10 steder man må besøke i Trippelbyen

Reiser du til Trojmiasto (Trippelbyen) snart, men vet ikke hva du kan gjøre der? Her finner du en liste over de mest interessante stedene i Gdansk, Sopot og Gdynia som jeg elsker og anbefaler til alle! 🙂 

Cityscape aerial view on the old town with saint Marys church on the sunset in Gdansk, Poland
Bildet: Fotolia

1. Vakre strender i Gdansk
Gdansk er en fantastisk destinasjon på grunn av mange ting: man kan både oppleve storbyens attraksjoner og slappe av i maleriske omstendigheter. Hvis du vil ta det med ro og bare ligge på stranda hele tiden, anbefaler jeg å besøke en av mange strender i byen: 

Jelitkowo 

BWNcOSihcDz
 

Brzezno
 

BFEerrGHZtv

Stogi

BXbf-KtFIOV

2. Trebrygge i Sopot
Sopot er en ganske liten by, men den er veldig sjarmerende og veeeeldig populær. Der må man først og fremst besøke stranda og trebrygge som er helt unik (og veldig lang! – 511,5 meter):

BV5SQ94goy9
BVplKAFhZ45

3. Klipper i Gdynia
Klipper i Gdynia er noe for dem som elsker natur og spennende utsikter. Der kan man slappe litt av og se på hele Trojmiasto!

BV10BdKFPxk
BTpAvEMDye4

4. Hoved- og gamlebyen i Gdansk
Hovedbyen i Gdansk er ett av de mest kjente steder i Trippelbyen. Der kan man vandre, se fantastisk arkitektur og besøke mange restauranter, kafeer og puber. Hovedbyen er et perfekt sted for å slappe av, men også å bli kjent med Gdansk!

BX2_4HfgV5V
BX29iYZgRBL
BX2Bmx9ly5s

Når du er i sentrum av Gdansk, glem ikke å besøke Gora Gradowa!  Det er en fantastisk utsiktspunkt som gir deg mulighet til å se på den hele bykjernen og mye mer! 

BYfHstNFg_C

BU9av8qlRkp
Hvordan reise dit? Det er best å bare ta en liten tur fra hovedstasjonen i Gdansk (Gdansk Glowny) dit. Det tar ca. 10-15 minutter! Bare se på kart

5. Bulevard i Gdynia og byens sentrum
Bulevard i Gdynia er en vakker plass hvor man kan ha en hyggelig kveld. Det er et perfekt sted for en spasertur eller en fin dag med familie og venner. Sentrum av Gdynia er fylt med restauranter, puber, kafeer og andre interessante steder. Bare se på bilder! 

BXuhmcCBJL6
BXgYogMALrH
BXkECgmltE2
Jeg anbefaler å besøke Swietojanska gate hvor man kan besøke mange gode spisesteder 🙂 

6. Bohaterow Monte Cassino gate i Sopot
Bohaterow Monte Cassino gate i Sopot er sikkert den mest kjente gaten i byen. Der kan man ikke kjede seg! Du kan besøke mange nattklubber, puber, restauranter og butikker der. Det er alltid mye mennesker i sentrum av Sopot 🙂 

BW5KyGGnlD6
BWKJqLqhl3Z
BWRI8sAD2a8

7. Garnizon
Garnizon er ett av de mest populære stedene i Gdansk nå. “Bydelen” er fylt med veldig gode restauranter, butikker, tjenester og… litt natur. Alle kan finne noe for seg selv der – barn også! 

BX-_n5hlQ1y
BXk_1g_h2Ja
Pssst… når dere er i Garnizon, husk å besøke UMAM patisserie 🙂 
7yVekelZKc
BVWzbepnj-d

8. Trebrygge i Gdynia-Orlowo
Trebrygge i Gdynia er ikke så populær som det i Sopot, men det er en veldig koselig plass i et vakkert område. Der er det mulig å virkelig slappe av og glemme om hverdagsproblemer 🙂 

BYIEVL3AAk-
BXK0JW0l_E1
swW__Asi27

9. Museer 
Om kunstgallerier og museer i Gdansk har vi skrevet tidligere, men det er også Sopot og Gdynia som har mye å tilby. 
I Gdynia kan man besøke for eksempel Utvandrings Museum (Muzeum Emigracji w Gdyni) som viser historier av polakker som har emigrert fra Polen. Museet ligger på ul. Polska 1. 

BXpmhxdBlcG
BV7-H4fBQQz

For dem som ikke er så interesst i historie, kan Sopot Wax Museum være et godt sted å besøke. Det er et nytt sted i byen hvor man kan for eksempel… ta selfie med Cristiano Ronaldo 🙂 

BVFRZDcgZel

10. Westerplatte
Når det gjelder museer i Trippelbyen, kan man ikke glemme om Westerplatte – stedet hvor det første militære slaget i Europa under andre verdenskrig fant sted. Westerplatte er en halvøy hvor elven Martwa Wisla rennet ur i Gdansks havnekanal.

BYPxo4KhQDJ
BYPGWHLAYXi

Har du besøkt alle disse stedene? 
Les også:
10 beste stedene å besøke i Gdansk
Dolne Miasto – den skjulte perlen av Gdansk
De 7 fineste stedene å gå tur i Gdansk, Sopot og Gdynia
10 puber du bør besøke i Gdansk, Sopot og Gdynia
Sopot – (ikke bare) natteliv
 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top