Hva skjer i Polen i april 2017?

Hver måned prøver jeg å finne noen interessante arrangementer og hendelser som tar sted i Polen snart. Det er på tiden å planlegge april! Dette er et utvalg av arrangementer, konserter og utstillinger som er verdt å legge merke til i april 2017!

Gdańsk
1. – 2. april – IX Festiwal Smaków FOOD Trucków – AmberExpo, Żaglowa gate
Alle vet at mat i Polen er helt deilig og… billig! Noe som er veldig populær blant lokal befolkningen er food trucks, altså mat lastebiler. I løpet av de to første aprildagene kan dere besøke AmberExpo i Gdańsk for å spise mat fra over 30 food trucks fra hele Polen. Der kan dere smake blannet annet på japansk, amerikansk, tibetansk, meksikansk og spansk mat. I tillegg finnes det en barnesone hvor de kan få fine malerier på fjeset og delta i forskjellige leker. Klikk her for å se arrangementet på Facebook. Inngang er gratis!
 

BI0L3dqA7Sq
 
BJ5uNJNBGvA

7. april 2017 – 18:00 – Åpning av utstillingen “Litera kompozycja plakat” på Kunstakademiet i Gdańsk, ul. Targ Węglowy 6
Noen få skritt fra Długa gate (gamlebyens hovedgate) finnes det Kunstakademiet i Gdansk. Den 7. april åpnes en flott utstilling der hvor dere kan få se en masse sveitsiske og polske plakater. Inngang er gratis!
 

BFs92VeAIUG

13. april – kl. 19 – Brodkas konsert – Teatr Szekspirowski – ul. Bogusławskiego 1
Monika Brodka er en av de mest kjente og berømte syngerne i Polen, og hun allerede kjent internasjonalt også. Dette året spilte hun på den støre festivalen SXSV i Austin, Texas. Denne april kan dere få en sjanse til å delta i hennes konsert i Gdansk. Billetter koster fra 99 til 119PLN.

BPdfn-gABqA
 
BPLbi_CBbvA
BR6VuPCDFbW

Warszawa
2. april – kl. 20:00 – Bach na Jazzowo – Live Jazz Music at Harenda – ul. Krakowskie Przedmieście 4/6
En interessant konsert tar sted i Warszawa snart. Noe perfekt for dem som liker klassisk musikk, men også jazz. Berømte polske musikkere skal spille sine arrangementer av Bachs verk. Billetter koster fra 30 til 35PLN.
 

BRgngIzjYaC
 
BFvx-oIIjZm
 

2. april 2017 – Wielkie Targi Wielkanocne (påskemarked) – Państwowe Muzeum Etnograficzne (Nasjonalt etnografisk museum), ul. Kredytowa 1
Påskemarkedet i Warszawa er en stor hendelse som tar sted i Nasjonalt etnografisk museum hvert år. Det er ikke bare et sted hvor dere kan kjøpe noen ting å pynte huset med eller finne presanger for sine nærmeste. Der kan dere smake på nasjonale polske retter og deilig polsk øl. Det er et perfekt sted å være på den 2. april hvis dere har lyst å ha det gøy og bli kjent med polske påsketradisjoner på samme tid. Inngang koster 10PLN!
 

BRLD5JtBPg2
 
BC77RDwCo6O
 
BDamlhdCo0S

Kraków
5. april – kl. 20:00 – Jazzpospolita (konsert) – Alchemia, ul. Estery 5
Jazzpospolita er et utmerket band. Deres musikk er en blanding av nu-jazz, post-rock og jazz. Det er noe absolutt verdt å legge merke til! Biletter koster 35PLN.

BQtVhW6DtDN
 
BSGtJMZjvWU
2ZPXMYkI_t

7-20. april 2017 – Sztuka Za Siódemkę – Krakowskie Centrum Kinowe ARS (kino), ul. św. Tomasza 11
En annen flott hendelse som foregår i Kraków snart, er Sztuka za Siódemkę. I løpet av 3 uker skal alle få en sjanse til å se gode filmer bare for 7PLN. Alle filmene skal bli vist med polske undertekster, men hvis dere forstår engelsk, er det en god måte å tilbringe en kveld i Kraków på. Les mer her.
 

BQ8HuV-jLKN
 
BSTEidjBZAb
 
 

Kos dere i Polen! 😉

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top