Den 30. finalen av Great Orchestra of Christmas Charity

30 år. The Great Orchestra of Christmas Charity (WWOŚP) har vært i drift i 30 år. Hvis du var i Polen på finaledagen, så du sannsynligvis mange frivillige med pengesker og mange mennesker med røde hjerter på klærne. Hva er The Great Orchestra of Christmas Charity?

Bildet: https://www.facebook.com/wosp/photos/10158054080712414

WOŚP er den mest kjente polske veldedige organisasjonen. Hvert år pengene er samlet inn for et annet formål. Finalen er alltid i januar. Penger samles ikke bare i Polen, men også over hele verden. I år samles det inn penger til barneoftalmologi. I fjor ble det samlet inn 210 813 830 PLN til pediatrisk ØNH, otolaryngologi og hodediagnostikk.

 

Her kan du se litt om denne organisasjonen historie.

 

The Great Orchestra of Christmas Charity samler ikke bare penger av frivillige. Internett-auksjoner arrangeres også hvert år. Kjente mennesker, skuespillere, idrettsutøvere, men også normale mennesker som vil hjelpe, gir forskjellige ting. Dette er ikke bare ting, men også ulike møter og reiser. Alle auksjoner finner du på Allegro . I år kan du kjøpe for eksempel:

Fotballsko fra Robert Lewandowski, en kjent polsk fotballspiller

 

 

Tennisracket og trening sammen med Iga Świątek

 

 

En el sparkesykkel fra den tidligere polske statsministeren Donald Tusk

 

 

Spiller sjakk med Marcin Dorociński, en polsk skuespiller som var med i Netflix-serien Dronninggambit

Men også……

 

Wrocław-trikken!

 

The Great Orchestra of Christmas Charity er også en rekke kulturelle begivenheter. Hver by forbereder ulike attraksjonene på finaledagen. I Warszawa vil konserter på Plac Defilad. 20.00 i hver by er det et såkalt lyset til himmelen (Światełko do Nieba). I stedet for et tradisjonelt fyrverkeri, vil en spesiell forestilling med lys og musikk i Warszawa. Noen byer har endret plassering av arrangementer i år på grunn av orkanen Nadia.

 

29. januar ble det også arrangert det 16. Warszawa-løpet. Det er en fem kilometer lang løpetur i Warszawa. I år også på nett.

 

The Great Orchestra of Christmas Charity er ikke bare én pengeinnsamling hvert år. De organiserer også gratis musikkfestivalen Pol’and’Rock Festival. I 2020 støttet de polske sykehus på grunn av koronavirus. Siden i fjor har det også vært et humanitært punkt i Michałów. Den ble forårsaket av den humanitære krisen som har vært på den polsk-hviterussiske grensen siden august.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top