hits

Julemarkeder i Polen 2018

Spennende dekorasjoner, flott belysning, deilige lukter og en unik atmosfære - hvem liker ikke julemarkeder! Og i Polen har de en spesiell særegen trekk og atmosfære som tiltrekker seg større oppmerksomheten med hvert år som går! Ofte spør dere oss om julemarkeder i Polen dette året så i dag vil vi fortelle litt om de mest populære :)

Colorful Christmas decorations on Trentino Alto Adige, Italy Christmas market

Wrocław
Et av de mest berømte julemarkeder i hele landet :) Tiltrekker seg turister ikke bare fra andre byer, men fra hele Europa! Det finnes sted på det største torget i selve hjertet av Wrocław. Det mest karakteristisk elementet er utvilsomt den berømte vindmøllen som rager over markedet :) I tillegg ved Świdnicka-gaten er det en port og når dere går gjennom den finner dere seg i et virkelig magisk land. Foreldre kan også slappe av litt og nyte atmosfæren, fordi markedet tilbyr mye attraksjoner for barn!

BkCalGllclH

Mengden av søtsaker og retter kan være litt overraskende, blant bodene finner dere ikke bare polsk mat, men også franske pannekaker eller spanske churros :) Bortsett fra alt dette kan dere finne flotte smykker, pynter, klær eller fine skulpturer :)

BdA_NdyAuav
Se hvordan så det ut i 2016:

Julemarkedet i Wrocław: 23.11-31.12


Gdańsk
Julemarkedet i Gdańsk etter tradisjon finner sted mellom to portene Złota og Wyżynna. Dere kan beundre de fantastiske dekorasjonene, besøke pariserhjulet (som på polsk heter 'diabelski mlyn') eller stoppe for en stund under mistelteinen for å stjele et kyss fra noen :) Bortsett fra alt dette kan dere ha masse moro på markedets isbanen eller karusellen!

Bcai8QvA_qi

På festlig dekorerte boder selger håndverkere smykker, keramikk eller håndlagde klær, tradisjonelle polske dumplings og pølser. I den nærliggende bygningen av arsenalet finner kunstmarkedet sted, samt med ulike konkurranser og forestillinger :)

Bc9U7vBhs30

Slik var det i 2016 :) 

Julemarkedet i Gdańsk: 1.12-23.12


Kraków
Det eldste og sannsynligvis det mest berømte julemarkedet i Polen, som foregår i det magiske landskapet på hovedtorget :) I 2008 ble Krakow-julemarkedet annerkjent av Times som et av de vakreste julemarkeder i Europa! Krakow tiltrekker seg turister delvis på grunn av snøen (som mangler på mange julemarkeder i Vest-Europa), men også på grunn av regionale retter som f. eks. grillet oscypek. Blant suvenirer og gaver er det verdt å ta hensyn til ullproduktene som er karakteristiske for regionen :) De største attraksjonene er paraden av julebukker eller Dziady-forestillingen :)

_Mr2V7h1rj

Litt om mat som kan kjøpes :)

Julemarkedet i Kraków: 30.11-26.12
 

Poznań
Julemarkedet i Poznan finner sitt sted på Stary Rynek-torget og Plac Wolnosci. 35-dagers messe kommer med et rikt program med kulturelle arrangementer, inkludert kunstneriske forestillinger, kreative verksteder for barn og ungdom, samt veldedighetsløper. Det finnes også en spektakulær juleparade, en isskulpturfestival og en høytidelig belysning av et stort juletre, som dere kan ikke gå glipp av :)

BekQAoJAJ30
BcdQNJ_HcZj
 
Bc5ZKpdgCzu
Bb9Nl4Fh2mE

Markedet i fjor :) 
 

Julemarkedet i Poznań: 1.12-21.12


Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.Booking.com

Skriv en ny kommentar

Om oss
Besøk Polen Gdansk

Hei og velkommen!
Vi er Julia og Daria, og vi bor i Gdańsk. Vi elsker å oppdage nye steder, så på bloggen skal vi anbefale plasser som er verdt å besøke i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen!

Annonse
Facebook
Annonse
Planlegg din tur til Polen
Personvernpolitikken