Den nye menyen i Eliksir– En fest for øynene og smaksløkene

Igjen ble det arrangert en kommentert middag på Eliksir, som allerede er en tradisjon når den nye menyen introduseres. Menyen på Eliksir byttes annen hver måned, og denne gangen er den lett, vårlig og som alltid overraskende. Ta gjerne også en titt på de tidligere menyene vi skrev om HER og HER.

I den nye menyen har den karismatiske eieren og samtidig kokken Paweł Wątor og den unge, men veldig ambisiøse lederem av baren Pavlo Gorianskyi overrasket med bemerkelsesverdige smakskombinasjoner . Eliksir er kjent for foodpairing som er kombinering av retter med cocktailer. Som det første lokalet i Polen på så stor skala har de begynt å kombinere retter med cocktailer og de får det genialt til!

Eliksir er den 2. beste restauranten i Gdańsk i følge den gule guiden Gault&Millau i 2019, men ikke la dette lure dere fordi deres priser er veldig overraskende! I menyen finner dere blant annet smaksprøvermeny – 5 retter for 99 zł, eller 7 retter for 179 zł!

Under den kommenterte middagen fant vi også ut at gjestene i Eliksir velger det som de er kjent for – det vil si smaksprøvermenyen kombinert med cocktailer. 5 retter med 4 cocktailer koster 189 PLN og 7 retter med 6 coctailer koster 289 PLN og det siste alternativet er det som gjestene velger oftest.

Vår vennine Agata har vært på den kommenterte middagen og oppsummerer kvelden med disse ordene:
’Middagen på Eliksir er en ekte fest for sjel og kropp. Alt er forberedt med hjerte og lidenskap, på platen finner dere produkter av høyeste kvalitet. Hva mer – sofistikerte drinker – teamet i baren er ekte magikere i blanding av alkoholer! Servicen er superhyggelig og profesjonell. Eliksir er definitivt en restaurant for personer som verdsetter unike retter og restauranter av høy kvalitet.’’

Under finner dere en kort video fra middagen:

Eliksir er også en strålende cocktailbar hvor det er nesten 300 forskjellige alkoholer på barens hyller, og en utfyller er den største humidoren i Gdańsk med dusinvis av sigarer, som kan røykes i et koselig og intimt sigarrom.

For elskere av sterkere drikker eller sigarer oragniserer Eliksir individuelle eller mer organiserte smaksprøvinger som blant annet Martell Smaksprøving som fant sted 7. Mai. Etter en tidligere reservasjon kommer barsjefen og kjøkkensjefen lede dere gjennom foodpairing eventyret der de også kombineres sterke alkoholer med snacks.

Bortsett fra smaksprøvinger og kommenterte middager organiserer restauranten andre arrangementer som nyttårsaften som vi skrev om tidligere HER.

Eliksir befinner seg litt på siden, hvor man bør ta taxi fra gamlebyen som koster ca.25 zł for 4 personer, men deres TOPP 10 plassering på TripAdvisor i over et år snakker for seg selv, at det noen ganger er verdt å komme vekk fra den sentrale turiststrømmen, fordi det er et kulinarisk eventyr, som er verdt å oppleve på grunn av sin unikhet, kvalitet og pris.

I vårmenyen finner dere slike interessante elementer som:
Tradisjonell polsk suppe basert på rødbeter, carpaccio av rødbete med polsk type cottage cheese fra egen produksjon, lam skal servert med syltet grønnsaker og svart pasta fra egen produksjon med kokoskull og sjømat. Creme brulee av hvit sjokolade med en matchende cocktail basert på ingefær øl fra egen produksjon er et utmerket element på slutten av kvelden.

Det er bemerkelsesverdig at kjøkken sjefen baker sitt eget brød, som serveres med deilig stekt smør, og produksjonen av cottage osten varer i 24 timer, og det er det er den beste cottage osten jeg har spist i mitt liv.

Hver fredag og lørdag kan man lytte til live musikk på Eliksir, som i tillegg til alt gjør kvelden behagelig.

Eliksirs team består av talentfulle mennesker, som legger vekt på hver minste detalj for at kvelden til hver gjest skal bli unik og vellykket.

Eliksir:
Adresse: Hemara 1, Gdańsk

Nettside

Facebook 

Sjekk også ut et tidligere innlegg om Eliksir på bloggen vår. Det finner du HER.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top