Applikasjoner som du må bli kjent med hvis du reiser til Polen – Uber, Bolt og Free Now

Reiser du til Polen og vil besøke noe plass da du er i byen? Kanskje vet du ikke hvordan kan du reise fra en flyplass til en hotell eller fra hotellen til en restautant? Ikke bare deg! 🙂 Vi får mange spørsmål fra dere angående reisemåte fra punkt A til punkt B og jeg vil gi dere noe tips! Først og fremst vil jeg si at du kan finne mange om reisemåte og taxi i Polen HER. Men i dag blir vi kjent med “taxi applikasjoner” som du kan ha på mobilen din! 

De mest populære applikasjonene i Polen er Uber, Bolt (før TaxiFy) og Free Now (før MyTaxi). Du kan tenke at de er veldig like men de er kjempe ulike samtidig… Disse applikasjonene kan du laste ned helt gratis. Du trenger bare å logge deg inn (du kan logge deg inn for eksampel med facebook eller gmail), fylle ut personalle informasjoner (navn, mobilnummer, kreditkort nummer). Logget du deg inn? Bra! Nå kan du velge hvor du vil reise fra og til hvilken plass. Da får du informasjon om hvor mye det skal koste og når sjåfør blir for å hente deg. Hvis alt er ok for deg, kan du bekrefte reise og vente for sjåføren din.

Høres bra ut? Kanskje, men det er noe mer du må vite. Uber og Bolt ansette folk som ikke har taxi kjører lisens. De har førekort ja, men de har ikke lisens for å kjøre en taxi. Hva betyr det for deg? For eksempel de trenger ikke å betale taxi forsikring. Det inneholder at hvis dere har bilulykke, er du ikke forsikret som passasjer. Det skal være lik som du kjører med en kamerat. Sjåfører i Free Now må ha taxi kjører lisens, så det er mer forsikrig å kjøre med dem. Sjåfører fra Free Now kan kjøre på buss kjørebane, som er dedikert bare for busser og taxi. Dem fra Bolt og Uber må kjøre på normall bane dvs. de må stå i kø ofte. Free Now er often dyrere enn Bolt og Uber. I Free Now har du mulighet til å velge bil du vil kjøre i. 

 

Siste du må vite om Bolt og Uber er at de ansetter mange utenlandske kjører, som ikke snakker polsk. Det er often nesten umulig å prate med dem. Også… på grunn av at de er fra utlandet kjenner de ikke byens topografi og det er vanskelig for dem å finne beste reiserute. 

 

Applikasjonene kan du laste ned her:

Free Now (iStore)
Free Now (Android)
Uber (iStore)
Uber (Android)
Bolt (iStore)
Bolt (Android)

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top