Sommeren 2018 i byen – Hva kan man oppleve i Warszawa?

Ikke alle trenger å vandre med en tung sekk på ryggen for å føle at ferietida ble brukt på en ordentlig måte. Det er også mange som trives i byene, når de kan besøke museer, kafeer, nyte god mat og komme i møte eksempelvis med kunsten. Hvis du er en av dem, da er Warszawa et godt turistmål for deg. Sjekk, hva kan du oppleve i Polens hovedstad denne sommeren.

Eventyr i vitenskapsverden

Utstillinger, eksperimenter under 20-minutters undervisning, kvelder i planetariet, hage på senterets tak med et fint utsikt over byen og mye annet venter på deg i Kopernikus Vitenskapssenter http://www.kopernik.org.pl/en/visit-us/ , et uvanlig museum fylt av kuriositeter om jorda, menneskets liv og teknologi.

BMWhW8YhSiZ
BSv0JDDgUIg
 
BVPfsZLgGEG
 
BZEDCaYHSTA
 
BaFE0oDHP2v

Den nyeste attraksjonen er utstillingen The Glass Room Experience som handler om bruk av data i den daglige verden. Den er åpen til 16. september. Man kan se utstillingen hele uka fra kl. 13.30-22.00. Adgang er gratis.

BmIkH81hIRb

Har du lyst på et eventyr i vitenskapsverden? Besøk Kopernikus Vitenskapssenter. Senteret laget et spesielt tilbud for sommeren 2018. Det er altså en fantastisk mulighet til å få vite litt mer om verdenen vi lever i. Les mer om Sommeren på Kopernikus Vitenskapssenter her: http://www.kopernik.org.pl/en/projekty-specjalne/summer-in-copernicus/

 

BmarsJJBHkB

Sommerkonserter ved Chopins statue

Frédéric Chopin er en stor personlighet i musikkens historie. Komponisten av polsk opprinnelse beundres av lyttere fra alle kanter av verden. Hvert femte år strømmer mange av dem til Polen for å høre på konserter som gis under Frédéric Chopin Internasjonale Pianokonkurranse. I år organiseres det ikke denne konkurransen, men musikken til Chopin har det godt i Warszawa. Alle musikkelskere kan bli med på gratis konserter hver søndag, hit til 30. september. Den første konserten starter kl. 12, og den andre kl. 16.00. Konsertene tar plass ved Chopins statue i parken Łazienki Królewskie. Sjekk detaljer her https://www.lazienki-krolewskie.pl/en/wydarzenia/koncert-chopinowski

Bj25oeXn8bY
BmGf3i1HUip
 
BmGroszBN1x
 
BkIWhwDhtei

Husk festivaler!

I fjor skrev vi om festivaler som tar plass i Warszawa. http://besokpolen.blogg.no/1502900467_fargerik_sommer_i_warszawa.html Det var hovedsakelig snakk om den jødiske kultufestivalen ?Warszawa til Singer?, og musikkfestivalen ?Chopin og Europa hans?. I år organiseres dem også!  Hvis du hadde vanskeligheter med å komme sist, kom nå, i august og opplev hvor fargerikt kan Warszawa være om sommeren.

BYq8wn6B-vg

Festivalen Warszawa til Singer http://www.festiwalsingera.pl/en/ varer fra 25. august til 02. september. I år feires det festivalens 15 års jubileum. Derfor er programmet veldig rik på både nye og klassiske arrangementer. Festivalens slagord er i 2018 ?Internasjonalt og flerkulturelt. Stjerner og unge musikalske oppdagelser.? Det betyr i praksis 9 dagers fest, over 200 arrangementer, over 250 artister fra Polen og forskjellige deler av verden. Bli med!

BlldXRKFjbP
BYnUYjKAILp
 
BjfwfE9BA2D
 
BkW_wf2hAUO
 
BmStnhhBsvc

Musikkfestivalen Chopin og Europa hans http://en.chopin.nifc.pl/festival/edition2018/concerts/day/6

begynte 9. august. Den skal vare til 31. august, når lyttere skal ha en sjanse til å nyte en symfonisk konsert, som skal finne sted i Det store teater (pl. Teatr Wielki) i Warszawa, hovedsetet til Polens Nasjonale Opera. Årets slagord er ?Fra Chopin til Paderewski? som betyr at man tar fokus på komposisjoner av polske, anerkjente artister på grunn av at i år feirer vi 100-årsjubileum som en selvstendig nasjon.

BlIL_veHgq5
 
BmWBnQanFl3
 
BmRBCsenTYC
 
BmcHXvKgldU
 
BmXwEQhH1NE
 
BmaU5Z8Hpkv
 
BmVVGPMHAhE
 
BiRDhMJhNlZ

Promenade ved elva Wisła

Etter en variert og spennende dag er det fint å roe seg ned. Promenade ved elva Wisła er et perfekt sted for å gjøre det. Forfriskende vind, koselige kaféer, stranda med liggestoler, samt puber venter både for turister og byens beboere. For å se Warszawa i et annet perspektiv kan man bestemme seg for en båttur for å se den i solnedgangs lys.

Bgo3EpCAyHq
 
BmY5BuylEUK
 
BlgQAGlBULE
 
BmYPZwinZZ1
 
BmeTxpYgJ_E

Vil du finne flere idéer om hvordan du kan tilbringe tid i Warszawa? Sjekk portalen Warsawnow.pl http://en.warsawnow.pl/ ! Og husk at gamlebyen er fortsatt verdt å besøke 😉

 

Natalia Mazur

 

 

 

 

 

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Sommeren 2018 i byen – Hva kan man oppleve i Warszawa?

  1. Om du vil oppleve noe spesiell når i Warszawa, sjekk ut et sted som heter New Orleans, de har peneste jenter og bartendere som skal lage deg den mest fancy-drinker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top