Sankt Dominikus Marked 2017 – Gdańsk

En av de mest populære turistattraksjonene i Gdansk iløpet av sommer er Sankt Dominikus Marked (Jarmark św. Dominika på polsk). Det store gatemarkedet er en 757 år gammel tradisjon som ble startet av pave Alexander IV takket være dominikanere. Hvert år tiltrekker markedet mennesker fra hele Polen og verden til Gdańsk! 

BJeimSTAWYl
Markedet er ikke bare en fantastisk mulighet til å kjøpe unike ting, men også  til å delta i mange kulturelle hendelser. 
BIpHK6QBvDW

Når?
29. juli – 20. august

Hvor?
Hovedbyen i Gdansk

Hva kan man gjøre der?
På Sankt Dominikus Marked kan man først og fremst kjøpe forskjellige ting: klær, kunstverker, vinyler, gamle bøker, bilder, smykker… og mange andre unike minner som veldig ofte er brukte. 

BJdkkR2j635

Men markedet er mye mer enn bare shopping! En unik atmosfære på gater som er fylt av musikkere, artister, pantomimer og sjongløre gjør markedet det mest fargerike og interessante stedet i hele Polen (i min mening;))  som alle bør besøke minst en gang i livet 😉 

BJLBHc9gv8X

På markedet kan man prøve tradisjonell polsk mat og kjøpe polske produkter, så hvis du er interessert i vår kultur og tradisjon, er stedet perfekt for deg! Husk å prøve skive med smult og agurk – sååå deilig! 

BIh65MuhOMA
BJU2F14hg30
BJSunJtDgwQ

Du kan også delta i mange gode konserter som for eksempel Ania Dąbrowska, Vavamuffin og Raz Dwa Trzy. På Sankt Dominikus Marked skal det organiseres mange interessante attraksjoner for familier og barn, så ingen kan kjede seg der! Man kan også delta i Brød Dagen (30. juni). Husk om å besøke pariserhjul Amber Sky for å se nydelige utsikter: 
 

BI-XoTJh5-0
BKtEwjRBLHA

Bli ikke overrasket når du ser veldig mange haner på gater iløpet av markedet. De er et symbol av Sankt Dominikus Marked 😉 

BHb6zZ4B3vr

Mer informasjon
Nettsiden på engelsk 
Facebook
Instagram

Vi ses på Sankt Dominikus Marked!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Sankt Dominikus Marked 2017 – Gdańsk

  1. Ã¥h men jeg har lyst Ã¥ besøke gdansk og sopot 🙂 krakow har jeg vært et par ganger og elsker byen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top