBVFAwf
BZJlDKzngye

På shopping
Det finnes mange flotte kjøpesentrene i Poznań og en liste over de beste av dem ble allerede lagt ut på bloggen. Du kan for eksempel besøke det største kjøpesenteret i Stor-Polen – Posnania eller ta en tur til en stemningsfull Stary Browar. Hvis du har lyst på noe litt annerledes og gammeldags kan du også velge et loppemarked. Det finner sted på Det gamle slaktehuset (Stara Rzeźnia, adresse: Garbary gate 101/111) hver helg unntatt den andre lørdagen i måneden når det er et antikvitetsmarked istedenfor.

BES9vIPtqfT
BYS9coYjjal
9R5xHYCVOW
BBw6XUcrAKI

På Fest
Poznań er en universitetsby og det betyr et velutviklet nattliv. Et senter for det er Gamlebyen hvor det er også mange turister. Rundt Markedsplassen finnes restauranter, kafeer, puber og klubber som er åpne til langt på natt. Du kan for eksempel velge å smake på håndverkbrygget øl i Ministerstwo Browaru (adresse: Wronicka gate 16), besøke en fargerik shotbar Czupito (adresse: Zamkowa gate 5) med så mange interessante opsjoner at det er vanskelig å bestemme, eller bare vandre rundt Gamlebyen og velge et sted som tiltrakk din oppmerksomhet!

BZRzV-7ngng
BZlSKQqlJxA
BXYvvKMhsQH
BYMCp0flapp

Marta Brok

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

3 thoughts on “Helgetur til Poznań – hva er verdt å se?

  1. Hei, kom tilbake i går morges fra Poznan! Torsdag til lørdag morgen, helt greit med 3 shopping gale ungdommer! Poznania kjøpesenter ble en sukkse`vi måtte tilbake dit! Helt unikt bra! Heller Poznan enn Gdansk for min del i ettertid 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top