Kollektivtrafikk i Trippelby

Hvordan reiser man fra sentrum til Galeria Baltycka? Hvor lang tid tar det å dra fra Sopot til Klif kjøpesenter? Hvor mye koster billeter? I dag skal vi beskrive kort kollektivtransport i Gdansk, Sopot og Gdynia. Måten kollektivtransport i Trippelbyen fungerer på kan virke meget komplisert, men med en liten forklaring skal dere ordne alt selv.

I Gdansk kan man ta buss, trikk eller lokaltog. Busser og trikker er styret av ZTM Gdansk og på deres nettside skal dere finne rutetabeller. I Gdansk er det masse forskjellige ruter og derfor er det best å sjekke hva bør man ta på forhånd. Sjekk gjerne mulige kombinasjoner på jakdojade.pl (som kan oversettes til hvordan skal jeg dit?), men sammenligne alltid ruter med det Google Maps foreslår, for noen ganger viser jakdojade.pl feil strekninger.

Ba15KwPhBoe

Som oftest spør dere oss hvordan kan man komme seg til Gdansk fra flyplassen og fra sentrum til Galeria Baltycka. Fra flyplassen må dere ta 210 buss som kjører rett fram til sentrum (stoppet Dworzec Glowny eller Brama Wyzynna), og fra sentrum til Galeria Baltycka kan dere ta trikk nummer 6, 11, 12 eller 9 og stige av på stoppet som heter Galeria Baltycka.

Hvor mye koster det å reise med kollektivtransport i Gdansk? For voksne koster engangsbilletter 3 zloty (buss, trikk) og 4 for nattbuss, for barna er det 1,50 zloty og 2,00 zloty. En timers billett koster 3,60/4,60 for voksne, 1,80/2,30 for barna og døgnbilletter koster 12 zloty for voksne og 6 for barna. Billettene kan kjøpes i spesielle automater som er montert på buss/trikk stopper, i aviskiosker og hos sjåføren, men husk, altfor det sistnevnte må dere ha eksakt mengde av penger å betale. Man kan også betale for billetter ved bruk av mobil applikasjon som heter SkyCash.

BPHPpOFjEgA

Gdynia har også sine busser og trolleybusser, men man må kjøpe billetter som er gyldige i Gdynia. De koster 3,00 (om dagen) eller 4,00 zloty (nattbuss) for voksne og 1,50/2,00 zloty for barna (engangsbilletter).

BbEqd2vHvMo

Om dere vil kjøpe billetter som skal være gyldige både i Gdansk og i Gdynia, er det også mulig, les mer om slike billetter her.  Sopot har ikke sin egen kollektivtrafikk, men selve byen er liten og det treges ikke å ta bussen der. I Sopot kjøres det busser fra Gdansk og Gdynia og SKM tog.

BZsseKhFMdO

SKM tog er en hurtig bytog som kjører fra Gdansk Srodmiescie til Wejherowo. Toget krysser hele Gdansk, Sopot og Gdynia og er en billig måte å reise mellom de tre byene. Toget går hver 7. – 15. minutt i dagen og en gang i time i natta.

Det er litt kinkig med billetter – de må være validert før man hopper på toget. Validatorer står enten på perronger eller ved trappa nede rett utenfor perronger. Billettene kan kjøpes i aviskiosker, automater og hos konduktør, men det kan være dyrere (tilleggsbetaling er på 2,80 zloty). Billettene koster omtrent 3-4 zloty.

Agnieszka

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 
Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

22 thoughts on “Kollektivtrafikk i Trippelby

 1. Hei 🙂
  Reiser til Gdansk i morgen, gleder oss veldig 😉 Lurte på en liten ting til, er det samme kontakter/ strømuttak i Polen som det er i Norge?
  Takk 🙂

 2. Hei:) jeg og min sønn bor på Novotel Gdansk Marina og lurer på hvordan vi kommer oss til Gdansk sentrum og Gdynia med kollektivtransport? Ønsker også en tur på Outlet utsalget du har anbefalt i et innlegg.

 3. Trine: Hei! Det viser seg at det kjører en buss utenfra hotellet, linje 143 – dere må kjøre til stoppet som heter “Piastowska” og deretter skifte til trikk nummer 2 som drar til sentum av Gdansk. Ellers kan dere ta en tur til SKM Zabianka AWFiS bytog stoppet og dre enten til Gdansk eller til Gdynia. Det å dra til Fashion House er litt mer problematisk, dere må ta buss 143 til Piastowska stoppet, deretter trikk nummer 2 til Cieszynskiego stoppet og deretter skifte til buss igjen, den gangen nummer 156 og stige av på stoppet Czerminskiego, som ligger nær Outlet. Ellers kan dere ta taxi 🙂

 4. Hei 🙂 Jeg lurer på om det går buss i fra flyplassen til Sopot? Eller må jeg ta buss til Gdansk og deretter SKM-toget? Er dagsbiletten på 12 zloty gyldig både for buss og toget?

 5. Hei!
  Vi er et par som planlegge å reise med baby til Gdansk. Det som jeg lurer litt på er hvilke transport vi skal velge fra flyplass til hotell, ettersom vi trenger bilstol til baby. Er det lettest ned leiebil, eller har flyplass/taxi til utlån som vi kan bruke i taxi?

 6. Tusen takk for info! Har sett litt på det med leiebil med barnesete, og det er jo veldig greit med tanke på å kunne forflytte seg slik en ønsker. Eneste er at samboer er litt skeptisk til hvordan det er å kjøre fra flyplass til Gdansk/Sopot og finne frem til hotell…?

 7. Hei, første gang på ferie i Gdansk, bor ved Gdansk marina. Veldig fint sted som jeg kommer til å dra tilbake til. Vi skal fly hjem mandag morgen og lurer på kollektivtransport til flyplassen ca. kl 03. Om natten?

 8. Hei vi skal ligge på Hotel hotton i gdynia og lurer på om det er noe busser som går til byen og galeria baltycka?

 9. Hei. Skal bo på Villa Akme og lurer på hvilken SKM stasjon som er nærmest hotellet og nærmeste SKM stasjon på Riviera Shopping Center?

 10. Hei, vi bor i sopot. Har med meg barn og ønsker derfor ikke å ta taxi fordi jeg ønsker bilsete. Tenker derfor i hovedsak å ta tog. Kan man ta tog fra sopot til designers outlet?

 11. Aashild: Hei, det er dessverre ingen tog til outletet. Du kan ta toget fra Sopot til Gdansk, men når du kommer der så er det bare trikk og buss som du kan komme deg til outletet med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top