Hva skjer i november 2014?

November er bare ett skritt foran oss, dagene kommer til å bli meget kalde og mørke. Hva kan man gjøre i Trippelbyen, Warszawa og i november? Husk at i Polen har vi har en nasjonaldag til i den måneden!

Trippelbyen

11 november er en nasjonaldag, vi feirerer selvstendighet som Polen fikk tilbake etter 123 år av delinger (mellom Preussen, Russland og Østerrike), den 11. november 1918. Den dagen er fri og det betyr at kjøpesentrer og nesten alle vanlige butikkene blir stengte (restauranter, bensinstasjoner og noen få kiosker kommer til å bli åpne).

BbMOFJcDEUb

I Gdansk skal dere få anledning til å delta i tog. Det begynner klokka 9.00 på Podwale Staromiejskie gata og avslutter klokka 11.30 i sentrum. I dette året skal det delta en gruppe som utfører historiske rekonstruksjoner, orkestra, gamle biler og selvfølgelig masse folk.

I Gdynia begynner toget klokka 12.00, foran hoved jernbanestasjon og avslutter klokka 13.00. I Gdynia skal Den polske flåten delta i toget. I tillegg til dette skal tusenvis av løpere samle i Gdynia for å løpe 10 kilometer på Selvstendighetsløpet. De skal begynne klokka 15.00. I fjor deltok 5594 personer i løpet.

15 og 16. november skal Narracje festival ta plass. Den gangen blir det Wrzeszcz Gorny bydel hvor alle hendelsene skal ta plass. På Narracje kan dere se på utstillinger som arrangeres på byens gater, delta på konserter og vandre langs Wrzeszczs gater med en guide som snakker engelsk (samling skjer begge dager klokka 19.00 ved Nowa Synagoga på Partyzantow 7 gata). Mer informasjoner skal dere finne på festivalens Facebook-side. Narracje anbefales til alle som vil kjenne byen dypere og bedre.

Warszawa

Hovedstaden er alltid full av liv og hendelser. Her skal det også organiseres et tog den 11. november. Det her blir uten tvil det største i hele landet og skal begynne klokka 15.00 på Romana Dmowskiego rundkjøring.

Ba6lT5olphU

Dagen etter, den 12. november Selector festival begynner (avslutter den 18.). I det året skal blant annet SBTRKT og Denai Moore ha sine konserter. Sjekk fesivalens nettside får å få vite mer om line-up.

I Wilanow palasset skal det skje en hendelse under navnet Krolewski Ogrod Swiatla (kongelig gård av lyset, 8.11.2014 ? 15-03.2015). Der skal dere få anledning til å  vandre langs labyrint av lyset og se på en lys-show på palassets fasade. Åpningstider og priser finner dere her.

Vi kan ikke glemme om det nye museet i Warszawa, nemlig museet av polske jøders historie. Besøk det gjerne får å kjenne en historie som er over 1000 år gammel. For å planlegge besøket kan dere sjekke den nettsiden.

Krakow

Krakow er sjarmerende, det er alltid hyggelig å besøke Wawel ogspise obwarzanki, men i november kan dere gjøre enda mer. Den 11. kan dere forvente toget og feiring.

Liker dere vegan mat? Da må dere delta  i Veganmania som skal holde plass den 23. november i Fabryka på Zablocie 23 gata. Veganmania er en marked for alle som selger vegan mat, klær, kosmetikk og enda mer.

Skal dere delta på noe av de hendelsene vi skrev om? Vet dere om noe spennende som skal skje? Del gjerne informasjoner med oss!

Agnieszka

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

8 thoughts on “Hva skjer i november 2014?

 1. Hei!:)
  Jeg har nettopp bestilt meg noen netter på Qubus hotell i Gdansk men kremt haha merker jeg ikke sjekket opp om det var i nærheten av noen shoppingssentre eller frisører?:) Prøver å finne ut på nett men blir litt svimmel av de adressene de har der så hååper jeg kan få svar her fra folk som er kjent 😀

 2. S: Hei! I nærheten av Cubus ligger det Madison kjøpesenter og Jacqes Andre frisør på Elzbietanska gata. Qubus ligger litt utenfor sentrum (10 minutter til fots) og du kan ta trikken 9 til Galeria Baltycka i Wrzeszcz.

 3. Hei! Først og fremst må jeg si for en bra blogg dere har! Fikk skikkelig reiselyst, så nå har vi bestilt tur i midten av desember!! 😀 Jeg lurer på om dere har noen tips for hva et kjærestepar kan finne på? Vi skal bo i Sopot. Og så lurer jeg litt på om det er god stemning der, for eksempel på kveldstid, eller om det er bedre å ta en taxi til Gdansk? Det vi allerede har bestemt oss for å gjøre er å dra til frisør, spa og shopping selvfølgelig. Har dere tips om hvor det er best å dra da? Så har jeg veldig lyst å handle hudprodukter, er det mye billigere der enn i Norge? Siste ting jeg lurer på er om det er god julestemning i Sopot, og om det er noen gode julemarked vi må få med oss? 😀

 4. Hanne: Hei! Om Sopot og Gdansk vet vi masse ting og så kommer svar 🙂

  Sopot er en nydelig by, om dere vil oppleve uteliv, gå til pub eller feste litt er det best å bli der. I Gdansk finees det også mange puber, men det er litt verre med diskoteker.

  Frisør, shopping og SPA kan bli gjort i Gdansk, på gamlebyen ligger Jacques Andre frisør og SPA, vi skrev om dem tidligere (http://besokpolen.blogg.no/spa_i_polen.html), shopping kan dere gjøre i Gdynia Riviera kjøpesenter eller Gdansk – Galeria Baltycka og Madison.

  Hudprodukter er billigere enn i Norge, særlig polske merker: Ziaja, Pharmaceris, Lirene, Bielenda, Dermika osv. Du skal finne dem i Rossman, Natura, Hebe og SuperPharm kjeder. Selektive merkevarer finner u i Sephora og Douglas.

  Julemarked åpnes den 5. desember i Gdansk, det kan hende at det blir noe i Sopot, men jeg er ikke sikker på det.

  Ha en fin tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top