Morsdag i Polen – en unik opplevelse!

Hei! I dag skal vi snakke om en spesiell anledning som feires i Polen: morsdag. Denne dagen er en hyllest til alle mødre og deres kjærlighet, omsorg og engasjement. I Polen er morsdag, eller Dzień Matki som det heter på polsk, en viktig og tradisjonsrik feiring. La oss dykke ned i hvordan polakkene markerer denne dagen og hvorfor det er en opplevelse verdt å oppleve!

Bildet: Adobe Stock

Morsdag feires i Polen den 26. mai hvert år, og det er en offisiell merkedag, men ikke en offentlig fridag. På denne dagen viser barn og familier sin takknemlighet og kjærlighet til mødrene sine. Selv om det ikke er en offentlig fridag, vil mange familier samles og tilbringe tid sammen på denne spesielle dagen.

Tradisjonelle gaver og feiringer: Det er vanlig å gi mødrene blomster, spesielt røde roser, nelliker eller liljer, som symboliserer kjærlighet og takknemlighet. Hjemmelagde gaver, som tegninger eller håndverk, er også populære, spesielt blant yngre barn. Mange barn vil også lage frokost på sengen eller hjelpe til med å lage en spesiell middag for å vise sin kjærlighet og takknemlighet. Foruten familiefeiringer, er det også mange arrangementer og konserter som finner sted i hele Polen for å markere morsdag. Disse arrangementene kan inkludere musikalske opptredener, dans og poesiopplesninger, samt lokale kunst- og håndverksmarkeder hvor man kan kjøpe gaver og suvenirer.

Har du noen gang feiret morsdag i Polen, eller er det noe du kunne tenke deg å oppleve? Del dine tanker og erfaringer med oss i kommentarfeltet nedenfor. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 744

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top