Bygdeturisme – 5 sjarmerende plasser i Polen

De fleste av oss drømmer av og til om å legge alle problemer bak seg, og reise noe sted . En plass hvor det er fredelig, vakkert, og langt i fra der du bor. I dag skal vi vise dere noen sjarmerende plasser forskjellige steder i Polen som har alle disse egenskapene. Det finnes massevis av slike steder i Polen, og dette er kun noen få av dem. En ting er sikkert, slike steder gir deg en fantastisk mulighet til å komme nærmere naturen, slappe av , men også smake på økologiske regionale matvarer!


Bildet er hentet fra fotolia. 

Alpakarium

Denne plassen er definitivt et alpakka paradis! Du får en unik mulighet til å tilbringe ferien din med alpakkaer som du kan stryke på, gå på tur med eller slappe av sammen med dem på en eng.  Det er et unikt sted som gir avslapping til både kropp og sjel. Blir du av en eller annen grunn lei av alpakkaer så finnes det også ting å gjøre i nærheten som å besøke en landskapspark eller en palass med blomsterrike hager.

Bm0hizHF5XE
BlsUFDzgRUY
Bm0f7V6FC23
Bmte0AwFzSb

Det er mulig å kjøpe alpakkagarn der, eller noen ferdigstrikket luer og skjerf.

BkF_35PlzsJ
BkGACerFQAQ

Adresse:

Rudka 13, Stara Kornica (ca. 2.5 timers kjøretur fra Warszawa)

 

Lawendowa Osada

Lavendel bosetting  er et magisk sted hvor man kan slappe av omringet av lavendelfelt.  Koselige hytter med fargetema (lilla, blå, og grønn) inviterer gjestene til et fredfullt besøk. Hyttene er utsryt med peiser som man kan fyre i (hvis dere besøker stedet om vinteren så er peisen på deres hytte allerede fyrt når dere ankommer stedet 🙂 ).

Bh1TDwjlfgR
Bf2zP4uHNjh
BY8V2sDnfrz
Bh1MpcKFsLp

I lavendelparadiset kan du oppleve noe som heter glamping dette er en form for camping, men i en bedre versjon. Magiske telt tiltrekker mange nysgjerrige sjeler!

BnvYNrSF1jy

Det organiseres regelmessig workshops der man kan blant annet Iære mye forskjellig om lavendel, ha en photoshoot med en profesjonell fotograf, og mye annet…

BKlSCyuhYk6
Bgds-LOHK3m
Bm8xp6UFZEX
BVxRUONAwG1
BbtzdCqnKN8
BWfTrCAFGuF
BVwVBokgEON
Bkfn5r7lyRt
BUUChr_gMmo
BXQY8aygNEE

Stedet tilbyr også en liten landsby-SPA som består av: grotte med forskjellige salt typer, russisk boblebad og et oppvarmet svømmebasseng.

BVW50djnPa2

I nabolaget finnes det tre vakre innsjøer, to skiheiser, mange sykkelstier og skoger fulle av sopp. Så det er alltid noe å finne på der, uavhengig av årstid.

BmaTdSNDP0_

Adresse:

Młyńska 6a, Przywidz (Dette er kun 40 minutters kjøretur fra Gdańsk)

 

Hobbitówa

Hobbit-huset er noe for eventyrelskere, men spesielt for dem som vil komme seg bort fra alt og alle vekk fra sivilisasjonen. Der er det bare deg, ilden fra peisen og trærene rundt huset. Ingen kjøleskap, ingen TV en liten overlevelse leksjon for dem som vil prøve seg uten elektronikk som vi er så avhengige av i hverdagen.

BHt96-AABZf
Blgnq87gNjC
BlySIHSgttP
BlfsECMAiIV
BlfrJpMg5_Z

Adresse:

Hytten befinner seg i byen Krzywcza (en landsyby i nærheten av Przemysl som ligger ca.3 timers kjøretur fra Kraków). For å få nøyaktig adresse må du ta kontakt med eieren som passer godt på gjestene sin personvern.

 

Borówkowe domki

Blåbær hytter er et sted som ligger rett ved en plantasjon av amerikanske blåbær så det er definitivt et sted for blåbær elskere. Hyttenes innredning er koselig og inspirert av scandinavia. Flere steder finner du også hengekøyer som du kan slenge deg i, og slappe av fullstendig.

BknBgKQF3-L
BnydwexHyAQ
BKDZwHVjpsI
BR3XJkWAu-w
BR7yahyBtkL
BWIlD0wBgIc

 Stedet tilbyr en badstue, grill, leie av sykkel og lekeplass for barn. I nærheten er det også en koselig dam, kajakkmuligheter og flere bikuber som gir deg mulighet til å spise fersk honning til frokost.

BjXK_A4lKw9
BWM1jEFBpQz

Selvfølgelig kan det ikke mangle blåbær i måltidene bare se på de vakre rettene! 🙂

BV4nWlZB_WB
BW3BM6igJWd
BUr702NlQ65

Stedet har et keramikkverksted så av og til arrangeres det workshops, men man kan også bruke verkstedet på egenhånd.

Adresse:

Nagawki 23, Dmosin (Litt over 1 time kjøretur fra Warszawa)

 

Kozia farma zlotna

Geitegården er en god ide for deg som ønsker å ta en pust fra byen. Selvfølgelig som navnet sier finner du der geiter. Det lages også geiteoster (man kan se på produksjonen), og alle måltidene som tilberedes er av regionale produkter, og en god del av dem selvfølgelig av oster.

Bm-3ygwFL0o
Bi64Kd8lFs1
BnDag_bl-7e
BjMuNE_lFbN
BnozpnFlc7o
Bn3gcm7li57
BmWAGGLlWkb

Adresse:

Złotna 29, Morąg (ca. 2 timers kjøretur fra Gdańsk)

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 727

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top