10 steder i Polen du bør besøke i 2018

Har du planer om å reise til Polen i 2018? Det håper jeg! Hvis du er usikker på hvor du bør egentlig dra, en liste nedenfor kommer kanskje til nytte og gir deg litt inspirasjon. Nå kan du begynne å planlegge neste års ferie!

Poland Flag on Blue Sky and centre of Warsaw Background

Bildet: Fotolia

1. Chełmno
En liten by i kujaviskpoammerske voivodskap som kalles ofte de forelskedes by! Men den er et fantastisk sted ikke bare for romantiske turer. I byen finner du historiske bygnigner, kirker og interessante severdigheter. Det er også en vakker belligenhet ved Wisła-elven som gjør byen veldig sjarmerende. 

BIf1GaMAdVY
BWxwOU7loFE

2. Slottet i Malbork
Hvis du ikke har sett den tyske ordens slott i Malbork ennå, bør du absolutt vurdere å gjøre det i 2018! Slottet er en av de mest populære turistattraksjonene i Polen og ikke uten grunn. Det ble bygd av Den tyske orden i 1200-tallet og er verdens største mursteinslott. Du kan se det hele slottkomplekset og forskjellige utstillinger som gjør turen riktig spennende! Dessuten kan du hver sommeren se en historisk rekonstruksjon av beleiringen av Malbork. 
Les også: Polens 10 vakreste slott
 

Bc8K406lrJy

3. Lublin
En by som kanskje er mindre kjent blant utenlandske turister, men uten tvil verdt et besøk! Lublin er den største polske byen øst for Wisła-elven. Den er en senter for handel og kultur, kjent for sin arkitektur og de interessante severdighetene. Her kan du også finne mange interessante kunstneriske arrangementer eller teater- og musikkfestivaler. Du kan fly til Lublin direkte fra Norge! Les mer om byen her
 

BbNiQX6nlJi
BcT18L0nhms

4. Słowiński nasjonalparken
Parken er en av Polens 23 nasjonalparker. Hvis du liker ferie ved sjøen akkurat den bør være ditt reisemål. Den er kjent for sine vandrende sanddyner som, på grunn av vind, flytter seg et par meter i året. Her kan du også se de vakre skogene, engene og innsjøene, og en nærliggende by – Łeba er en av de mest populære ved Østersjøen.
 

BZ_RZ5cn3Pw
BTjPXrsAHhl

5. Zamość
En mindre by som regnes for å være ett av de vakreste stedene i Polen. Den er kjent for sin geometrisk og regulær arkitektur i renessansestil. På hovedmarkedet kan du se fargerike bygårder og et vakkert rådhus. Du kan også kose deg i parken som er en av de peneste i Polen.

BaG430bBOdy
Ba1RYeuhRug

6. Øvre Schlesien
Dette området er ikke det første som kommer til tankene når man nevner de mest typiske turiststedene i Polen. Regionen har likevel mye å tilby. Den har en lang gruvetradisjon og man kan besøke noen av de stengte gruvene som ble omdannet til museer. I Øvre Schlesien finnes det også noen interessante og litt undervurderte byer som Katowice eller Opole. Den er også et perfekt reisemål for dem som liker slott. Man kan besøke for eksempel Slottets museum i Pszczyna eller det eventyraktige Slottet i Moszna. Mer om regionen kan du finne her

BXA1MwPlNio
BbUns3xAzCj
BZHNgrYHzRR

7. Łódź
Har du noen gang vært i den tredje største polske byen? Hvis du ikke har det, er det kanskje en bra ide å gjøre det i 2018? Łódź er en interessant by påvirket av forskjellige kulturer og full av kontraster. Her kan du finne både gamle distrikter som er tatt ut fra en film og de moderne skyskraperne. Byen er mest kjent for film- og tekstilindustri og Manufaktura, et sentrum for handel, rekreasjon og kultur, som er ett av de største i Europa. Mer om byen kan du lese her

BYQ60eyBbYu
Bb3kh3XhJmX
BcpZbwphoJH

8. Bieszczady
Hvis du leter etter utfordringer kan det være en bra idé å nå den høyeste toppen i Tatrafjellene i 2018. Men hvis du har allerede vært der og leter etter noe annet bør du besøke Bieszczady. Denne fjellkjeden er en del av Karpatene og klimaet der er ganske varmt, altså man kan se plante- og dyrearter som ikke finnes i andre deler av landet. Her finnes det også en av de tre største nasjonalparkene i Polen. 

BZOGKGzjGfR
BHZMVT_AeEx
BPPXag_j2hl

9. Białystok
Den nordøstlige delen av Polen hører ikke til de aller mest besøkte. Det er synd for regionens hovedstad – Białystok fortjener mer oppmerksomhet! Den er en blanding av ulike kulturer, nasjoner og trossamfunn, og derfor kan man finne der forskjellige interessante bygninger, både sakrale og sekulære. I Białystok er det også et fint operahus og et kjent dukketeater.
Les mer om byen her.
 

BWTiAiMDl-8
BYYtgRin6S-
BcqEleOhBhf

10. Energylandia i Zator
Til slutt vil jeg anbefale noe for dem som først og fremst vil ha det gøy i det kommende året. Uansett om du reiser med barn eller ikke, er å reise til den største fornøyelsesparken i Polen en bra ide. Energylandia har blant annet karuselle, berg-og-dal-bane, rutsjebaner og en vannpark. Du kommer ikke til å kjede deg!

Bb_w6YnhmTw
BYwB7FoBQyl

Les også: 10 spennende steder for å besøke med barn

Marta Brok

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

4 thoughts on “10 steder i Polen du bør besøke i 2018

  1. Hei!
    Takk for gode reisetips. Jeg vil gjerne komme med en innspill som etter min mening kan gjøre tipsene enda bedre. Legg inn en kartreferanse til Googlemaps eller lignende, for da blir det lettere å se hvor i Polen de ulike stedene ligger :-).

  2. Jeg var i New Orlean i går, det var fantastisk fest! Vi drikke fin alkohol, jeg tror dette er den beste klubben i Warszawa.

  3. I Warszawa er det bare en beste klubb, og det er New Orleans. Hvis du bestiller deres gratis taxi, vil du få gratis inngang og gratis velkomstdrink: D”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top