hits

Polske merkevarer - hva er verdt å vite?

Polen er et land fullt av tradisjon og rik historie, og alle disse trekk gjenspeiles i våre merker som er gjenkjennelige over hele landet og i utlandet :) I dag ønsker vi å vise dere noe polske merker, den mest kjente og respekterte av polakker og hele Europa. I løpet av besøket deres i Polen kan noen butikknavn være mystisk for deg, så dagens artikkel vil hjelpe dere forstå hva som er hjemt bak dem :)
 

Inglot
Inglot kosmetikkmerke var grunnlagt i 1985 i Przemyśl av Wojciech Inglot. Først produserte Inglot deodoranter, og de første kosmetikkene kom til markedet i 1987. Disse var neglelakk, som fortsatt er en veldig viktig del av merkets tilbud :) Så dukket opp leppestifter og skygger. I dag er Inglot et av de mest gjenkjennelige kosmetikkmerkene i Polen. Kosmetikkene som produseres brukes av både amatører og profesjonelle makeup-artister. Inglot kosmetikker kan nå kjøpes på over 770 steder i verden, inkludert den prestisjetunge London Oxford Street og Times Square i New York :)

 

 

 
Ziaja
Ziaja ble grunnlagt i 1989 av apotekerne Aleksandra og Zenon Ziaja. Ektefellene ønsket å skape kosmetikker som er 100% naturlige. Det første produktet produsert av Ziaja var det naturlige olivenkremet, som fortsatt finnes i merkets tilbud og er veldig populært :) Ziaja tilbyr mer enn 800 hudpleie- og helbredende preparater, inkludert kosmetikk for hår, ansikt og kroppspleie, intim hygiene og for små barn :)
 
         


Wólczanka
Det mest kjente polske skjortemerket - dens historie går tilbake til 1948 :) I flere dusin år frembrakte de skjorter til alle på det polske markedet. De også sydde hverdagslige og elegante modeller for hæren, politiet og mange andre uniformer. Nå syer de ikke bare skjorter men også sløyfer og sokker, alt laget av produkter av høyeste kvalitet.
 

Bm76nbohpfH
 
Bi6XczXg_1F
 
Bl8smCDhD_h
 
BjHtHnMAzIM
 


Ryłko
Et av de mest gjenkjente fottøymerkene på det polske markedet. Selskapet ble grunnlagt i 1964 i Kalwaria Zebrzydowska og grunnleggeren var Stanisław Ryłko. I mange år har de spesialisert seg på elegant fottøy, men i flere år er også uformelle linjer tilgjengelige. Alt er produsert i Polen og er laget av høykvalitets lær og andre fine materialer :)
 

Bm_B9gjgdIU
 
Bl-0olJA24G
 
BkkcRwMAPQS
 


Wojas
Et annet kjent merkevare fra Sør-Polen grunnlagt av Wiesław Wojas i 1990. Under kommunistregimet var det en av de største skofabrikkene i Polen og det fortsatt forblir et av de beste merkene på markedet. 

BjH0qA2H3WH
 
BgRcUWYBOGT
 
BfYWbikhExq
 
BeOPVP0hlB7
 


Wittchen
Markedsfører innen lærvarer. Et veldig sterkt og gjenkjennbart merke som var opprettet i 1990. Navnet på merkevaren er bare navnet på grunnleggeren - Jędrzej Wittchen :) Wittchens permanente tilbud inneholder flere hundre modeller av lommebøker, vesker, hansker, kofferter og paraplyer basert på et enkel og tidløs design :)

BVR8x94jy5l
 
BgMiBvHBTQt
 

Gino Rossi
Ikke la deg lure av navnet! Det høres ut italiensk men merket er faktisk 100% polsk :) Selskapet ble opprettet i 1992 i Słupsk. Den skylder navnet sitt rett og slett til navnet på en av de italienske partnerne. Eierne bestemte seg for å kombinere polsk-italiensk erfaring og bruke den til å skape et fottøymerke for krevende kunder :) Den første Gino Rossi-butikken ble åpnet i 1994 i Sopot i Trippelbyen. Gino Rossi produserer også vakre håndvesker og andre tilbehør.

 
BmTWohHgU7f
 
 
   


W. Kruk
Det er to store spillere på det polske smykkermarkedet, og en av dem er W.Kruk. Det er det eldste smykkemerket i Polen :) Historien på over 175 år er den største stoltheten og den viktigste arven. I mer enn 100 butikker over hele landet tilbyr W. Kruk høyeste kvalitet gull og sølv smykker, diamanter og edelstener.

Bjrgf0fnp_i
 
Bf229OzHvBx
 
BmLgx2NnFBh
 


Apart
Den andre store aktøren på det polske smykkemarkedet er Apart-merket. Aparts historie er mye kortere enn W. Kruks, fordi den bare er 32 år gammel, men den klarte å få en meget sterk posisjon på hjemmemarkedet :)
 

BlCyzjMAa8l
 
 
E. Wedel
Første konditoriet og sjokoladefabrikken ble åpnet i 1851 ved ul. Miodowa i Warszawa av Karol Wedel :) Sønnen hans Emil Wedel - som ønsker å beskytte seg mot forfalskning av sine produkter - bestemte seg for å lage en håndskrevet signatur på hver sjokoladebar. Og det er denne signaturen som fungerer som et varemerke i dag. Wedels mest kjente produkt er Ptasie Mleczko - melkeskum dekket med sjokolade. Jeg anbefaler også å smake på en konfektblanding Mieszanka Wedlowska :)
 
 
 
En av de mest kjente polske søtsaker er også Prince Polo - en sjokoladevaffel som er særlig populær på Island. En klassisk Prince Polo er dekket med mørk sjokolade, men du kan også kjøpe den i forskjellige smaker, bl.a. kokosnøtt, karamell eller hasselnøtt. 
 


Personlig er jeg spesielt glad i to polske sukkertøy: Krówki (på polsk betyr det små kuer) og Kukułki (det betyr gjøk på polsk :) ). 
 


BmlHLp7FhWe

Tymbark
Tymbark er den ubestridte lederen i sin kategori og det sterkeste polske drikkemerket. Det ble opprettet i Podhale i 1936. Karakteristisk for merkevaren er drikkevarer i glassflasker med en karakteristisk flasketopp. Under den er det alltid en frase som er ment å gjøre dagen behagelig for folk :)
 
Bm8VZEPgVCh
Det betyr: Noen venter på deg!
 


Grycan
Basert på familieoppskrifter skaper merket nye smaker av is siden 2004 :) I nesten 15 år har Grycan utviklet det største familjenettverket av iskrembarer og kafeer, ikke bare i Polen, men også i Europa. Grycans iskrem har en unik smak og høyeste kvalitet garantert av Zbigniew Grycan selv :) Skapt med respekt for tradisjonene som ble levert i Grycan-familien fra generasjon til generasjon :)
 

BdAXutHAtLv
 
 
Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 
 

 

 Booking.com

Skriv en ny kommentar

Om oss
Besøk Polen Gdansk

Hei og velkommen!
Vi er Julia og Daria, og vi bor i Gdańsk. Vi elsker å oppdage nye steder, så på bloggen skal vi anbefale plasser som er verdt å besøke i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen!

Annonse
Facebook
Annonse
Planlegg din tur til Polen
Personvernpolitikken