Interessante kulturarrangementer i Polen – juli 2019

Sommersesongen er åpen. Været er perfekt for alle disse som elsker høye temperaturer, ønsker seg sol og litt vind i fjeset og har lyst på ferie med kultur i Polen. I tillegg til vanlig sightseeing er det jo mye å se og høre på her. Konsert, utstilling eller teater – hva velger du? 

 

Bildet hentet fra: Fotolia

 

Festivalen “Musikalske hager” 

Hvor? Warszawa, Dziedziniec Wielki Zamku Królewskiego

Når? 30/06-28/07-2019

 

 

Festivalen “Musikalske hager” ble organisert for første gang i 2002 og har blitt organisert til i dag. Det er en skikkelig fest for disse som pleier å høre på klassisk musikk. Hvert år er festivalens program fylt med mange forskjellige musikkarrangementer. Man har en anledning til å høre på konserter samt se på retransmisjoner av ulike operaer og balletter eksempelvis fra The Metropolitan Opera. Og alt dette skjer i den store borggården av Kongeslottet i Warszawa, under et stort, klimatisert telt, der det finnes plass for 1000 personer. Festivalen har som mål å fremme ulike europeiske kulturer. I år er fransk musikk en av hovedemner. I tillegg skal det være et spesielt program dedikert til Leonardo da Vinci. I år minner festivalens organisatører om hans 500 års dødsjubileum. Stemningen er fantastisk der, også på grunn av beroligende og fargerik sceneri. Borggården blir jo dekorert med tusener av blomster. Slikt var det i fjor:

 

 

Bilder kommer fra festivalens offisielt nettsted. 

Mer informasjon finner man her

 

Musikkfestival EtnoKraków / Veikryss 

Hvor? Kraków / Avhengig av arrangement 

Når? 02-07/07.2019

 

 

Hvis klassisk musikk ikke nødvendigvis er noe som dere liker, kommer jeg med et alternativ, men i Kraków. Alle musikkentusiaster som foretrekker folketoner bør dra dit på begynnelsen av juni for å delta i en skikkelig stor musikkfest. Over 100 artister fra ulike land og kontinenter, 20 konserter, forskjellige verksted samt netter med dans er noe man kan forvente i år. Stjerner fra Serbia, Aserbajdsjan og Iran. Det ble også tilrettelagt et spesielt etno-program for barn. Alle arrangementer knyttet til festivalen kan man sjekke her. Festivalen skal arrangeres for 21. gang. Se hvor mye moro man hadde i Kraków i fjor:

 

 

 

Festivalens offisielt nettsted finner man her

 

Utstilling – Maurs portretter 

Hvor? Poznań, Palmiarnia Poznańska, Matejki 18

Når? 11/06-31-08.2019

 

Ikke alle trenger jo musikk om sommeren. Vi er så ulike. Derfor vil jeg merke at i Poznań har man en anledning til å se en ganske uvanlig utstilling som kan vekke oppmerksomhet ikke bare blant biologer, men alle som kan beskrives som nysgjerrige, for eksempel barn. Maur er ikke nødvendigvis dette individet som vi gjerne kommer i nær kontakt med. Man assosierer den hovedsakelig med ubehageligheter i løpet av pikniken. Slikt er det med insekter, dessverre. Denne gangen er det imidlertid ganske ufarlig å møte maur og nærme seg den. I Palmiarnia Poznańska er det mulig å se fascinerende bilder av Kamil Stajniak ANTonio Photography som viser maurs portretter. 

I tillegg til denne utstillingen er det tallrike interessante planter, sukkulenter, palmer, fisk og insekter som vises der. Besøk Poznań Palmehus! 

 

 

 

Åpningstider:

fra tirsdag til lørdag – 09:00 – 17:00 (kassen er åpen til kl. 16.00)

søndag og høytidsdager – 09:00 – 18:00 (kassen er åpen til kl. 17.00)

 

Flere informasjoner finner man her  

 

 

Gateteaterfestival FETA 2019

 

Hvor? Gdańsk

Når? 11-14/07-2019

 

De som leter etter fargerik helg, fylt av attraksjoner og kuriositeter, folklore fra ulike land og stemning av en evig fest bør fly, dra, reise eller gå (hvis det er mulig) til Gdańsk i juni. Snart arrangeres det Gateteaterfestival FETA 2019 der! I praksis betyr det 4 dagers fest, 20 teatre fra 8 land: Polen, Russland, Hviterussland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, Nederland, og ca. 70 ulike framstillinger. Årets hovedattraksjon er skuespillet “Muaré Experience” som er en blanding av rockkonsert og akrobatiske øvelser. Det skal være både et musikalsk og  koreografisk show. Bli med! Og igjen bilder fra i fjor.

 

 

Billetter må kjøpes for å delta i følgende skuespill:

 

Vincent de Rooij & Daan Mathot “OFF” (Nederland)

kan kjøpes i kassen ved Plac Wałowy (12.07) og i kassen i parken ved Św. Barbary gate (13-14.07).

 

Toti Toronell / Laitrum Teatre “Micro-Shakespeare” (Spania) 

kan kjøpes i kassen w i parken ved Św. Barbary gate (13-14.07)

Obs! Skuespill skal holdes på engelsk! 

 

FINALEN: Duchamp Pilot + Voala „Muaré Experience” (Spania) 

kan kjøpes:

11-12.07 i kassen ved Plac Wałowy og ved gaten Śluza 3,

13-14.07 i kassen w i parken ved Św. Barbary gate og på Targu Węglowym (no. Węglowy torget) samt i informasjonspunktet  ved Plac Zebrań Ludowych (14.07 en time før skuespillet.

Kassene skal åpnes en time før det første skuespillet hittil billetter blir utsolgt. 

 

Voksenbillett koster 5 zloty.

 

Alt skal skje i dette området:

 

Her finnes det festivalens program

Mye om festivalen finnes også  her

 

 

Natalia Mazur

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top