Termale bassenger rundt i Polen

Selv om man kan observere høyere temperaturer enn i forrige uker, er det fremdeles kaldt nok til å nyte varmt bad utendørs. Jeg har allerede skrevet litt om termale bassenger som befinner seg sør i Polen, i nærheten av Zakopane. I dagens innlegg blir det om termale bassenger i andre deler av landet mitt. Er du akkurat i område og har lyst på en skikkelig avspenning? Les videre.

Termalvann i Cieplice

Den nærmeste flyplassen: Wrocław

 

Kilder med termalvann i Cieplice befinner seg i byen Jelenia Góra, som ligger ved foten av Karkonosze-fjellene, ca.120 kilometer fra Wrocław.  Termalvann der har blitt brukt siden middealderen på grunn av sin fantastisk helbredende kraft. Cieplice er altså det eldste kurstedet i Polen som har kontinuerlig fungert siden året 1281. Den første kurerte var ifølge legenden en hjort, skadet av en jeger. Jegeren fulgte hjorten og så den gående inn i en liten innsjø i skogen. Der ble hjortens sår vidunderlig helbredet. Jegeren kom løpende tilbake hjem for å fortelle om det han var vitne til. Etter at han hadde fortalt denne historien til andre mennesker, begynte folk å strømme til skogen for å bade i denne varme innsjøen og bli kvitt sine lidelser. Termal vann finnes i dette området til i dag.   

 

 

I dag er det imidlertid vanskelig å finne slike innsjøer som ligger øde i skogens mørke. I dag finner man termalvann i spesielle sentrer. En bra løsning for disse som vil skaffe seg en skikkelig avslappingshelg eller tilbringe tid med familien sin på en attraktiv måte er Cieplicke termale bassenger. Der kan man forvente en rekke vannattraksjoner, ca. 240 kvm termale bassenger og mye annet godt. Om dagen på fjellene, om kvelden i en basseng.

 

 

Man kan også bestemme seg for noen dager i ett av derværende sanatorier som byr på mange typer behandling med bruk av termalvann. En av de mest populære og kjente kurstedene er Uzdrowisko Cieplice. Det består av mange avdelinger der det er mulig å behandle ulike typer sykdommer og lidelser, selvfølgelig med bruk av termalvann. Her kan du se mange bilder av både overnattingssteder, behandlingtyper og andre attraksjoner tilgjengelige i området. Husk at Cieplice er en veldig pen bydel av Jelenia Góra. Etter  behandlingen er det lett å finne et nydelig sted for å nyte en kopp kaffe eller et glass varmt øl eller vin med krydder.

 

https://www.instagram.com/p/BfjTHg3Fud6/

 

Termale bassenger i Uniejów

Den nærmeste flyplassen: Łódź

 

Łódź ligger sentralt i Polen. Det finnes ikke altfor mange innsjøer der. Av den grunn er alle slags bassenger veldig populære blant lokalbefolkningen. En av mest interessante steder er termale bassenger i Uniejów, ca.  70 kilometer fra Łódź. Sist ble komplekset utbygd for å forstørre dets kapasitet. Nå tilbyr det mange, nye attraksjoner og ser slikt ut.

 

 

Termalt saltvann hjelper til å helbrede revmatiske leddproblemer, øre-nese-halssykdommer, hudproblemer, nevroser, skiveprolaps og nervesmerter. Disse som hadde ortopediske problemer kan også forvente betydelig forbedring etter å ha badet i termalt saltvann. I tillegg til saltvann, har man selvfølgelig tilgang til ulike typer badstue, vanlig svømmebasseng, restaurant, en spesiell basseng tilrettelagt for barn og spa-avdeling. Massasjer kan jeg anbefale! Etter handleturen i Łódź, besøk Uniejów for å slappe skikkelig av.

 

 

Warmińskie termale bassenger

Den nærmeste flyplassen: Olsztyn, Gdańsk

 

Teknologien gir man i dag mange muligheter. Derfor er termale bassenger også tilgjengelige i de nordlige delene av Polen i dag, der det var vanskelig å finne termalkilder før. Warmińskie termale bassenger ligger i Lidzbark Warmiński, ca. 150 km fra Gdańsk, og ca. 60 km fra Olsztyn. Dette komplekset er det første i den nordlige delen av landet. Ved siden av termalvann kan man forvente også en stor spa-avdeling og badstue-sone. I tillegg finnes det et stort hotell, bowlingbane, en konferansesal og en restaurant der.

 

 

 

Maltańskie termale bassenger

Den nærmeste flyplassen: Poznań

 

Besøker du Poznań og ønsker deg en ordentlig avspenning? Ikke noe problem. I sentrum av byen har du en mulighet til å glemme om hverdagen i Maltańskie termale bassenger. Badstue-sone, termalvann, rutsjebaner, idrettsbassenger og spa-avdeling venter på en. Det er et perfekt sted både for disse som leter etter fornøyelse og disse som trenger rehabilitering. Der, blant palmer og andre planter, passer man både på sin kropp og sjel. Firmafester er ganske populære der.

 

 

Natalia Mazur

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top