Helgetur til Przemyśl – sentrum for salg av tobakkspiper og kirkeklokker

Selv om Podkarpacie-regionen er et pent område, rik på smaker, landskaper og arkitektur, er den ikke godt kjent blant utenlandske turister. Derfor kommer jeg i dag med et forslag om å besøke byen Przemyśl, som er en av de vakreste sør for Polen, ligger på 7 åser og selger mest kjente tobakkspiper og kirkeklokker i verden.
 

 

Byggekunsten å begeistre

Det er ikke en myte at Przemyśl kan få skryt for fin arkitektur. Fine bilder vil man sikkert ta på markedsplassen, der det finnes mange bygårder. De besøkende kan bli imponert over mangfoldige ornamenter og skulpturer, som ble brukt til å dekorere bygninger.

BZTipS8lyYo
BXiHmUyHXN1
 
BhjfuCsg4VQ

Kirker er det også mye av, og på dette feltet kan man virkelig forvente varierende former. I Przemyśl finnes det ulike trosamfunner, som er grunnen til denne mangfoldigheten. For å begeistre arkitektur besøk f.eks. Den gresk-katolske katedralen, kirken til karmelittiske nonner, den ortodokse kirken i Przemyśl og klostre.

 

BgGD1vFhtoO
 
Bf_do2GFGht
BhJ4T3VAaZr
 
BgHEFkIhHTL
 
Bgd0izuhaiC

Kunstnerisk ånd er også synlig på tallrike gravlunder som man kan besøke i byen. Jødisk gravlund eller tysk militær gravlund fra den andre verdenskrigen er store, bemerkelsesverdige minnesmerker.
 

BgdWW37Bdio
 
BgWe8voBUNT

Man kan besøke også palasset til adelsfamilien Lubomirscy, slottet og se den gamle muren som omringet byen i fortida.

Historisk arv – Przemyśl Festning

Przemyśl Festning, med mange sine forter, er et symbol på byens ?stormende historie?. Området var en slagmark under den første verdenskrig og slaget ved Przemyśl sammenlignes ofte med slaget ved en fransk festning Verdun, kjent for blodig og dramatisk kamp. I noen av fortene kan man fortsatt observere rester fra slagmarkens landskap. Festningen er nå til dags et hemmelighetsfull turområde, som man kan oppdage til fots, på en hest eller sykkel.  
 

BkK8CiWHMAe
1go_Ivh7EZ
 
BjcXcBMgxVZ

 

Museum for tobakkspiper og kirkeklokker

Przemyśl er kjent både i Polen og i utlandet for salg av tobakkspiper og kirkeklokker. Derfor bestemte man å opprette et museum som vil presentere disse bransjene som byens håndverkere spesialiserer seg fortsatt på. Man kan se der ulike tobakkspiper fra ulike kanter av Europa og få vite litt mer om produksjonen av nevnte produkter.
 

Bbq_Cjin3DW
BfwPUiNhobC

Mer om byens attraksjoner finner man på et offisielt nettsted http://visit.przemysl.pl/en .

Bieszczady-fjellkjeden ved våre fingerspisser

Husker dere Bieszczady-fjellkjeden, dette området som assosieres i Polen med stillhet og fri flyt? Bra, fordi dets hjerte ligger ikke lengre enn 90 kilometer fra Przemyśl. Bare ta gode sko for fjelltur. Les mer her:
http://besokpolen.blogg.no/1517431559_bieszczadyfjellkjeden__en_magisk_reise_til_stillhetens_land.html 
 

BkVdbgtFMQK
BkAqvvxlli8

Kulinariske særegenheter

?Å reise? betyr ?å smake? for mange. I Podkarpacie-regionen er kjøkkenet ganske spesielt, derfor er det viktig å vite, hva man bør lete etter for å finne usedvanlige smaker. Det som skiller seg ut er hovedretter, som baserer på bokhvete. Framfor alt bør man prøve ?gołąbki?, og ?hreczanyki?. Begge er en slags karbonade, enten med eller uten kjøtt, og begge serveres med soppsaus. ?Gołąbki? rulles i kålblader før koking.
 

BkNJ_6kg4Io

Fuczki er også noe annerledes. Det er ringformede, flate kaker, som lages av surkål og pannekakedeig. Serveres gjerne med fløte eller soppsaus.
 

BAsduvMgucJ

Det kan også være godt å smake på et lokalt brød, eller regionale søtsaker – kjeks, som heter ?amoniaczki? og ?jeżyki?.
 

BiE4jOEnw1l

Transportmuligheter

Przemyśl er lett tilgjengelig takket været lufthavn i Rzeszów og polsk flyselskap LOT https://www.lot.com/no/en/. Man kan fly fra Oslo til Rzeszów-Jasionka lufthavn nesten hver dag.  Priser er ganske rimelige. For å besøke byen og regionen kan man lett finne en buss eller låne en bil. Fra lufthavn er det bare 100 km til Przemyśl. I Przemyśl kan du bruke offentlig transport eller låne en sykkel.
 

Bjjrsr3BlKK

 

 

 

 

 

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top