Gdynia – en av Polens yngste byer

Sammen med Sopot og Gdańsk danner Gdynia det største storbyområdet i nordlige Polen – Trippelbyen. Gdynia er en av Polens yngste byer, od det kan man se i byens pulserende atmosfære.  Byen har mye å tilby – her finner du alt fra nydelige strender, gjennom store kjøpesentrer til fantastisk uteliv.

Gdynia utvikler seg veldig raskt, og er en av Polens mest moderne byene. Gdynia er spennende og litt annerledes enn andre polske byene som er ofte veldig preget av sin historie. Selv om Gdynia ikke har en berømt gamleby som nabobyen Gdańsk, det er mye å oppleve der. Byen er vennskapsby med Kristiansand.

BaUHtQABs0w

Byen viser seg fra sin beste side i sommeren.  I sommer organiserer Gdynia flere fantastiske festivaler som Polens største og mest populære musikkfestival med fire musikkscener, nemlig Opener Festival (les mer om festivalen her). Andre festivalene er Cudawianki som feires på Middsommerdag eller FROG Festival i august (klikk).

p_0kBBo83H

Byens gågate er Świetojanska gate som er full av butikker, restauranter og kafeer. Sammen med 10 Lutego gata og Skwer Kosciuszki danner Świetojanska gate byens viktigste gater. En av de mest kjente bygningene i Gdynia er Sea Towers som er et eksempel på moderne arkitektur.

BWVvRNegPgJ

Dar Pomorza er et berømt seilskip som man kan besøke i Gdynia. Blant byens store attraksjoner er også akvariet i Gdynia.

 

BXU-lkiANR1

Jeg anbefaler også en handletur til Gdansk og Gdynia (klikk HER for å lese mer om Shopping i Trippelbyen) I Gdynia ligger også det største shoppingsenteret i området, nemlig Klif. I høsten skal også det største senteret i Gdynia CH Wzgorze åpnes. Med det jeg anbefaler spesielt ved Gdynia er å ta turen langs nydelige strender fra Gdansk, gjennom Sopot og opp til Gdynia (eller omvendt :))

 

 

Marta

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top