Gratulerer med dagen til besteforeldre! Bestemors- og bestefarsdagen i Polen

I Polen feirer vi i dag bestefarsdagen (22. januar) og i går bestemordagen (21. januar). Vi ønsker besteforeldrene våre alt godt, masse helse og glede.

Bildet: Adobe Stock

Bestemorsdagen har fungert i Polen siden 1964. Det var en idé fra avisen “Kvinne og Liv” (Kobieta i Życie), som raskt ble veldig populær. Bestefarsdagen kom fra USA på 1970-tallet, men begynte offisielt i 1981.

Bildet: Pixabay

Hvordan feires i Polen?

På bestemors- og bestefarsdagen tilbringer vi mye tid med besteforeldrene våre. Barn fra barnehage og grunnskole forbereder ofte spesielle forestillinger for besteforeldrene.

En typisk gave fra barn er laurka, det vil si et gratulasjonskort laget av seg selv. Jeg husker at besteforeldrene mine hadde kortene våre på en spesiell plass i stua.

Besteforeldre får også blomster, godteri eller tilbringer tid med barnebarna, for eksempel på restaurant. Selvfølgelig er det ikke alle som har mulighet til å tilbringe tid med besteforeldrene sine personlig i disse dager. Derfor, la oss huske å ringe dem.

Gratulerer med dagen til besteforeldre!

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top