Dominikanermarkedet 2020

Dominikanermarkedet er den største utendørs kommersielle og kulturelle arrangement i Polen. Dette markedet er det eldste og mest kjente i Polen. Det er et interessant sted hvor du finner mange antikviteter, regionale produkter, kunst og håndverk. Dominikanermarkedet har en uvanlig atmosfære og boder fulle av unike ting.

Pixabay

 

 

St. Dominic’s Fair i Gdańsk varer til 16. august 2020. Den første markedet ble arrangert i 1260. Dette er den 760. Dominikanermarkedet.

Bilde: archiwum MTG www.jarmarkdominika.pl

I 1260 tillot pave Alexander IV dominikanerne fra Gdansk å gi avkjøling i 100 dager på St. Dominic. På den tiden kom over 400 skip med forskjellige varer til Gdańsk. Ulike sirkusutøvere, akrobater og skuespillere kom også dit. Denne tradisjonen varte til andre verdenskrig. Den kom tilbake i 1972 og fortsetter i dag.

 

Hva kan du se og kjøpe der?

På St. Dominic’s Fair er mange interessante ting på ett sted. Der finner du det meste av håndverksprodukter, kunstneriske og regionale produkter. Det er også spisesteder der. Det er også mange unike varer på loppemarkedet. Dette er et bra sted å kjøpe en unik suvenir.

 

På øya Ołowianka finner du en friluftskino, og i Świętopełek Park vil barn finne et eventyrland. Det er også noe for ølelskere på øya Ołowianka. Du kan smake på forskjellige typer Okocim-øl og få kunnskap om øl.

 

På grunn av coronavirus-pandemien vil årets markedet ikke være som vanlig. St. Dominic Fair åpningsseremoni fant sted uten publikum. Folk kunne se det på nettet.

 

Dominikanermarkedet er her

 

 

Det er også spesielle sikkerhetsregler i år

Her finner dere programmet.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Dominikanermarkedet 2020

  1. Kjempe koselig arrangement! Hadde vært der to år på rad(også i år). Gleder meg til å komme neste år også. Tusen takk for bloggen din, Ania❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top