Sykkelferie i Polen

Sykkeltur i Polen er en fantastisk måte å oppdage landet på, og en helt unik opplevelse. På sykkelen kan du nyte deilige, varierte landskap og beundre flotte severdigheter.

 

Baiiw_qlUq1

Polen har desverre ikke så utviklet nettverk av sykkelstier som for eksempel de skandinaviske land. Likevel kan du finne mange gode veier langs kysten, i nasjonalparker, og i de vakreste turistiske regionene. Du kan leie sykkelen ganske billig (ca. 80 kroner per døgn).

I Polen finner du for eksempel mange pene skogstier som egner seg fantastisk for syklister. Hvis du kommer til Warszawa, kan du for eksempel plane en fantastisk tur til Kampinoski skogen som tilbyr 144 kilometer sykkelstier, bare noen få kilometer utenfor hovedstaden. Kjempefine ruter, blant vakre innsjøer og mange bakker finner du også i Mazury eller Kaszuby.

BacUBeunsXa

For de som elsker utfordninger og anbefaler jeg å reise til polske fjellene. I Tatra, Karkonosze, Bieszczady eller Gory Sowie finnes det flere hundre kilometer ekstreme fjellruter i variert område. Et godt forslag for erfarne og god trenerte syklister er for eksempel ruten fra Miedzygorze til Snieznik-fjell (1425 m.o.h.).

 

 

 Og de som ønsker seg mer avslapping eller reiser med barna kan finne mange flotte stier ved kysten, for eksempel til en 160 kilometer lang rute fra Miastko til Leba. En unikk opplevelse er også en sykkeltur på Helhalvøya. Der kan du sykle med sjøen på begge sider!
 

BaiTCDSnPYG

De fleste polske byene satser i det siste på å utvikle sykkelinfrastruktur. Warszawa tilbyr 340 kilometer sykkelstier, det er også mange av dem i Wroclaw, Krakow, Gdansk, Poznan og Rzeszow. I Warszawa, Poznan, Opole og Wroclaw kan du leie ut sykkelen fra en av flere sykkelstasjoner som er i forskjellige bydeler og etterlate dem på en annen. De første 20 minutter kan du sykle gratis! For å leie ut sykkelen, må du først registrere deg på denne websiden. Også andre byer som Gdansk, Torun eller Krakow kommer til å innføre lignende systemer snart.

 

 

Asia

 

Bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

2 thoughts on “Sykkelferie i Polen

  1. Er det en registrering som åpner for bruk i alle byene?
    Kan man registrere seg selv om man bor i Norge?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top