Helgetur til Gorce – fjell med ro og sjel

Helgetur til Gorce – fjell med ro og sjel Ikke langt fra fjellkjeden Pieniny, ligger et annet interessant fjellområde med veldig gamle skoger, fine utsikter og stemningsfulle steder. Dets navn er Gorce. Polske turister assosierer det ofte med polsk pave – Johannes Paul II som var en stor fjellentusiast og elsket å gå akkurat på derværende, beroligende stier. Trenger du å ta avstand fra virkeligheten? Velg Gorce.

Gorce Nasjonalpark som sagt er Gorce et pent fjellområde. Derfor er det ikke noe overraskelse at i 1981 bestemte man å opprette her en nasjonalpark. Formålet med dette var bl.a. å verne verdifulle skogsområder, som består i stor grad av over 200-års lerker. Noen områder har også urskogens status. Bortsett fra trær er parken et refugium for ulver, hjorter, gauper og over 100 fuglearter, som f.eks. tretåspett, hubro og storfugl av skoghøns. Parkens symbol er imidlertid ildsalamander.

BkirZRbAgVg
BdR7yRPDtHT

 

Bec8BO1A_Xw

 

Bl-aZcxgEY9

 

BZt7iBCAiP0

 

BkaYEthnAx3

Bulanda kapell

Parkens eldste severdighet er Bulanda kapell. Bulanda var navnet til en kjent, lokal gjeter, som også var medisinmann. Han hjalp både mennesker og dyr. Derfor tenkte mange at han egentlig var trollmann. En av de gamle legendene forteller om at han reiste dette kapellet, fordi han hadde funnet en skatt og ville skjule den, sammen med sin gamle bok om magi og trolldomskunst, under kapellet. Ingen kunne jo lete etter hans skatt og grave under kapellet, et hellig sted. I dag er Bulanda kapell en turistattraksjon, som man kan se på Jaworzyna Kamienicka lysning.

BY5DL2kgtci
BaMm_3HBmKI

 

BORtvbMBu5O

Turbacz- og Luba?-toppen

Turbacz er det høyeste fjellet i Gorce, på 1310 moh. Dets topp er omringet av en skog, så man ikke kan forvente fantastiske landskaper. Men bare 5 minutter unna toppen ligger ei turisthytte og der er man ikke tvil om det var verdt å vandre. Turisthytta på Turbacz er et veldig trivelig sted med god mat og drikke. Hyttas eplekake og surkålgryte er kjent i hele området, landskapet òg. Fra hytta kan man beundre en fantastisk utsikt over Tatra-fjellene.

BiP8Hv_l0CM
BiFqUY2gpAl

 

BlH7dgbhyXa

 

BhlwRM0AdJP

 

BlGns-ChB4X

 

Bk4xMS2AQOC

Hvis man planlegger en lengre fjelltur er det også fint å nå den andre høyeste toppen i Gorce, som heter Luba? (1211 moh.) Fra Turisthytta på Turbacz er det ca. 23 kilometer til den.
 


Kartet kommer fra nettstedet: www.mapa-turystyczna.pl
 

BmF4jbXlaBU
Bd_M9mBhVGW
 
BXIXwGfg4ec

Lokale og kjente kursteder
I området finnes det også kildene til mineralvann. Derfor er Rabka Zdrój og Szczawa ganske populære kursteder. De besøkes av mange mennesker, som har lyst på spa-behandling i skjønne naturområder. Hvis man ønsker å skaffe seg en massasje eller et bad etter en fjelltur er det eksempelvis mulig å bestille noe i Uzdrowisko Rabka http://uzdrowisko-rabka.pl/ eller Hotel Spa Wiosna http://hotel-wiosna.pl/spa/              
 

Husker dere Pieniny-fjellene? De ligger i nærheten. Sjekk, hva du kan oppleve der. http://besokpolen.blogg.no/1531762416_helgetur_til_pieniny__eventyrlige_fjellene.html

 

Natalia Mazur

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top