TOP 5 steder å se på en dag i Gdansk

Hvis du har kun en dag i Gdansk, er det mulig å oppleve byens unike sjarm og rike historie i løpet av disse timene. Her er vårt forslag til en travel, men minneverdig dag i Gdansk. Hva er dine 5 beste steder å se i Gdansk på én dag? La meg vite.

Bildet: Adobe Stock

09:00 – Ankomst til Gdansk

Når du lander på Gdansk flyplass, kan du føle byens atmosfære rett fra starten. Byen ønsker deg velkommen med sin arkitektoniske skjønnhet og den unike blandingen av gammelt og nytt.

10:00 – Frokost i Chleb i Wino

Chleb i Wino, beliggende på Chmielna gaten, er et flott sted å starte dagen. Her kan du nyte et deilig frokostmåltid i et koselig miljø. Prøv lokal brød og vin, og la den unike smaken vekke dine sanser for den kommende dagen.

11:00 – Tur gjennom Dolne Miasto

Etter frokost kan du ta en tur gjennom gatene i Dolne Miasto, Gdansks nedre by. Dette området, rik på historie og arkitektur, vil ta deg tilbake i tid til Gdansks gylne år.

12:30 – Utsikt fra Mariakirken

Etter en hyggelig spasertur, besøk Mariakirken, den største mursteinskirken i verden. Klatre opp i tårnet for å nyte den fantastiske utsikten over byen. Denne opplevelsen gir deg et annet perspektiv på Gdansk og er et must når du er i byen.

13:30 – Spasertur gjennom Gamlebyen og Długa-gaten

Etter å ha besøkt Mariakirken, er det tid for å utforske Gamlebyen. Spaser gjennom de sjarmerende gatene og oppdag skjønnheten i denne historiske delen av Gdansk. Gå langs Długa-gaten, en av de mest kjente gatene i byen, kjent for sine fargerike bygninger og den livlige atmosfæren. Ikke glem å ta et bilde med Neptun-fontenen, en av Gdansks mest kjente landemerker, som ligger rett ved Długa-gaten.

14:30 – Lunsj i True eller MonBalzac

For en smakfull lunsj, besøk en av byens restauranter, som True eller MonBalzac. Her kan du smake på deilige lokale retter mens du slapper av etter en travel morgen.

16:00 – Båttur til Westerplatte

Etter lunsj, ta en båttur til Westerplatte, et sted av stor historisk betydning. Her begynte den andre verdenskrig, og i dag står et monument i minne om de som forsvarte Polen mot det nazistiske angrepet.

18:00 – En drink i Woosabi

Rund av dagen med en drink i Woosabi, et av de mest populære utestedene i Gdansk. Her kan du nyte en avslappende atmosfære og kvalitetsdrikke.

19:30 – Besøk til Gdansk verft

Før du går tilbake til flyplassen, bør du legge til en siste stopp på reiseplanen din – Gdansk verft, kjent for sin rolle i Solidarity-bevegelsen som førte til slutten av kommunistregimet i Polen. Dette stedet er et sterkt symbol på frihet og uavhengighet, og gir en dypere forståelse av Gdansks og Polens nyere historie.

20:30 – Retur til flyplassen

Etter en minneverdig dag i Gdansk, er det på tide å dra tilbake til flyplassen. Men ikke bekymre deg, minnene og opplevelsene du har samlet i løpet av dagen vil følge deg lenge etter at du har forlatt denne sjarmerende byen.

Bildet: Pixabay

Med dette stramme, men balanserte programmet vil du kunne oppleve det beste Gdansk har å tilby på bare en dag. Fra historiske severdigheter, smakfulle lokale retter, til avslappende turer og panoramautsikt over byen – Gdansk vil utvilsomt etterlate et sterkt inntrykk. God reise!

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top