Reklame |
Gamlebyen i Gdańsk tiltrekker hundretusener av turister. De vil beundre arkitektur, kjøpe ravsmykker og selvfølgelig… prøve godt kjøkken i stemningsfulle steder. Derfor bestemte jeg meg å minne dere i dag om en restaurant, som sammen med mine venninner, Agata og Kasia, pleier jeg å besøke regelmessig. Den kan anbefales på grunn av profesjonalisme, originalitet og at den alltid kan overraske man med noe nytt. Piwna47 Food & Wine Bar heter den.
Her med kjøkkensjef – Marcin Faliaszek
Piwna47 Food & Wine Bar er navnet som refererer til lokalets adresse. Det kan oversettes som Ølveien 47. Det er imidlertid ikke øl som står i sentrum av oppmerksomheten der. Den viktigste rollen i restauranten spiller vinen og den er samtidig et hovedmotiv for restaurantens interiør, som man kan uten tvil kalle som smakfullt.
De har sans og rom!
Og det moderne og koselige interiøret kan man nyte i tre, ulike spisesaler. Den minste ligger ved baren. Der er det plass til 16-18 personer. På veggene presenteres det de mest edle vintypene som selges i restauranten. Gjennom vinduet kan man se en utsikt over fargerike bygårder og Mariakirken.
Ildsted laget av stearinlys er hjertet av den andre salen, som er tilrettelagt for 40 personer. Der finnes det også to gyngestoler, perfekte for gjester som foretrekker te framfor vin.
Den siste, mest imponerende salen heter Vinterhage. Den ser ut som en eksklusiv hagestue med lysekroner lukkete i bur som fugler, nøyaktig dekkede bord og minimalistiske, elegante dekorasjoner. Den er klar for 34 gjester.
De er vineksperter!
Erfaring og kunnskap betyr veldig mye når man vil snakke om vin, og tilpasse den nøyaktig til bestemte retter. I Piwna 47 Food & Wine Bar har alle kelnere relevant praksis, som gjør det mulig å komponere en ekte symfoni ut fra retten og vinen.
For vinelskere organiseres det også smakingsmøter, som er gjennomført av Przemysław Bogdański – erfaren og kreativ sommelier. Under slike møter kan man smake på ulike vintyper fra alle kanter av verden, som er akkompagnert av kjøkkens spesialiteter.
De vet alt om mat!
Kjøkkenet i Piwna47 Food & Wine Bar har en internasjonal karakter, som gjenspeiler seg i rikdommen av ulike smaker. Restaurantens kjøkkensjef, Marcin Faliaszek, er mest opptatt av metoden som heter foodpairing. Den går ut på å kombinere ingredienser slikt at gjesten får en harmonisk rett som gir både gode smak og visuelle opplevelser. Vinvalg er den integrale delen av food pairing. Derfor i Piwna47 er Meny og Vinkart to verdener som man må besøke parallelt for å skaffe seg unike matopplevelser.
Desserter er også bemerkelsesverdige! Agata syntes det var synd å spise et slikt mesterverk.
De er kreative. Sjekk nyheter!
Om Piwna47 kunne dere allerede lese her http://besokpolen.blogg.no/1439550958_restaurant_i_gdansk__.html på bloggen tidligere. Kanskje har noen av dere allerede besøkt den, men for å være ærlig, det er et sted som forandrer seg stadig. Og stadig gir den ferske og deilige matopplevelser til sine gjester. Snart skal vi ha en sjanse til å bestille noe fra den nye menyen!
Vinelskere kan forvente også noe spesielt. Fra april av har de en sjanse til å velge vin fra skapet, som heter <<Connoisseurs choice>>. Der finner man bare edle vintyper av høyeste kvalitet. Antallet flasker er selvfølgelig begrenset!
Det er kjempegodt og smakfullt å være oppdatert! 🙂
Denne plassen venter på deg!
Kontakt:
+48 58 380 88 80
nettsted: http://www.piwna47.com/