Små, men interessante byer i Polen

De fleste av dere har sikkert hørt om de store byene i Polen som Gdańsk, Warszawa eller Kraków. I dag skal vi vise dere om noen små byer som kanskje ikke er så kjente, men er også  verdt å besøke på grunn av dems historie og monumenter. Så om du er i Polen og har en dag til øvers, eller rett og slett bare er en nysgjerrig sjel som liker å oppdage forskjellige byer, så  besøk dem gjerne.  🙂

Bildet er hentet fra fotolia.

Kwidzyn

Denne byen ligger ca. 100 km fra Gdańsk. Det er en liten, men sjarmerende by. Kwidzyn har ikke kjempe mye å tilby, men det er en ting byen er kjent for – et virkelig vakkert historisk slott.

Slottet i Kwidzyn har blitt bygget av murstein i nygotisk stil. Dette skjedde i årene 1320-1340 da slottet opprinnelig var firekantaktig. Slottet er modellert etter de Teutoniske ridderens slott. I 2018 har slottet fått et status som historisk monument, dette er en stor ære da det er kun 91 slike obiekter som har fått denne statusen i Polen.

Nå er slottet et museum så man kan se hvordan bygget er på innsiden, og forskjellige utsillinger. Det som gjør størst inntrykk på besøkende er nok fangehuller.

Bilett prisen per person ligger på ca.10 til 16 zł. Avhengig av om man ønsker audioguide.

 

Zamość

På en 80 kilometers avstand fra Lublin finnes det en vakker by som heter Zamość. Det som er absolutt verdt å besøke i denne byen er gamlebyen hvor man finner et rådhus som utmerker seg med en vakker arkitektur, og ikke minst flere fargerike bygninger rundt den som gleder synet.

Noe Zamość er mest kjent for er festingen (Twierdza Zamość) som startet å bygges i 1579. Det var ikke før 1618 festningen oppnådde den endelige syvsidige formen med 7 bastioner (hvorav bare den 7 bastionen sine rester eksisterer i dag). Festningen ble likvidert på en ordre av tsar Alexander II 21. november 1866. Det er derfor det er ikke så mye igjen av den, men takket være byens innsats ble utvalgte elementer av festningen reparert og gjenopprettet i årene 2007-2009.

Mer informasjon om objektet finner dere HER.

View this post on Instagram

#handstand #poland #dowidzenia #zamość

A post shared by ✈️ Javi Sanz 🤸 (@javisanzzz) on

Giżycko

Dette er en by som ligger i masuria området, som er mest kjent for sine innsjøer og seiling. Det er et perfekt sted å besøke særlig om sommeren da det er mange badeplasser og mye liv der.

Giżycko er også kjent for festningen Boyen. Boyen er en stjerneformet festning, som ligger mellom to store masurske innsjøer – Kisajno og Niegocin. Festningen oppstod i årene 1843 – 1856 og skulle ha et funksjon som et strategisk blokkeringsobjekt mellom de to innsjøene som den ligger mellom.  Navnet Boyen ble gitt til festningen i 1846 for å ære en av tilhengerne og initiativtakerne til oppbyggningen av denne bygningen – General von Boyen. Festningen hadde sin funksjon i både I og II Verdenskrig.

Bilett prisen per person ligger på ca.10 til 12 zł, avhengig av om du besøker stedet i sesongen.  Utenom sesongen er inngangen gratis.

På stedet finnes det også kruttvåpen laboratorium – en utstilling av våpen, og en stal der man kan se blant annet elementer av tre vogner, seler, sadler, og jakt kjøretøy fra tidligere østprussia.

Mer informasjon om Boyen finner dere HER.

 

Sandomierz

I nærheten av Kraków (ca. 2 timers kjøretur unna) ligger Sandomierz. Det er en rolig by som er mest kjent for et stort tall av sanatorier, og vakre kirker. Men det er mer enn det. Byen kan skryte av mange fine bygninger – et unikt rådhus som stammer fra renessanse tiden (et av de fineste i Polen). Et historisk slott som nå er et museum, og korridorer under bakken  – i de siste århundene hadde korridorene en rolle som vin, salt og sild lager. Etter hvert fikk de et nytt liv og er nå en underjordisk turistrute.

Under ser dere en video av denne sjarmerende byen:

Mer informasjon om byens monumenter finner dere HER.

Kłodzko

Denne byen som ligger litt over 1 timers kjøretur fra Wrocław blir omtalt som ‘’Lille Praha’’. Grunnen tild et er flere historiske monumenter. En av dem er den gotiske broen som kan ligne litt på den i Praha.  Byen har en flott  barokkansk port, og flere vakre bygninger.

Kłodzko har også festinger som er verdt et besøk. Særlig fordi den ene bastionen har blitt et utkikkpunkt med vakre utsikter. I denne byen finner dere også en spennende underjordisk turistrute.

Under ser dere en video av steder som er verdt å besøke i Kłodzko.

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 744

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top