‘’Våre reiser’’ – Den nye menyen på ELIKSIR restaurant og cocktailbar i Gdansk

Våren er rett runt hjørnet, og det er en god tid for forandringer.  Derfor kommer restauranten og cockctailbaren ELIKSIR med nye overraskende retter og drinker. Som dere kanskje husker fra de andre innleggene våre så skiftes menyen på Eliksir i Gdansk syklisk, og nå har de endelig kommet med en splitter ny, spennende meny som vi vil fortelle dere litt om.

Vi har tidligere skrevet om Eliksir på bloggen så hvis dere har gått glipp av det anbefaler vi å lese det første innlegget som dere finner HER.

La oss ta en titt på rettene i den nye menyen. Den nye menyen heter ‘’Nasze podroze’’ som betyr ‘’Våre reiser’’ og er hovedsaklig inspirert av europeisk kjøkken, men utelukker ikke andre verdensdeler. Denne gangen er menyen enda mer spesiell enn vanlig da man kan na finne i den blant annet blekksprut, asiatiske vårruller og sake.

Forrett

Til å starte med tilbyr restauranten forretter som er så ulike hverandre at alle finner noe for seg selv.

Under ser dere forretten KOZA som står for GEIT. Retten inneholder geiteost, syltet rødbete, urte kjeks og rødbetesaus. Helheten komponerer seg utmerket godt med cocktailen PODLASIE som er basert på sjokolade og rødbete. Høres det rart ut? Ja – men jeg kan forsikre dere at det er en av de beste drinkene jeg har noen gang smakt!

Et annet forslag fra kjøkkensjefen til forrett er røkt laks med rød løk og appelsin-vanilje emulsjon ,og alt dette komponert sammen med en forfriskende drink.

For dem som er glade i supper tilbyr restauranten en kål basert suppe med blant annet bakt potet og bacon.

Under ser dere forretten PATE som består av leverpostei av andens lever, eple chutney og tyttebær. Sammen med en sterk, tyttebær cocktail skaper denne forreten en unik tilpassning.

Eliksir overrasker stadig med nye, ikke så åpenbare kombinasjoner. (HER kan dere ta en titt på et tidligere innlegg  der vi presenterer den forrige menyen)

Hovedrett

En variasjon av smaker finner dere også i hovedrettene i restauranten Eliksir. For dere som er glade i sjømat har kjøkken sjefen tilberedet en unik overrsakelse. For første gang i Eliksirs meny finner dere en rett med blekksprut servert med salat, couscous, maniok chips, tomater og urte majones.

En annen hoverett i den nye menyen er en RISOTTO tilberedet på hvitvin sammen med selleri, grønnkål, nøtter og osten Rav.

Under ser dere biff kinn, potetmos, marinert perle løk og gresskarmos.

Bacon, kimchi kål, vårruller og miso er ingrediensene av enda en ukonvensjonell rett som vi kan finne i den nye menyen.

I den nye menyen finner vi også torsk servert med potetmos, kikerter, chorizo, paprika og syltet løk.

Hvis dere ønsker å smake litt av alt så tilbyr Eliksir en smaksprøving meny som består av 5 retter – den koster 99 zl. Så har de en 7 retters smaksprøving – den koster  179 zl. Hvis dere ønsker å prøve foodpairingen (cocktailer tilpasset til rettene) så tilbyr Eliksir også smaksprøving som består av 5 retter og 4 cocktailer for 189 zl eller 7 retter og 6 cocktailer – og dette  kun for 289 zl.

La oss komme til noe jeg ihvertfall liker best – dessert! I den nye menyen finner vi to fristende desserter. Den ene er sjokolade fondant med plommesyltetøy, og den andre er Eliksirs versjon av eplepai.

Utenom de fantastiske rettene, har Eliksir mange spennende drinker som passer fint både til maten, men også utenom.  En nyhet blir også en mulighet til å få cocktailen tilberedet ved bordet om det er ønskelig. Dessuten kan man hver fredag få høre live musikk på ELIKSIR. Restauranten arrangerer også en gang i blant arrengementer som kommentert middag eller nyttårsfeiring. Den kan dere lese mer om HER.

Nettside
Facebook

Adresse: Mariana Hemara 1, Gdansk

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top