Zulawy – Polens Nederland

I nærheten av Gdansk ligger en helt unik region av Polen – Zulawy som utmerker seg med sin flat landskap dannet av deltaen av Polens lengste elv – Wisla. Mange fargerike, regulære åkere, vindmøller og karakteriske hus kan minne om Nederland. Det er et perfekt sted for de som leter etter ro, kontakt med natur og nydelig arkitektur

BM1zOQulLlh

En av de mest populære attraksjoner i regionener den tyske ordens slott i Malbork (vi har allerede skrevet om det her) som hvert år har halv million gjester. Slottet er særlig verdt å besøke den siste helgen i juli. Da kan du oppleve et spektakulært show – Beleiringen av Malbork.

Ba1GAfqhunh

Fra Malbork kan du ta en smalsporbane til Jantar, en koselig bygd på Wislaneset. Jeg anbefaler de flotte strendene her som er ideelle hvis du vil lete etter rav. I Jantar kan du til og med deta i Verdensmsterskap i ravfanget. 🙂  Hvis du vil tilbringe ferie ved sjøen, på en fin strand og med mye sol, trenger du ikke nødvendig å reise til Spania eller Hellas, du kan istedet velge Krynica Morska. 😉 Dette stedet tilhører til polske byer med de fleste solrike dager i året! 

BaJCZCtlF_j

Zulawy tilbyr også fantastiske muligheter for å sykle, seile eller padle. Den mest interessante vannruten er Petla Zulawska (Zulawska løkken) som forbinder Gdanskbukten med Wislalagunen. Du kan leie an yacht eller kajakk og beundre det rolige landskapet runt vannet. 

BTimQVZgtj6

Hvis du reiser til Gdansk for lengre tid og vil se mer enn byen selv, ta toget til Zulawy og opplev det nederlandske landskapet! 😉

Asia

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

2 thoughts on “Zulawy – Polens Nederland

 1. Hei.
  Har 2 uker fra Warszawa til Riga. Planen er å dra rett til kysten ved Gdansk, før vi fortsetter mot Litauen og Latvia. Hvilket sted vil dere anbefale som base i noen dager for å se området: Gdansk/Sopot/Krynica Morska/Malbork eller noe annet?
  Med hilsen
  Ø

 2. Hei,
  jeg synes at Gdansk eller Sopot er best som base, fordi der er det alltid mye å gjøre og det er lett å komme derfra til Malbork (ca. en time med tog) og Krynica Morska (1,5 time med buss).

  Hilsen og ha en fin tur!
  Asia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top