Wieliczka – et saltparadis under jorda

For bare noen få dager siden har jeg skrevet om Krakow (du kan lese hva som er verdt å se i Krakow her). Litt utenfor byen (ca. tretten kilometer – det er mulig å komme dit med logaltog) ligger mest besøkte turistattraksjon i Polen – saltgruven i Wieliczka.

BaZi5L4BIYv

Saltgruven Wieliczka er en av verdens mest kjente og eldste saltgruver (man begynte å hente opp saltstein allerede i begynnelsen av 1200-tallet), og befiiner seg på UNESCO sin liste over verdens kulturarver.

En guidet tur i Wieliczka er en uforglemmelig opplevelse. På turistisk rute får man se alle de vakreste kamrene,  blant annet rikt utsmykkede St. Kingas saltkatedralen, som er saltgruvens hovedattraksjon og er helt hogd ut i salt. Underjordiske korridorene og kamrene imponerer med sine størrelser og gjemmer mange hemmeligheter. Flere saltstatuer er riktig kunstverk.

 

BZOLWmChtWq

Hvis du heller ønsker deg et eventyr, så kan du velge gruvedrift rute.  Da får du utstyr og klær som arbeiderne i saltgruven bruker, og du får en sjanse til å se hvordan arbeidet i gruven ser ut. Du vil selv lete etter salt, fastsette korridorer eller undersøke metankonsentrasjon. Det er noe for dem som elsker utfordringer, og har lyst på en spennende dag.

 

BOeiaikjFoR

Hvis du kommer i Krakow, så kan du ikke gå glipp av saltgruven i Wieliczka. Også mange store personligheter, som for eksempel Bill Clinton, Paven Johannes Paul II eller Johan Wolfgang von Goethe, har besøkt og beundret det underjordiske landskapet. 

Asia

Bilder i innlegget er delt fra Instagram. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top