Hva skjer i januar 2020?

Og plutselig har vi nytt år! Uten tvil skal det være et godt år for alle kulturentusiaster. Allerede i januar kan man velge mellom konserter, operaer og selvsagt utstillinger. Nedenfor noen forslag. 


Straszny Dwór
(Den hjemsøkte herregård)

Hvor?
Det store teater, Plac Teatralny 1, Warszawa

Når?
9,10,11,12/01-2020

Billetter?
83-193 PLN

To brødre kommer tilbake hjem etter et opphold i forsvaret. De lover at de aldri vil gifte seg. Grunnen til dette er at de vil alltid være i stand til å verne fedrelandet sitt uten å bry seg om familie, barn og mange plikter knyttet til det. Når de er endelig hjemme, møter de tanta deres som liker å føre mennesker sammen. Hun har allerede noen planer. Unge menn har imidlertid andre mål. De vil ordne deres økonomiske saker og samle inn gjeld. For å gjøre det, vil de også besøke en herregård i bygda Kalinowo. Tanta deres er forskrekket. Etter hennes mening finnes det spøkelser der. 

Den hjemsøkte herregård er operaen komponert av Stanisław Moniuszko (1918-72), kjent komponist, som betraktes som grunnleggeren av polsk nasjonal opera.  

Operaen holdes på polsk, men det finnes engelske undertekster for utenlandske gjester. 


“Alt rundt julekrybbe” i Kraków

Hvor?
Byens hovedmarkedplass i Kraków, Kraków-museets avdeling Celestat

Når?
05/12-2019 – 02/02-2020

Billetter?
Gratis!

 

Siden 1937, hver desember, har det blitt organisert i Kraków en spesiell konkurranse i å bygge den peneste og mest imponere julekrybbe. I Kraków har de julekrybbene en særegen karakter. De er veldig rike på detaljer, og ser ut som dekorerte små bygårder eller kirker. Etter konkurransen har byborgere og turister en sjanse til å se julekybbene på Krakóws gater. Den slags utstilling kan uten tvil gjøre ens spasertur rundt Kraków gamleby enda mer spennende. 

De beste julekrybbene kan man se i Kraków-museets avdeling Celestat .  

 


Sentimentalt Orkester fra Warszawa i Szczecin

Hvor?
Operaen ved slottet, Korsarzy 34, Szczecin

Når?
13/01-2020  

Billetter? 45-60 PLN

 

Sentimentalt Orkester fra Warszawa er et band som blir mer og mer populært hvert år. De er opptatt av å rekonstruere gamle sanger fra 1920- og 1930-tallet. Det betyr at man kan forvente livlige foxtroter og polkaer, rumbaer og slowfoxer. Musikken deres inspirerer til dans. Og det kan man oppleve i løpet av konsertene – dansegulvet blir plutselig full av dansende folk. Har du lyst til å bli kjent bedre med polsk kultur? Velg dette konsertet. 

Her kan man kjøpe billetter. 


Utstilling – Future Living. Duńskie miasta przyszłości
(Danske framtidsbyer)

Hvor?
Centrum Designu, al. Zwycięstwa 96/98, Gdynia

Når?
8/11-2019 – 19/01-2020 

Billetter?
Gratis!

 

Hvilke utfordringer må moderne byene konfronteres med? Hvordan kan de bli mer økologiske? Kan de sikre sine borgere bedre livskvalitet? Utstillingen “Future Living. Duńskie miasta przyszłości” retter søkelys mot problemer og utfordringer som dukker opp i verden og samtidig har som mål å lage et oversikt over nye muligheter til å bygge vår felles framtid på en bærekraftig måte, både i Danmark og andre land. 

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top