Świnoujście – Hva er verdt å se?

Vi fikk forespørsler fra dere om vi kan skrive et innlegg om Świnoujście. Det er en vakker by, og som mange vet med gode bademuligheter på sommeren. Men det er verdt å nevne at det også er en by med interessant historie. Så i dag skal vi fortelle dere om byens monumenter og steder som er verdt å se. Liste over gode restauranter, hoteller og campingplasser finner dere i et tidligere innlegg HER.


Bildet er hentet fra fotolia.

Fort Gerharda (Gerhards Fortet)

Gerhards fortet er en av de best bevarte prussiske kystfortene fra 1900-tallet i Europa. Der er det mye historisk kunnskap å fange. På stedet er det også en museum med 2000 gjenstander: uniformer, kanoner, våpen, dokumenter og annet utstyr. Det er best å besøke stedet i sesongen og med en guide for å få med seg alt som det er å se.

En voksen bilett koster 17 PLN. Man kan også kjøpe 2 i 1 bilett for 30 PLN, da kan man besøke Gerhards Fortet og Den underjordiske byen Wolin.

Adresse: Ku Morzu 5, Świnoujście

View this post on Instagram

🇵🇱 Fort Gerharda, jeden z najlepiej zachowanych pruskich fortów nadbrzeżnych w Europie. Fortyfikacja wzniesiona w XIX wieku jest żywym świadkiem historii Twierdzy Świnoujście oraz siedzibą Muzeum Obrony Wybrzeża.⠀⠀⠀⠀⠀ 🌎 Gerhard's Fort, one of the best-preserved Prussian coastal forts in Europe. The fortification built in the 19th century is a living witness of the history of the Świnoujście Fortress and the seat of the Museum of Coastal Defense. #poland #polska #świnoujście #zachodniopomorskie #pomorzezachodnie #fortyfikacje #fortification #fort #fortgerharda #fortress #military #museum #history #war #coast #defense #architecture #natgeopl #muzeumobronywybrzeża #nowycudpolski #visitpoland #traveling #podróże #tourism #krajoznawstwo #inzynier_turysta

A post shared by Jakub Cieśla (@inzynierturysta) on

View this post on Instagram

#ognia #fortgerharda #funtime

A post shared by Agnieszka Malec (@malagnes) on

Zachodni Fort Artyleryjski (Det vestlige artilleri fortet – Historie museum)

Både Gerhards Fortet og Det vestlige artilleri fortet er perler for historieelskere. I dette museet finnes det mange spennende utstillinger av unike gjenstander og mye militært utstyr.

En voksen bilett koster 12 PLN.

Adresse: Jachtowa 1,Świnoujście

https://www.instagram.com/p/Bs08UfpgqeO/

Engel Fortet (Fort Anioła)

Dette fortet er det minste og har minst å tilby av de som er tilgjengelige i Świnoujście, men kan allikevel være verdt en tur pga. dens flotte arkitektur. Inne i fortet er det også en liten utstilling av blant annet uniformer, våpen, porselen og rav. På stedet er det også en kaog et galleri der man kan kjøpe bilder. På toppen av bygningen er det en rosehage med benker der man kan slappe av og nyten utsikten over en park.

En voksen bilett koster 10 PLN

Adresse: Jachtowa 158, Świnoujście

View this post on Instagram

#fortanioła #rycerz #synek

A post shared by Anita Ostolska (@anitaostolska) on

Museum for havfiske (Muzeum Rybołówstwa Morskiego)

Dette museet er en fin mulighet til å bli litt nærmere kjent med Świnoujście og dens fiske historie. Utstillingen består av flotte skip modeller, de fineste rav steinene, fiskeutstyr, men også gamle bilder av byen.

Prisen for å se utstillingen og akvariene ligger på 15 PLN.

Adresse: Plac Rybaka 1, Świnoujście

Den underjordiske byen Wolin (Podziemne Miasto Wolin) 

Denne historierike underjordiske byen er en fantastik mulighet til å gå bak i tiden til Den kalde krigen. Byen har lenge vært hemmelig, og det var kun offiserer av høyeste rang som visste om den.

Voksen bilett koster 17 PLN og kan kombineres med inngang til Gerhards Fortet for til sammen 30 PLN.

Adresse: I skogen mellom togstasjonen”Świnoujście-Przytór”, og stranden.

Fyret i Świnoujście (Latarnia) 

Hvis man leter etter det beste punktet for å ha en utsikt over hele byen så er fyret det beste alternativet. Fyret er en av de høyeste i verden, og det er ca.300 trapper opp til toppen av det.

Utkikkstårnet etter Den Protestante Kirken (Wieża Widokowa)

Litt lavere enn fyret, men like god. Tårnet er en café, men er også et perfekt sted for å se byen fra et annet perspektiv. Nemlig på toppen av tårnet kan man se en flott panorama over Świnoujście. Til toppen er det ca. 200 trapper.

Adresse: Marszałka Józefa Piłsudskiego, Świnoujście

View this post on Instagram

Церковь в Европе уже не та))…

A post shared by Ruslan Spitsyn (@spitsynruslan) on

Bølgeskjerm og vindmølle (Falochron, Wiatrak)

Dette stedet er et må sees sted og kjennetegnet for byen. Rett ved en strand i Świnoujście er det en bølgeskjerm med en vindmølle i enden.Vindmøllen har en rolle som navigasjonsmerke, men legenden sier at inne i vindmøllen bodde det en gammel møller som hadde en evne til å gjøre folk yngre. Noen tror nå at vindmøllen har en helbredende kraft, så hvis du ser noen som legger hånden sin på den så vet du nå hvorfor. J Fra bølgeskjermen har man en vakker utsikt over skip som ankommer porten, og forlater den.  Mange sier at det er et perfekt sted for å nyte utsikten når det er solnedgang.

Adresse: Uzdrowiskowa, Świnoujście

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top