Helligdager i Polen

Det nye året 2015 har kommet samt med deres spørsmål om helligdager i Polen. I dag forteller vi om datoer når alle butikkene er stengte og i tillegg til dette om åpningstider i helger. I Norge finnes det litt mindre røde dager enn i Polen. Noen av dere planlegger sine ferie nå og derfor tenkte vi om å fortelle om frie dager i Polen. Vi skal begynne med januar og fortsette gjennom resten av månedene. På slutten av innlegget skal vi omtale lørdager og søndager.

Januar
I Polen har vi alltid fri på den 1. og 6. januar (Helligtrekongersdag). Alle handlesentere er stengte, men restauranter, bensinstasjoner og noen få små butikker er åpne.

Group of young people eating dinner

Bildet: Fotolia

Februar – Mars
Ikke noe helligdager i dette året.

April
I Polen har vi to frie dager, den 5. og 6. april (søndag og mandag). På grunn av påske kommer alle butikkene til å bli stengte – dere må huske om dette hvis dere planlegger en reise til Polen.

Mai
Den 1. og 3. mai er helligdager også. Den 1. mai er arbeidernes internasjonale kampdag, den 3. er polsk grunnlovsdag. På den 2. mai er noen ev butikkene åpne kortere enn normalt.

Den 24. mai feirer vi pinse, og den dagen er også alle butikkene stengte. I mai er det likevel ganske varmt i Polen og det ikke er noe problem å gjøre noe interessant ute 🙂

Juni
Den 4. juni (torsdag) feirer vi Kirsti Legemsfest og har fri.

Juli
Ikke noe frie dager.

August
Den 15. august (lørdag) har vi Jomfru Marias opptagelse i himmelen. Butikkene er stengte.

September – Oktober
Ikke noe hellige dager.

November
To hellige dager i november, den 1. og 11. dvs. allehelgensdag og Polens selvstendighets dag. Som vanlig på helligdager skal handlesentrer være stengte.

Bildet: Fotolia

Desember
Frie dager i desember er den 25. og 26. Husk at den 24. er butikkene åpne, men kortere (vanligvis til klokka 14-15).

Helger
På lørdager og søndager er butikkene, restaurantene osv. åpne men litt kortere enn på arbeidsuke mandag-fredag. De fleste store kjøpesentrer er åpne like langt mandag-lørdag. Restauranter, apoteker og bensinstasjoner er åpne hver dag, uansett om det er en hellig- eller vanlig dag.

På helligdager og helger kjører busser, tog osv. ikke så ofte som på vanlige dager, så det er lurt å sjekke rutetabell før dere planlegger turer.

Jeg håper at dette innlegget skal være hjelpsom ved planleggign av reiser til Polen 🙂

Agnieszka

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

34 thoughts on “Helligdager i Polen

 1. Hvor mye må man gange med for å få den norske prisen?
  Og hvor lenge er kjøpesentrene åpne? 🙂
  Hvor langt er det fra flyplassen og inn til galeria ( det store kjøpesenteret i krakow)?

 2. Anonym: Du må gange med to. De fleste kjøpesentrene er åpne ca. klokka 9-10.00-21.00, men det er best å sjekke på selve senterets nettsiden. Jeg har sjekket veien fra flyplassen ttil Galeria Krakowska og det viser seg at reisen tar ca. 30 minutter med bil (15 km).

 3. Hei, vet dere om det finnes en butikk hvor det går an å kjøpe kakedekorerings ting, fondant, former osv? Synes ikke jeg har sett så mange barnebutikker tidligere. Ligger de for seg selv et sted?

 4. Lene: Hei! Kakedekoreringsting kan du lete etter i: Alma butikker, Empik, Home&You, Nanu Nana, Piotr i Pawel og kanskje i store kjedebutikker som Tesco eller Real. Barnebutikker har vi ikke så mange i Polen, f.eks. Smyk, 5-10-15 men ellers finnes barneavdelinger i de fleste butikker med klær.

 5. Vi har akkurat bestilt tur til gdansk i påska.
  Det gikk litt fort i svingene ifht til å tenke på dette med hellidagene.
  Dere har jo kommet med flott informasjon om shopping og stenging.
  Men vet dere om d er noe spa tilbud åpent? På hotell eventuelt?

 6. Heisann. Vet du/dere om det går ann å kjøpe Parajumpers i Polen? Isåfall: hvor, og vet dere prisen?

 7. hej,
  på torsdag åker jag och min man till gdansk för första gången. ser verkligen fram mot det och har förberett mig bla genom att läsa era tips. jag undrar om du vet om man kan köpa badprodukter Organique i gdansk? det är polskt märke som jag köpt i sverige. har du andra märken till bad annars?
  Vi ser verkligen fram mot restaurangen ni skrivit mycket om. ska dessutom till escaperoom på äventyr.
  tack på förhand!
  mvh helena g

 8. helena: Hei! Organique har en butikk i Madison kjøpesenter. I tillegg til dette finner dere masse polske badprodukter i Rossmann, Natura og Super Pharm kjeder (feks. har vi produkter laget av Bielenda, Ziaja, Sylveco, Lirene, Pharmaceris, Dr Irena Eris, Tolpa).
  Håper at dere skal ha en fin tur!

 9. Hei 🙂
  Kjempeflott blogg dere har! Har vært i Gdansk 1 gang før på “fyllaferie” med kjæresten og to kompiser – og vi likte oss veldig godt! Men jeg og kjæresten min tenkte å reise ned 30.mars til 3.april, bare meg og han. Og jeg har vært skikkelig “redd” for at vi kommer ned dit og så er alt stengt, så jeg lurer på en ting: kommer alt til å være åpent som vanlig bortsett fra 5 og 6 april ? Er det bare de dagene ingen jobber i påsken, jeg tenker i forhold til kjøpesenter og slikt? Har så lyst å oppleve mer av fantastiske Gdansk denne gangen.
  Må også bare si tusen takk for så mange gode råd om hva en kan gjøre i Gdansk ellers på bloggen, har komt til STOR nytte !!

 10. Stefania: Hei! Butikker kommer til å bli stengte bare den 5. og 6. april, dere trenger ikke å bekymre dere 🙂 Severdighetene og utesteder skal være åpne også og jeg håper på at været blir ikke verst, så dere får oppleve så mye som mulig. Ha en fin tur!

 11. Hei!
  trenger tips om Gdansk , vi er familie på 4 har 2 barn på 12,14 er det noen gøy i denne byen ??
  vi har planlaget at vi skal reise i påsken lit spent kan vare butikkene stengt:(

 12. Halko: Hei! Ja, butikker kommer til å bli stengte den 5. og 6. april. Om dere reiser til Gdansk kan dere besøke Hevenalium forskingssentrum i Gdansk, dra til Zoo eller besøke vannparken Aquapark i Sopot. I Gdynia har de Jumpcity trampolinesentrum. I tillegg til dette anbefaler jeg å ta en tur rundt byen og dra til stranda.

 13. Hei!
  Vi skal på jentetur til Warszawa i juni, er alt stengt den 4.?
  Hvilket spa anbefaler dere? hva med utesteder og restauranter?
  Hva koster Nikesko ca og hvor kan man finne disse?

 14. Anne: Hei! Desverre kommer butikker og SPA å være stengt den dagen. Restauranter skal være åpne, men det kan hende at de skal servere litt kortere enn vanlig. Nike sko finner dere i intersport, Nike butikker og noen andre butikker med sport klær, de skal sikkert være tilgjengelige i de fleste kjøpesentere. Her finner du polsk butikk: http://store.nike.com/pl/pl_pl/pw/kobiety-buty/7ptZbrk
  Kan desverre ikke anbefale SPA, for jeg ikke kjenner noe SPA i Warszawa

 15. Hei. Er det noen forskjell på priser om man drar på handletur til Poznan eller Szczecin? Vi skal kjøre fra Norge til Berlin i påsken og ville ta oss en handletur til Polen. Hilsen Malene

 16. Malene: Hei! Nei, det bør ikke være noen forskjell på priser. I Poznan og Szczecin har de de fleste kjente polske og utenlandske merker som gjentar seg i kjøpesentrer i hele Polen.

 17. Hei! Skal til krakow 7.april og ønsker tips til kjøpesenter om mulig? Hvor er det flest kjente butikker på samme plass? Og vet du om noen dyrebutikker? 🙂

 18. Karoline: Hei! i Krakow har de Bonarka, Kazimierz, Galeria Krakowska og Krakow Plaza kjøpesentrer. Det er best å google dem og sjekke hvilke butikker de har, for de fleste kjøpesentrene har sine nettsider på englesk. Jeg er sikker på at de har dyrebutikker i sentrene. Kjenner Krakow desverre ikke så godt og det er vanskelig å anbefale noe.

 19. Hei! Super oversikt over helligdagene i Polen 🙂
  Vi er en jentegjeng som vil reise til Krakow eller Gdansk, men ser at pinsen feires 24 mai. Men hva med mandag 25 mai (2. pinsedag) – er alt være stengt da også?

 20. Hei,super blogg 🙂 Ser det står mye om kjøpesenter på siden deres, men tviler på at vi drar til Gdansk for kjøpesentershopping denne gangen. Elsker nisjebutikker men finner så og si ingenting om dette… Og tekstilbutikker? Har dere noen anbefalinger?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top