Ut på tur? Best i Tatrafjellene!

Liker du å være aktiv ute, ogleter etter noe  forskjellig fra norske fjellene? Oppdag Tatrafjellene – den høyeste og mest kjente fjellkjede i Polen. Det er et perfekt sted for forskjellige aktiviteter både om sommeren og om vinteren.

Baj867VgRhw

 

 

Tatrafjellene ligger i Sør-Polen, ca. to timer med buss eller tog fra Krakow. Det er ganske lett å komme dit, fordi det finnes mange busselskaper som tilbyr rimelige priser og kjører fra Krakow til Zakopane flere ganger om dagen.

Den mest populære by i Tatra er Zakopane, ofte kalles Polens vinterhovedstad. Den er kjent blant annet på grunn av hoppbakken Wielka Krokiew. Hvert år finnes der Verdenskap i skihopp og hopperne fra hele verden setter pris på den egenartet atmosfære dannet av flere tusen fans. Zakopane tilbyr også stor valg av gode restauranter, og en stor del av dem serverer regional mat, som i denne regionen er forskjellig fra den fra andre steder i Polen. Om kvelden kan man ofte høre på livlig folkemusikk spillt av folkeband i regionale drakter. Folkloren i Tatra er fortsatt levende, og beboerne er stolte av sin tradisjon.

Baey6YKHAJS

 

Når det gjelder turer til fjells, så er det i Tatra tallrike muligheter til det. I Nasjonalparken Tatra finnes det 275 markede turiststier med forskjellig vanskelighetgrader. Hver gjest kan finne her noe for seg: en av flere enkle men vakre  familienstier, litt vanskeligere og lengre stier for de som ønsker seg noe mer anfordrende, eller  vanskelige, spektakulære klatreruter – for de som leter etter adrenalin. Mange turister besøker Rysy (2499 mov) som er den høyeste toppen i Polen. Tatras landemerke er toppen Giewont som ligner på en sovende ridder. Den vanskeligste stien i Tatra heter Orla Perc og anbefales erfarene turister som liker utfordringer.

Men det er en rekke av andre aktiviteter man kan drive med her. Om vinteren er forholdene perfekt for å gå eller stå på ski, kjøre snøbrett eller på sledetur. Om sommeren tilbyr Tatra tusenvis av klatreruter, man kan også gjerne ta en sykletur med fantastiske utsikter.

For alle natur- og fjellelskere er Tatra absolutt et obligatorisk punkt. Hvis du tar en tur til Polen, må du nødvendigvis besøke disse majestatiske fjellene! 

 

BaiuagkgkQz

 

Asia

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Ut på tur? Best i Tatrafjellene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top