Nyttårsfeiring i Polen

Har dere tenkt om å reise til Polen for å feire nyttår (eller Sylwester på polsk)? Hva er det å gjøre her, bortsett fra å se på fyrverkeri på midnatt? Den gangen presenterer vi nyttårsfeiring i de største polske byene.

Navnet Sylwester stammer fra paven Sylwester I og er i tillegg til dette Sylwesters navnedag. Navnet er fortsatt gitt til barna i Polen, selv om det er ikke mest populær nå for tiden. Polakker elsker å feire nyttår, om dere gjør det også les om nyttårshendelser i Polen 🙂

Gdansk, Sopot, Gdynia
I Trippelbyen kommer det til å bli en skikkelig nyttårsfeiring. Gdynia organiserer, for den andre gangen, nyttårsfest i samarbeid med en av de største polske TV-selskapene, Polsat. Mange kjente musikere skal spille den natten og fyrverkeri kommer til å være imponerende. Adgang er fri, feiring begynner klokka 20:00 på Skwer Kosciuszki.

Cityscape aerial view on the old town with saint Marys church on the sunset in Gdansk, Poland
Bildet: Fotolia

I Gdansk skal det også holdes konsert og fyrverkeri, men her er det letter å planlegge noe ekstra. Hilton Hotell organiserer et ball, The Great Gatsby stil. Prisene starter fra 1000 NOK per person. Ønsker dere å feire nyttår som en konge? Velg slott i Lezno. Slott i Lezno ble bygd i 17-århundre og hele natten der komme til å bli helt kongelig. Adgangen koster 1000 NOK med overnatting og vinsmaking, open bar og maten er inkludert i prisen. Vil dere ikke bestille plass på forhånd? Husk om Hard Rock Cafe i Gdansk, de tar ikke reservasjoner og alle kan komme.

I Sopot er alle, som alltid, uteseder åpne. Liker dere å ha alt organisert, sjekk hva hoteller som Sheraton, Haffner og Rezydent tilbyr. Husker dere om Brasserie D?Or vi skrev om tidligere? De forbereder en spesiell middag som koster 400 NOK per person. Bortsett fra restaurangene finnes det mange fester, arrangørt blant annet av 3 Siostry (sirkus stil), Klub Atelier (Bollywood stil), Zatoka Sztuki Beach Club, Mollo (70-åra).

Feiring i Gdansk

Warszawa

Hovedstaden skal feire nyttårsaften på Nasjonal Stadion. I år polske kjendiser sørge for fantastiske musikkopplevelser og byen planlegger fyrverkeri som skal vare i 15 minutter!

Om dere har lyst til å se hvordan livet i Folkerepublikken Polen så ut som, bestill gjerne plass hos Chmielna9 pub. De garanterer flott stemning av Polen fra fremtiden. Dere skal få anledning til å spise typiske, folkerepublikkens retter, danse til musikk som var populær på den tiden og delta i forskjellige konkurranser. Feiringen koster 350  zloty (ca. 700 NOK).

I hovedstaden finnes det også en mulighet å feire i slott, f.eks. palac Prymasowski. Der skal dere velge mellom tre forskjellige saler med forskjellig musikk. Priser starter fra 300 zloty. Andre kongelige steder er blant annet Venezia Palace og Palacyk Otrebusy.

Feiring i Warszawa

BOs32ejAZhf

Krakow
Alle polske byer tilbyr feiring i sentrum, i Krakow skal deltakere samle på Krakowski Rynek (marked) for å telle til midnatt, se på fyrverkeri og ønske alt best til sine nære og kjære.

Har dere lyst på noe helt unikt? I Krakow får dere anledning til å ta en nyttårsreise med tog. Reise fra Krakow til Zakopane skal begynne klokka 19.30, 23.00 stopper toget i Zakopane, der feirer man nyttår og klokka 5.00 kommer toget tilbake til Krakow. Reisen koster 180 zloty.

Feiring i Krakow

Wroclaw
I Wroclaw oragniseres det nyttårsfeiring i samarbeid med polsk Tv-selskap TVP2. fest på Rynek (marked) kommer til å bli stor! Dere skal få anledning til å høre på Lemon, Pectus, Patrycja Markowska og Halinka Mlynkowa som skal gi en konsert.

Vil dere opplave noe av wild west? I Wroclaw (eller Wroclove som innbyggere pleier å skrive) i Kuchnia2Swiaty retaurangen kommer det til å bli en fest med cowboys, indianere og Cancan dans.

Feiring i Wroclaw

Poznan
Poznan er en by av opplevelser og i hjerte av byen skal dere oppleve polsk musikk, Anna Jantars sanger skal være et hovedtema. Om dere liker fester med masse mennesker, så kan dere gi en sjanse til nyttårsfeiring organisert på INEA stadion. Der skal dere danse, se på kunstnere og delta i konkurranser. Til slutt vil vi minne om Malta innsjø ? Resident restaurant ligger ved den. Den organiserer glamorøs nyttårsfeiring for alle som elsker vakre utsikter.

Kommer dere til Polen på nyttår? Skal dere lete etter et plass å feire eller har dere allerede bestilt noe? Del gjerne deres ideer med oss.

Agnieszka

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

22 thoughts on “Nyttårsfeiring i Polen

 1. Så fint liste! Jeg feiret nyttår i Krakow for noen år siden. FOR en kul feiring! Det kunne jeg gjerne tenke meg å gjøre igjen. Det nyttårstoget hørtes jo også veldig gøy ut 🙂

 2. Hvor finner man informasjon om ballet på hilton hotel? Skal nemlig til gdansk og feire nyttår i år 😉 så dette var utrolig kjekt å komme over👍

 3. Hei.
  Vi reiser til Gdansk i romjula med ryanair. Vi har kun håndbagasje, og siden jeg er en gaaal shopper er jeg redd jeg vil overstige vekta..
  Vet dere evnt. hvor mye det koster å sende en pakke hjem til Norge med litt klær?

 4. Hei! Liker bloggen deres kjempegodt, og jeg gleder meg bare mer og mer til jeg skal reise til polen fra 29.12-2.1! Vi er en jentegjeng(vi er 18 år), som har bestemt oss for å feire nyttår i Polen. Hvordan er det med alkohol? Er alkohol en normal ting på nyttårsaften i Polen? Og aldersgrensen på utesteder, pleier den å være 18 år? Og hva med helligdager osv, vil butikker/kjøpesentere være steng mellom 29. desember til 2.januar? Vi gleder oss kjempemasse, og håper at vi får en vellykket tur.

 5. Hanna: Hei! Alle som oppfylte 18 år kan kjøpe alkohol i Polen og det er vanlig og drikke den på nyttårsfeiring. Aldersgrensen er som oftest 18 år (noen få utesteder att grensen på 21 eller 24, men dere bør ikke bry dere om dem). Butikker blir stengte bare på den 1.01, ellers er de åpne. Ha en fantastisk tur!

 6. Tusen takk for svar! 🙂 Reiser på fredag, gleder meg veldig! Gleder meg til å se julemarkedet osv. Var der i febuar og det er jo bare en helt fantastisk plass 🙂

 7. Hei,
  Vi er to par som vurderer og reise til Poznan fra 30.12-01.01. Har funnet et hotell som heter Sheraton Poznan Hotel som ser sentralt og fint ut. Vi er veldig glad i gorumet mat så spørsmålet er om dere vet om et slikt sted som samtidig ikke er for formelt og mye eldre mennesker? Vi er i tjue årene og ønsker ikke at det blir for stivt på nyttårsaften, heller litt mer avslappet stemning og gjerne med live musikk? Har dere da et sted å anbefale oss? 🙂 På forhånd takk!

 8. Hei, vurderer å reise til Poznan for å feire nyttår. Hvordan er nyttårsfeiringen på INEA Statdion, hvem passer den for? Passer den for barn? Er det andre organiserte feiringer i Poznan?

 9. hei! for en flott blogg dere har 🙂 veldig nyttig for meg som snart skal til gdansk! jeg bare lurte på om dere vet om det finnes noen koreanske resturanter i gdansk?

 10. Mina: Hei! Jeg så på hotellets tilbud og det viser seg at det kommer til å bli live musikk på stedet (Fiesta Barsileira), så jeg tror ikke at det skal være veldig stivt 🙂 Når det gjelder diskoteker og puber, kan dere kikke litt på f.eks. Dragon eller Opcja. Det er vanskelig å anbefale noe konkret, siden vi bor ikke i Poznan.

 11. Nils Jakob Johnsen: Hei! Det viser seg at arrangørene hadde tilpasset nyttårsfeiringen både for voksne og for barn. De skal holde mange interessant aktiviteter for barna, men det blir best å spørre om detaljer selv: [email protected].

 12. elena: Hei! Jeg har sjekket og det viser seg at koreanske retter kan kjøpes i Mandu i Oliwa bydel (anbefaler på det sterkeste), og du kan kanskje finne noe i sushi restauranter.

 13. Hei dere 🙂
  Fin og nyttig blogg! Vi er to jenter på 23 som skal være i Gdansk på nyttåraften. Vi har booket spa og tenkte å booke restaurant den 31. Vi vil gjerne ha en plass der det er 3retters og god mat! Har dere noe forslag?
  Skal også til Sopot på kveldstid tenkte vi. Er det noen plass dere kan anbefale, hvor de som ikke er 20år og danser svetta av seg bruker å dra? eller er det litt av alt overalt?:)
  Stine

 14. Stine: Hei! Vi anbefaler Brasserie D’Or som vi skrev om i innlegget 🙂 Den ligger i Sopot, så det blir enkelt å skifte sted etterpå. Angående klubber kan dere sjekke Vanity Club, Unique, Spatif eller Wtedy.

 15. Hei, vi er to jenter som er 18 år og skal til Warszawa på nyttårsaften, og lurte på om de er strenge med legitimasjon på 21års stedene? Er det mulig å komme inn hvis vi kommer tidlig? Hvis ikke, har du noen andre utesteder å anbefale til to jenter på 18?

 16. Marthe: Hei! Hvis dere er 18 år gamle skal det ikke være noe problem å besøke nattklubber og puber i Warszawa. Ikke alle har 21års grensen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top