Valuta og priser i Polen

Har du tenkt hva kan man kjøpe for 100 kroner i Polen? Svaret på dette spørsmålet og mange andre nyttige informasjon om polske penger kommer i dette innlegget. 

Polish zloty with little wallets on the old wooden background, soft focus background
Bildet: Fotolia

Valuta
Valuta i Polen er polsk złoty (PLN). Navnet złoty på polsk betyr gull. Selv om Polen er medlem i EU, brukes ikke Euro hos oss. 1 złoty består av 100 groszy. 1 norsk krone er ca. 0,41 zloty (mars 2020) og det betyr at for 100 kroner kan du kjøpe ca. 41 zloty. Det er ingen problem å veksle valuta i Polen. Man kan veksle penger både i storbyene og på mindre steder på vekslingskontorer (kantor på polsk). Man kan også veksle valuta i hotellresepsjonen (i store hoteller) eller i banken. Polakker bruker flere mynter. Her finner du 1, 2 og 5 zloty mynter og 1, 2, 5, 10, 20 og 50 groszy mynter. I Polen kan man betale med kort de fleste steder. Men det er verdt å ha kontanter med deg også. Det er også ingen problem med å ta penger ut av minibanken.
 

BVCjSV2DMDH

Priser
I Polen billig betyr ikke dårlig. I forhold til norske priser er Polen meget billig. Polen er faktisk ett av de billigste reisemålene i Europa! Mens i Norge betaler man 10 kroner for en flaske minerallvann, i Polen kan du kjøpe en øl for dette beløpet! Det er ikke bare opphold i Polen som er billig, men også reise til Polen. Takket være billige flyselskaper som Wizzair kan man reise direkte fra Norge til Polen kun 250 kroner en vei! Å komme seg rundt i Polen er ikke så dyrt hvis man velger buss- eller togreise. Det er dyrere med fly eller bilutleie. 

Her kommer noen eksempler på priser i Polen:
 • En øl på en pub eller restaurant: 8-20 zloty
 • Pizza i restaurant – 20-40 zloty
 • Cheeseburger på McDonalds: 5 zloty
 • Latte på Starbucks: 12 zloty
 • Sjokolade: 3-10 zloty
 • Brød: 2-4 zloty
 • Melk: 2-3 zloty

 

For 100 zloty kan du for eksempel:
 • Ha en god middag for to personer i restaurant,
 • Kjøpe 2-3  billigie T-skjorter,
 • Få manicure
 • Gå på kino sammen med familien din.  

Billig SPA, tannlege og… tatovering
Mange besøker tannlege eller spa salonger iløpet av oppholdet i Polen. I Polen er priser på slike tjenester lave sammenlignet med norske, mens kvaliteten på behandling er veldig høy! Priser på sminke- og velværeprodukter er også rimelige i Polen. Det er også flere som bestemmer seg til å ta tatovering i Polen 🙂 Eksempler på pris på hotell i Gdansk finner du her.

Mer om Tannlege i Gdansk og Spa i Gdansk

Les også om shopping i Polen

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

98 thoughts on “Valuta og priser i Polen

 1. Hei, jeg skal til Gdansk om halvannen uke, og lurer på hvor om det finnes noen gode tatovører som anbefales?

 2. Tor Arne: Hei, ja det finnes masse av dem faktisk, men i de fleste tilfellene må du bestille timen på forhånd. Du kan f.eks. kikke litt på Cykada Tattoo, Saveetat, Swiost Studio, Stoneheads Studio eller google Tatuaz Gdansk.

 3. Hei. vi reiser til gdansk på tirsdag 16 desember 2014.
  lurer på hva f.eks. aktiviteter/zoo/ etc….for barn/ungdom som er åpent så sent på året?
  jan einar

 4. Hei – skal til Krakow i begynnelsen av februar på kjærestetur, har du noen bra hoteller og restauranter å anbefale?

 5. Petter: Hei! Hoteller som anbefales i Polen generelt er f.eks. Qubus og Sheraton og disse finner du i Krakow og. En god restaurant med jødisk mat heter Dawno temu na Kaziemierzu, bortsett fra den anbefaler jeg Cupcake Corner med deilige cupcakes.

 6. Hei 🙂 vi er en venninne gjeng som drar til Gdansk 9 januar og skal bo på Hilton, noen resturanter å anbefale i nærheten 🙂 og er det salg der nå? Mvh Tove Kristin Ps: flott og nyttig blogg 🙂

 7. Tove Kristin Tveiten: Hei! I nærheten av Hilton finnes det faktisk mange restauranter, f.eks. Sempre Pizza, Gdanski Bowke, Billy’s Steakhouse, 77 Sushi, Pod Lososiem eller Goldwasser. Ja, salg fortsetter fremdeles.

 8. Hei. Kjæresten og jeg skal en tur til Gdansk i februar. Lurer på om du vet om det selges Parajumpersjakker der? I såfall: Hva ligger prisen på? 🙂
  Vi skal bo på Hotel Mercure Gdansk.. Vet du om dette er langt i fra shoppingsentre og gode resturanter?

 9. Nora: Hei! Jeg har ikke hørt om Parajumper varer og tror ikke at de har noe butikker i Polen, bortsett fra internett butikker. Hotell Mercure ligger midt i sentrum av Gdansk, i nærheten av Madison kjøpesenter. I tillegg til dette kan dere ta et tog eller trikk til Galeria Baltycka, det ligger ca. 10+15 minutter unna Mercure.
  Angående restauranter, kan dere besøke f.eks. Gdanski Bowke som vi skrev om, Sempre Pizza, Pyra Bar, Pod Lososiem, Goldwasser og masse andre.

 10. Hei 🙂
  Liker veldig godt bloggen deres, den er veldig nyttig for oss som vil teste ut Polen 🙂
  Lurer på om de selger merker som New Balance og Svea Smith jakker og slikt i Gdansk :-)?
  Og hva ligger prisene på for tatovering, og hvilken plass kan dere anbefale det er best å gjøre det på :-)?

 11. Hei! Jeg skal til Gdansk om en liten uke..vet dere om eller har vært på noen vintage/second hand butikker? Og om man kan kjøpe yoga artikler noen plass?! 🙂

 12. Hei! Dette var jo en kjempe nyttig side =)
  Eg og kjæresten min skal til Gdansk i slutten av mars mnd, men vi har ikke bestilt hotellet ennå, har dere noen gode forslag til hotell?? =)
  Og hva er liksom et must å få med seg når en er der? Vi har 3 dager på oss der nede 😛 Lurte på å ta et sjørøveskip til den Westerplatte, er det noe å anbefale?
  Ina

 13. Ina N: Hei! Takk for snille ord 🙂 I Gdansk kan dere kikke nærmere på Hotel Gdansk, Hilton eller Radisson Blu, alle rett i sentrum. Skipet heter Czarna Perla, de har sin facebook side.

 14. Hei.Fin side dere har.Skal til gdansk i mai sammen med samboer.Lurer på om det er noe spesielt som foregår der da.Vi tenkte å kjøpe skinnjakker/sko.Noen butikker å anbefale?Skal bo i gammelbyen.

 15. Einar: I mai skal det være (forhåpentligvis) ganske varmt, så det blir best å tilbringe tiden utendørs, f.eks. på stranda. På slutten av mai skal holdet Top Trendy festival i Sopot (polsk musikk), på begynnelsen (1-3 mai) skal vi ha nasjonaldag og butikker kommer til å bli stengte.

  Angående butikker, så kan dere dra til Madison for å lete etter sko og jakker. I dette senteret har de butikker som f.eks. CCC, Rylko, Ecco, Venezia, Wittchen og mange andre. Hvis dere ikke finner det dere leter etter i Madison, anbefaler jeg å dra til Galeria Baltycka i Wrzeszcz.

 16. Skal på klassetur fra en søndag til en tirsdag, og lurte på sånn ca hvor mye penger man burde ha med seg? 🙂

 17. Kristin Jørgensen: Hei! Det kommer an på hva du vil kjøpe – klær koster omtrent så mye som i H&M (når vi snakker om butikker som Berska, Pull&Bear, Reserved, Mohito, Medicine osv.), sminke er mye billigere, det samme gjelder sko. Det er greit å ta ca. 2000-2500 NOK, som tilsvarer 1000-1200 PLN. Restauranter er mye billigere enn i Norge. Nå har vi ikke salg på butikker.

 18. Hei, så flott og informativ side. Skal til Gdansk i juni, har reservert rom på Gotyk. Er veldig spent på hotellet. Maten, renslighet osv. Ser det får bra omtaler. Har du vært der og kan sammenligne med andre hotell i samme prisklasse?

 19. Hege: Hei! Har aldri merket det hotellet før med det viser seg at det er rimelig og er lokalisert på en av de peneste gatene i Gdansk 🙂 Håper at oppholdet ditt der skal være bare nydelig.

 20. Gudrun: Hei! Jeg tror prisene starter fra 150-200 PLN for tatoveringer på et par kvadratsentimeter, men alt kommer an på om du vil ha farger eller ikke, bare ord eller tegninger osv.

 21. Hei
  Har du noen kjennskaper til tattoo steder i krakow?? Vi reiser ned om ca en måned og jeg vill gjerne booke snarest 🙂 vi har tatovert oss der tidligere, men kommer ikke på navnet… Men kansje du kunne gitt oss noen forslag?

 22. Hei.
  Jeg skal reise til Gdynia 14-21 juli, sammen med mine to barn på 7 og 19 år. Er det noe dere kan anbefale oss å få med oss?

 23. Elisabeth: Hei! Her er liste over hendelser som skjer i den uken dere skal besøke Gdynia: http://rozrywka.trojmiasto.pl/imprezy/?order=&what=&id_what=&where=&id_where=&data_od=2015-07-14&data_do=2015-07-21
  Det skal sikkert komme flere, det er litt vanskelig å si noe konkret. Hver lørdag i SOpot holdes det frokost marked, jeg anbefaler å reise der å smake på forskjellige polske produkter. For barna anbefaler jeg JumpCity trapolineparken, akvariet og kanskje båttur til Hel halvøya. Reis gjerne til Gdansk for å vandre rundt gamlebyen.

 24. Hei:)
  Vi skal til Warszawa og lurer på om det er noen steder dere vil anbefale. Og har de en type outlet på linje med den i Gdansk? 🙂

 25. Kristine: Hei! Ja, det finnes Fashion House outlet i Warszawa også: http://www.fashionhouse.pl/index.php?mall=4&lang=en

  Det kommer an på hva dere vil se, men i Warszawa finnes det tusenvis av interessante ting å se. Nå kan man sitte på stranda ved Wisla elva i nærheten av nasjonall fotball stadion, tenne bål og drikke øl, ellers kan dere besøke Kopernik forskingssenter (http://www.kopernik.org.pl/en/), prøv deilige Bobby Burgers eller Krowarzywa vegan burgers. Dere kan dra til Museum for Warszawa oppstander eller Polin-museum av poolske jøders historie. De har også såkalt usynlig utstilling hvor man kan oppleve hvordan er det å være blind (http://niewidzialna.pl/en/). Håper at dere får en fin tur!

 26. Vet du hvordan prisene på polo ralph lauren er der nede? Eventuelt andre merker som tommy hifliger, nike, gant osv. Har dem outlet?

 27. Hei
  Vi skal reise til Gdansk og lurer på hvor er det outlet (navn og adresse), hvor er det kjekt å shoppe. Hva skjer i Gdansk i pinsen, er det stengt på shopping senter eller butikkene?

 28. Hei igjen 🙂
  Vi kunne tenkt oss pedicure og fotspa og hårstell når vi kommer i Gdansk i slutten av Mai. Kan du anbefale oss en bra plass å gå som er flinke med denne type behandling)
  Er takknemlig for svar 🙂

 29. Kan jeg veksle penger i polen istedenfor før jeg reiser?
  Skal snart på klassetur til Polen, lurer på hvor mye lommepenger jeg burde ha med?
  Mat og hotell trenger jeg ikke å betale for.

 30. Maria: Hei! Ja du kan veksle penger i Polen, du kan også betale med kort, jeg tror at det lønner seg faktisk best. Pengene veksles i KANTOR, flere av dem finner du på flyplasser. Angående lommepenger – jeg tror at 3-4000 NOK skal være ok

 31. Hei! Er prisnivået likt der enda i Gdansk? Hvor mye koster en typisk middag eller en øl? Hvilke hotell anbefaler dere om en vil ha noe med gåavstand til alt… Gjerne i gamlebyen med litt sjarm.

 32. Christina: Hei! Kronen er litt svakere enn da vi skrev det innlegget (nå tilsvarer 1 krone 0,47 zloty i Polen), men prisene har ikke forandret seg så mye. Det å kjøpe middag koster fra 20 zloty (kommer an på restaurant og retten), øl koster 6-15 zloty for en halvliter i restaurant, i butikker er det 3-8 zloty for en flaske. Hoteller som ligger i sentrum er f.eks. Hitlon, Radisson Blu, Hotel Gdansk

 33. Hei!
  Er 1 NOK = 0.47 zloty i dag?
  Reiser til Gdansk på søndag 🙂 Gleder meg 🙂
  Vet du om ei side der jeg kan se hva valutaen ligger på i Polen?
  Ambefaler du at vi tar ut polske penger i Norge?
  Hvor mye koster en frisør time i Gdansk? 🙂
  Hvor mye sånn ca er klær billigere enn i Norge?:)

 34. Malin: Hei! Vi kjenner ikke noe spesielle sider, her er en av dem: http://themoneyconverter.com/NOK/PLN.aspx
  Det viser seg faktisk at 1 krone er 0,47 zloty. Ut fra det jeg vet er det mest lønnsomt å betale med kort, i stedet for å ta ut masse penger. I Polen finnes det mange steder hvor du kan veksle penger (de heter KANTOR) på dagens kurs.
  En time hos frisør koster ca. 50-100 zloty for klipp og ca. 300 for farge.
  Klær er ikke så mye billigere, men det fnnes mye mer butikker og merker i Polen. Nå har vi sommersalg og prisene er motrent det samme som på salg i Norge.

 35. hei jeg lurer på om de har hollister eller a&f i gdnsk? Evt hvor? Og hvor mye koster feks en lip liner på en merke butikk? Og gjelder koden “besøkepolen” forsatt når du skal klippe eller farge håret hos den frisøren som dere anbefalte ?

 36. Hei jeg skal til Warsaw den 07/08/2015 lurer på om det er billig der hoteller eller leilighet til leie fra 07/08/2015 til 13/017/2015 bare for 6 dager hvilket som er billigste tar jeg den.
  Hvordan er det priser på klær og restaurant?
  Håper j finner halal mat der siden j er muslim .

 37. Hei,
  Vil bare skryte av bloggen deres.
  Tusen takk for at dere deler så mye informasjon, og attpåtil på norsk.
  Strålende!
  Keep up the good work!

 38. Hei. jeg skal på klasse-tur til polen(krakow) den 9 september og blir der i åtte dager. Lurer på hvor mye penger det lønner seg å ta med ? skolen har betalt for mat,opphold, transport og drikke. men hvis jeg skal kjøpe noe utenom og suvenirer må jeg betale selv. så hvor mye burde jeg ta med av penger ?

 39. Christian: Hei! Det avhenger av hvor mye du vil kjøpe 🙂 De fleste butikkene aksepteret Visa, Mastercard og andre betalingskort så det er bra å ta litt kontant og betalingskortet. Men jeg synes at det er lurt å ta za 1500 polske zloty som tilsvarer ca 3000 kroner. Husk at priser i Polen er mye bedre enn i Norge;)

 40. Hei, jeg kjenner flere personer fra Polen og de anbefaler å reise til Krakow og Wrocław. Det ville vært kjempefint med et spesialisert polsk reisebyrå som lå i Oslo. Det er mange norske som reiser til Polen. Kan dere anbefale flere byer i Polen som det er verdt å besøke? Ifht historiske severdigheter. På forhånd tusen takk. Kristin

 41. Polen er et vakkert land og Warszawa er en vakker by, så det er verdt å besøke den. På reiseportalen attraksjoneriwarszawa.com vil man finne ut hvor mye byen har å tilby turister.

 42. Hei.
  Vi er et reisefølge med 21 voksne(jobb) som skal til Gdansk førstkommende fredag til søndag. Vi har det helt fritt, så det blir nok shopping på Galeria Baltycka og evt Madsin kjøpesenter. Er det noen turistattraksjoner det er verdt å få med seg? HVa med sightseeing busser, finnes det? Når det gjelder taxi, er de til å stole på, kjører de takstameter eller må en bli enig om pris?
  Vi skal spise på Prologue fredag og Mon Balzac lørdag(begge er forhåndsbestilt), men kan du anbefale andre småsteder til frokost/lunsj.
  Hilsen Bodil

 43. Jeg skal til Gdansk i slutten av mai 🙂 Jeg kunne tenkt å besøke en butikk som selger stoffer til foreks barneklær. Vi skal bo på hotel i sentrum sånn ca. (Pszenna 1) Vet du om det er noe slikt i sentrum? og svarer det seg å kjøpe slikt der?

 44. Hei, vi skal til Wraclow i september.. hvor lønne det seg å ta ut penger.. minibankene tar veldig mye gebyr… Og er ikke slotzy ca det dobbete av den norske krona .. Takknemmelig for svar …

 45. Ellinor: Hei! Du trenger ikke å ta med deg mue kontant – man kan betale med kort i de fleste stedene i Polen. Kanskje du kan ta med deg norske kroner og sjekke i noen av vekslingskontorer her i Polen.

 46. Hei. Har sett på en nettside at det er en donosaurpark for barn i Malbork, vet dere om den er bra og om den er åpen i begynnelsen av oktober ? Skal bo i Gdansk, hva er det beste reiseaøternativet ? Får man kjøpt kort som går på både tog/buss/trikk ?

 47. Viss vi sier at en bukse i Norge koster ca.600 kroner, hva ville det da kostet for den samme buksa i Polen?

 48. Hei. Min kone har bestilt tur til Tarnow neste uke. Hva kan du anbefale av
  – Steder å spise
  – Ting å gjøre (opplevelser)
  – Kjøpesenter o.l
  – Spa

 49. Geir Ove: Hei! Jeg har aldri vært i Tarnow, men jeg leste at restauranten Wiedenska og Soprano er ganske gode. Hun kan besøke Gemini Park Tarnow – et kjøpesenter. Når det gjelder spa, kan hun prøve Piwnica SPA&Wellness 🙂

 50. er 8000 nok å leve for i polen i måneden for en gutt 25 år lever man godt for å si det sånn?

 51. Nina:
  Hei! Det kommer helt ann på modellen. Noen modeller får du kjøpt for cirka samme pris som i Norge, mens andre kan være opptil ca. 400 kroner billigere enn i Norge. 🙂

 52. Hei! Jeg skal snart til Gdansk og lurer på om det er penger å spare på å kjøpe IPhone der ift i Norge? Er det evt en butikk dere kan anbefale?
  Mvh Kjersti

 53. Kjersti: Hei, prisene på IPhone i Polen er ganske like i forhold til i Norge. Men ønsker du å sjekke selv så finner du salong med kun Apple sine produkter på Galeria Ba?tycka, den heter Ispot. Ellers er det også en elektrobutikk som heter Saturn, som også er i dette shoppingsenteret 🙂

 54. Hei
  Vi er en familie på fire (foreldre og to jenter på 15 og 17 år) som reiser til Gdansk på mandag. Lønner det seg å ta ut polske penger i Norge før vi drar (vet ikke om det er mulig egentlig – har aldri vært i polen før) eller skal vi ta med oss norske kontanter og veksle de i når vi kommer til Gdansk? Og har dere noen gode tips på severdigheter/opplevelser for oss i Gdansk? Vi gleder oss så utrolig mye 😁😁

 55. Ely:
  Hei,
  Det finnes kjempe mange secound hand butikker i Gda?sk. Sjekk ut f.eks disse her:
  Fuks (Grunwaldzka 70), Klamoty (Joachima Lelewela 17), CTO Gigant Gda?sk Oliwa (Plac Dworcowy 1), Tania Odzie? SZAFA (Go?cinna 2A), Spirit Of Rock And Roll secondhand & new clothing (Lendziona 17).
  Mvh! 🙂

 56. Hei jeg skal til polen om noen uker jeg skal ha alle pengene mine på korte. Jeg lurer på om det er sånn at jeg kan ha norske penger så kommer det opp på kortautomaten om jeg vil bruke polske eller norske så kan jeg velge. Eller må jeg ha polske penger på korte.

 57. Polen: Hei! Du trenger ikke å ha polske penger på kortet. Når du betaler med kort på butikkene i Polen så blir du som regel spurt om du ønsker å betale i kortets valuta (som er da norske kroner), eller i polske zloty. Du velger selv, men det skal i prinsippet lønne seg best å betale i norske kroner, fordi om du velger å betale i zloty så kan banken din trekke et beløp for omregning av valuta.
  Mvh. 🙂

 58. Hei! Skal til Gdansk/Sopot i juli og planlegger å kjøre bil der. Er det veiskilt/greit merket? Hvordan er kjørekulturen?

  1. Hei,
   Det er veiskilt i Gdańsk og Sopot, men jeg vil allikevel anbefale å benytte seg av navigasjon. Personlig forlater jeg ikke huset uten Google Maps. 😉 Etter mine opplevelser så kan kjørekulturen være litt tøff. Fartsbøter er veldig lave i Polen så mange kjører fort. Folk er uforsiktige og noen ganger frekke, men selvfølgelig finnes det også snille sjåfører, så det varierer.
   Mvh! 🙂

 59. Hei! Drar til Gdansk om noen uker. Hva er aldersgrensen for alkohol i polen? Og er aldersgrensen forskjellig på 20% og 40%?

 60. Hei 🙂 er det noen som vet hva synstest og progressive briller vil koste i Polen ??

 61. Hei min samboer skal tatuere seg på Piates studio denne som du anbefalt her inne😁
  Har skal tatuere for 30,000 Norske kroner
  13,777 pl
  Har du noen rabater siden vi fant dette gjennom deg 😊

 62. Hei.
  Jeg og fruen skal kjøre til Szczecin.
  Eller er det noen andre steder i nærheten du vil anbefale ?
  Vi skal på shopping tur.
  Båt til Kiel.
  Har du noen anbefalinger på hoteller med sikker parkering. Hadde vært fint om det var sentrumsnært.
  Terje

 63. Hei 🙂 er det noen som vet hva synstest og progressive briller vil koste i Polen ??

 64. Hei 🙂 er det noen som vet hva synstest og progressive briller vil koste i Polen ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top