Norske bedrifter i Polen

Mange besøker Polen når de har lyst til å slappe av med vennene sine eller familien sin. Det finnes jo mange vakre strender, fjell, skoger og severdigheter som tiltrekker turister. Til Gdańsk, Warszawa eller Kraków kommer likevel flere og flere nordmenn som har et annet formål – virksomhet. 

Forholdet mellom Polen og Norge fortsetter å vokse både i bredde og dybde. Norges samarbeid med Polen har utviklet seg veldig raskt i løpet av de siste årene. Polen har en befolkning på 38,2 millioner og er den sjette største ekonomien i Europa. Gjennom Team Norway, et uformelt nettverk av næringslivets aktører, har Norge utviklet et nært samarbeid med representanter for næringslivet og andre samarbeidspartnere i Polen. Nå er handelen mellom begge land på vei oppover. Over 300 norske bedrifter, særlig små og mellomstore, har etablert virksomhet i Polen. Blant de store selskapene finner vi Kongsberg-gruppen, Marin Harvest, Jotun, Yara International, DNB, og DNV-GL.

BHS4_7xg5kL
 
BHS5H0lgS16

Nøkkelfaktorer for hvor man etablerer bedriften er først og fremst tilgjengelighet på høy kunnskap og arbeidskraft, logistikk og infrastruktur. Polen oppfyller alle disse kriteriene. 

BFmYzZuwy-2

I Gdańsk kan man finne også Schibsted Media Group som er en av de største medieselskapene i Europa. Gdańsk fanget oppmerksomheten til det norske selskapet, som et ideelt sted for nye investeringer. Gdańsk er en meget attraktiv beliggenhet på grunn av direkteruter til de skandinaviske landene og den korte reisetiden. Firmaet har også en filial i Kraków.

BGZa4tHFTku
 
BFlPG-XlTu8
 
BKJcriABh_f

Et annet norsk selskap, Libertech, åpner sitt kontor i Polen også. Selskapet opererer i dag i Norge, Sverige og Polen, og planlegger å utvide til det asiatiske markedet. Tiltrukket av Polens gunstig økonomisk miljø og tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere, har det norske selskapet besluttet å etablere sitt hovedkontor for CEE regionen i Warszawa. Kontoret skal bli plassert på Warsaw Spire, som har blitt symbolet på modernitet og innovasjon.

BA7lnRpusle
 
BGCwfMuuslS

Det er også verdt å vite om Alchemia – et moderne forretningskompleks som bygges i Gdańsk. Prosjektet gjennomføres i 4 etapper og til slutt skal vi ha over 80 000 kvadratmeter av høy kvalitet kontorlokaler og tilhørende tjenester. Der kan dere ha en mulighet til å leie kontor og gjøre bedriften din kjent i Polen. 🙂
 

2Qc4A4CcNW
 
y4LfjxicIV

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Norske bedrifter i Polen

  1. Hei. Jeg skal til gdansk i høstferien, og jeg lurer på om det er mulighet til å få tak i uggs der?
    Mvh, Hedda:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top