Ting å gjøre med barn i Gdansk- 15 steder!

I dag vil vi presentere noen av de beste stedene å besøke i Gdańsk med barna. Fra historiske steder til dyreparker og lekeplasser – denne byen har noe å tilby for enhver smak og alder. Klikk på navnet for å se kartet. Så, la oss begynne!

 

1. Gdańsk Karusell

Denne karusellen, som ligger i sentrum av byen, er et flott sted for barna å ha det gøy. Karusellen er designet i en retrostil og tiltrekker seg oppmerksomhet fra forbipasserende. Rundt karusellen finner du også et avslapningsområde med sitteplasser og spesialdesignet grøntområde, noe som gjør dette stedet ideelt for å slappe av etter en intens dag med sightseeing.

 

2. Amber Sky

Turen varer 15 minutter og er en fantastisk måte å få en bedre utsikt over byen. Hvert hjul tar noen minutter å fullføre. Dette er en flott mulighet for å ta fantastiske bilder. Amber Sky pariserhjulet gir deg en spektakulær utsikt over Gdańsks gamleby, stadion, og på en klar dag, til og med Hel-halvøya. Les mer HER

Bildet: Adobe Stock

3. Ambermuseet

Dette er et interessant sted å besøke. Barna vil elske å lære om rav, som er tilgjengelig for salg over hele Gdańsk. Museet ligger i hjertet av gamlebyen og har en imponerende samling ravprodukter fra romertiden til i dag.

 

4. Hipodrom

Hva kan du se i Gdańsk med barn? Helt klart Hipodrom, som er full av hester! Sjekk om det er konkurranser på Hipodrom, som ligger mellom Gdańsk og Sopot. Her finner du flere rideskoler der du kan ta ridetimer, eller barnet ditt kan bare ri en hest eller en ponni. Les mer HER

 

5. Egn av leke

Dette er den største utendørs lekeplassen i Trippelbyen-området, med mange sklier, stiger, sandkasser og en skatepark. I nærheten finner du også en utendørs treningsplass, sykkelstier, rekreasjonsområder og en strand.

Bildet: Adobe Stock

6. Flippermuseum

Fliper Stacja er et unikt sted på Gdańsks attraksjonskart. Flere titalls fungerende flipperspill garanterer topp underholdning. Det er verdt å vise dette stedet til barna og introdusere dem for en helt annen verden av spill. Med billettprisen kan du bruke maskinene uten begrensning. Les mer HER.

 

7. Gdansks Dyrehagen

Gdansks dyrehagen er et vakkert sted med romslige områder og et stort utvalg av eksotiske dyr som tas godt vare på. Det er en flott utflukt for familier, og passer til barn i alle aldre. Besøkende kan se et bredt spekter av dyrearter, inkludert bongoantiloper, arabisk oryx, dvergflodhester og storslåtte åtselgribber. Les mer HER

 

8. Europeiske Solidaritetssenter og Lekavdeling

Dette er et interaktivt sted som lærer barn om historien til Solidaritetsbevegelsen og streikene ved Gdansk-verftet gjennom lek og utdanning. Det er et attraktivt og moderne utstillingsområde som passer for alle aldre, inkludert ungdom og voksne. Lekavdelingen har separate områder for barn opp til fem og åtte år, med aktiviteter som fremmer solidaritetsverdier. Les mer HER

 

9. Båttur til Westerplatte

En båttur til Westerplatte gir en fantastisk historieleksjon og muligheten til å se Gdansk og dens historiske monumenter fra elven Motława. Utsikten over Gdansk-verftet, skipene og kranene er imponerende for både unge og gamle.

 

10. Gdańsk-skiltet

Dette er et flott sted for et familiebilde. Skiltet er stort og umulig å overse når du går langs Motława-elven. Du finner det ved siden av Filharmoniabygningen, på øya Ołowianka, som du kan nå direkte via en bro over elven.

 

11. Maritim Kultursenter

Dette utdanningssenteret gir innsikt i livet på havet og maritim kultur. Besøkende kan styre modellskip i et stort basseng, prøve på sjømannsklær og lære om havneliv. En av høydepunktene er muligheten til å skape en tsunami.

 

12. Hewelianum

Hewelianum er et moderne og interaktivt senter for utdanning gjennom lek og erfaring i gamle festninger på Gradowa-høyden. Det tilbyr spennende utstillinger om geografi, natur, energi, matematikk og historie, samt panoramautsikt over Gdańsk. Det er et flott sted for barn i alle aldre, med aktiviteter som en orkansimulator, interaktiv kanonskyting og besøk i et iglo. I tillegg gir det en fantastisk utsikt over Gdansk fra toppen av høyden.

 

13. Energa Gdansk Stadion og Fun Arena

Dette stedet tilbyr en stadiontur som viser ukjente steder og gir barn muligheten til å delta i treningsøkter og intervjue fotballspillere. I tillegg til fotball, tilbyr Fun Arena aktiviteter som ziplining, gokart, skatepark, elektronisk paintball, trampolinepark og “escape rooms”.

 

14. Loopy’s World lekeplass

Loopy’s World i Gdansk er trolig Polens største innendørs lekeplass, og tilbyr et utvalg av attraksjoner, inkludert et lite fornøyelsespark, trampolinepark og kafé.

 

15. Galleri av gamle leker

Galleriet for gamle leker tilbyr en nostalgisk reise for voksne og en oppdagelsesreise for barn. Her vil du bli kjent med polske leker og eventyrhelter som alle polakker kjenner. Samlingen inneholder leker fra flere generasjoner, alle produsert i Polen og bevart i god stand. Les mer HER

 

Det var noen av de beste stedene å besøke i Gdańsk med barna. Vi håper at du og familien din vil finne mange morsomme og interessante aktiviteter å gjøre i denne vakre byen. Det er viktig å tilbringe kvalitetstid sammen og skape varige minner med barna. Vi vil gjerne høre fra dere om hvordan dere liker å tilbringe tid med barna deres. Del gjerne deres egne erfaringer og favorittsteder i Gdańsk eller andre byer i kommentarfeltet nedenfor.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top