Hva skjer i Gdansk, Warszawa og Krakow i januar 2017?

Velkommen i 2017! Den første måneden av det nye året er full av forskjellige flotte arrangementer, og særlig fantastiske konserter. Hvis dere besøker Polen snart, kanskje her kan dere finne noe perfekt for dere. 🙂

Gdańsk/Sopot
Festiwal Jazz Jantar: Vijay Iyer & Wadada Leo Smith – 7. januar 2017, kl. 20:00, kulturhuset ŻAK
En av grunnene til hvorfor jeg elsker å bo i Gdansk er jazz. Hver måned finnes det mange jazzkonserter i byen, og de fleste er verdt å legge merke til. I januar kan dere høre på pianist Vijay Iyer og Wadada Leo Smith som spiller trompet. Billetter koster fra 25 til 75 PLN og dere kan kjøpe dem i kulturhuset ŻAK – som finnes i nærheten av Galeria Bałtycka, al. Grunwaldzka 195/197.

BOstfcJAevd
 
BND_aYOg_C4


Nyttårskonsert i Sopot – 14. januar 2017, kl. 20:00 – St Georg kirke (ul. Tadeusza Kościuszki 1, Sopot)

De som liker klassisk musikk, bør delta på nyttårskonserten i Sopot neste uke. I St Georg kirke i Sopot (Kościół świętego Jerzego) skal dere høre på de vakreste arier og operetteduetter. Billetter koster mellom 15 og 20 PLN.
 

904KWaPOx3
 
BMgW_i3Ab97

7. Dni Muzyki Nowej – 18.-22. januar 2017 – kulturhuset ŻAK
…Og vi kommer tilbake til ŻAK! Mellom den 18. og 22. januar kan dere besøke dette kulturhuset en gang til for å delta i en musikkfestival. Der kan dere bli kjent med eksperimentell og moderne musikk. Biletter koster mellom 25 og 65 PLN.

BEBrutnv0A2
 
BEBr8Qov0BP

Exodus Conference – 26.-29. januar 2017 – Ergo Arena (plac Dwóch Miast 1)
Dette er en stor, moderne og interessant arrangement, særlig for dem som leter etter åndelig opplevelser eller vil gjerne bli nærmere kjent med kristen filosofi. Konferansen blir organisert av pinsekirken i Gdansk. I løpet av 4 dager kan alle delta på en masse forelesninger, gudstjenester (som skal oversettes til engelsk), men også på flotte konserter, som kan være interessant også for dem som ikke er religiøse: Hillsong London, MOA, Kroki og MaJLo. Dere kan lese mer om Exodus Conference her.
 

BCBH9TCw--f
 
BCCxGH6w-5Y
 
BB76r8wQ-9x

Warszawa
konsert: Hanna Banaszak – 12. januar 2017, kl. 19:30 – Kalinowe Serce (ul. Krasińskiego 25)
Hanna Banaszak er en kjent og berømt polsk singer. I Warszawa kan dere ha en mulighet til å delta på hennes konsert og høre på polske julesanger. Billetter koster 80 PLN.

BL0RxaXjhwI
 
BGT-X4MvxWo

David Torn “Sun of Goldfinger” (konsert) – 27. januar 2017, kl. 19:30 – Studio Koncertowe Polskiego Radia (ul. Modzelewskiego 59)
Elektrisk gitar, saksofon og perkusjon – det hører veldig bra ut! På konserten kan dere høre David Torn, Tim Berne og Ches Smith som spiller jazz. Billetter koster 50 PLN.

BK0s8u5ADZE
 
BDj6aXhvYMb

Kraków
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy – 15. januar 2017
Hvert år er det i Polen en stor innsamlingsaksjon, oftest for å kjøpe moderne apparater for polske sykehuser. Hvis dere ser denne dagen at noen samler penger til pappesker med røde hjerter, ikke nøl med å støtte aksjonen. Dessuten, denne dagen i Kraków og mange andre byer kan dere delta på flotte arrangementer. På hovedmarkedet i Kraków kan dere høre på en masse konserter. Les mer her.

BOK5EKGlTjR
 

Giełda płyt winylowych (utveksling a vinylplater) – 14. januar 2017, kl. 11:00 – Artefakt Cafe (ul. Dajwór 3)
Hvis dere liker å høre på musikk eller samler vinyl, kan det være en god ide å besøke Artefakr Cafe. Der kan dere kjøpe plater fra andre som liker å gjøre det og selge sine egne.
 

BN5FkY3jGeq
 
BN1MxGbAc1f
 
BKahBJKhmKt

Kos dere masse i Polen!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top