Er den 11. november en polsk versjon av den 17. mai i Norge? La oss sjekke!

Mange av landene har sine spesielle dager. Den 11. november er en spesiell dag i Polen. På denne dagen gjenvant Polen sin selvstendighet og ble fritt igjen etter 123 år. Den 11. november kalles i Polen “Dzień Niepodległości” som betyr “Uavhengighetsdag”. I 2019 år feirer vi 101 år med selvstendighet! 

 

Den 11. november er ikke arbeidsdag. Mange av butikkene er stengt og lik som den 1. november kjører tog, trikker og busser lik som på helige dager. Og nå skal vi skrive noe om et annet tog 🙂 Den 11. november samler mange av polakkene i store byer og de går i et tog. Togene er forskjellig mellom byene. For eksempel i Polens hovedstad – Warszawa – i toget går often en president og andre forbindet med politikk. I Warszawa tenner mange av polakker opp nødbluss som er forbudt, fordi de er veldig farlig. Hvert år passer politi på å formindre tall av tennet nødbluss. Toget i Warszawa er veldig kontroversielt på grunn av mennesker som bruker det for å vise sine politiske synspunkter, samtidig glemmer de hva er sannelig viktig denne dagen.

 

Togene i andre byer er litt annerledes enn dette i Warszawa. For eksempel i Gdańsk går det mange polakker som tar på seg klær fra krigstiden og kjører biler fra det tjuende århundre. På slutten av toget synger alle Polens nasjonalsang og andre patriotiske sanger. Barn bærer often polsk flagg. Mange henger polske flaggene på hus, kontor og skoler.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top